Familiecamping de Belten, vervelen is geen optie

Familiecamping de Belten ligt in het Vechtdal in Overijssel. Een mooie camping waar kindvriendelijkheid hoog in het vaandel staat. Bianca probeerde hem uit.

We ontdekken de lodgetent, wauw wat gaaf!

Redacteur Bianca en haar dochters mochten in de zomer naar Overijssel komen om een paar leuke uitjes uit te proberen. 

Daarbij mochten ze op familiecamping de Belten logeren. Bianca en de kinderen sliepen hier in een luxe lodgetent.

En.. het was echt superleuk! Ondanks dat ze ook veel regen hebben gehad hoef je je zeker niet te vervelen op deze gezellige familiecamping.

Lees hieronder het hele verhaal van Bianca en haar kids.

Een hele luxe manier van kamperen

Slapen deden we in een luxe lodgetent. En dat is erg luxe kan ik je vertellen. Zo staat er een tv waar je kan inloggen op je eigen Netflix account, er is een douche, w.c en een keuken (met vaatwasser!).

Van binnen is het mooi afgewerkt met hout.

De kinderen kunnen in een “hut” slapen en er staan nog 4 andere bedden met kussens en dekbedden klaar. Je moet wel je eigen beddengoed meenemen, je gaat natuurlijk wel kamperen.

Nu vergeet ik altijd heel veel, zo ook het beddengoed. Gelukkig kan je ook bedlinnen huren. Scheelt weer. En als je het nog luxer wil hebben kan je zelfs gebruik maken van een “bedden opmaak” service. Dit wel tegen betaling.

Mocht je een luxe lodgetent willen huren neem dan wat waxinelichtjes mee, er staan leuke kaarsstandaards waar ze in kunnen. En het is natuurlijk gewoon gezellig.

Voor de kinderen hebben ze een speelhoek gemaakt in de tent met een tafeltje en stoeltje. Superleuk, hebben ze hun eigen plekje waar je dus ook fijn al het speelgoed kwijt kan!

Uiteraard kan je ook met je eigen tent of caravan op deze mooie camping kamperen. Of een andere accommodatie boeken. Er staan prachtige chalets.

Lekker spelen op de camping

Ja, we gaan lekker springen!

Tijdens ons verblijf, als we even niet op pad waren, konden de kinderen heerlijk spelen in de speeltuin en springen op een luchttrampoline. Deze staan bij de ingang van de camping waar ook de kidsclub te vinden is.

Dichterbij spelen kan ook. Op elk kampeerveld staat wel een speeltoestel. Vooral leuk als je kleine kinderen hebt die je niet uit het oog wilt verliezen.

Met slecht weer kunnen de kinderen ook binnen spelen en vanuit deze speelhal kan je naar de brasserie lopen. Dus als je uit eten bent kunnen de kinderen daar lekker hun ei kwijt, terwijl jij geniet van je diner.

Wat een leuk peuterbad!

Het superleuk indoor zwembad bij de Belten

Uiteraard hebben we ook het zwembad op familiecamping de Belten geprobeerd. Op de camping is een binnen- en een buitenzwembad. Het zwembad buiten heeft een glijbaan en is ook met slecht weer in het hoogseizoen geopend.

Binnen is er een heel leuk peuterbad met een enorm speeltoestel. Eigenlijk vermaken kinderen tot een jaar of 12 zich prima hier. Vooral de glijbanen zijn populair.

Het is een soort indoorspeeltuin in het water. De kinderen kunnen glijden en klimmen. Let wel op, sommige gedeeltes zijn glad. Dus vooral de kleinere kinderen glijden snel uit.

Heerlijk gegeten in de gezellige brasserie

Lekkere frietjes bij het kinderbuffet

Bij de camping zit een brasserie waar je heerlijk kan eten. En aan de kinderen is ook gedacht!

Zo is er een kinderbuffet waar de kinderen zelf eten kunnen halen. Wel met hun eigen koksmuts op natuurlijk, die kunnen ze ook nog eens mooi inkleuren.

Een kinderbuffet is ideaal als je wat jongere kinderen hebt die nog niet zo lang aan tafel kunnen blijven zitten. Ze mogen halen wanneer ze willen en het is onbeperkt.

Wat voelden we ons welkom

Ben je op zoek naar een leuke camping, hier moet je zijn!

Vanaf het inchecken tot het uitchecken, ik heb geen chagrijnig personeel gezien. We voelden ons erg welkom op Familiecamping de Belten. We werden werkelijk waar door iedereen begroet. Housekeeping, receptie, bedienend personeel, allemaal hadden ze een glimlach en begroetten ze ons vriendelijk.

We hebben gewoon erg genoten van ons weekend op deze Familiecamping. We hebben ook veel gedaan in de omgeving. Er is zoveel te doen, eigenlijk moet je gewoon een keer 3 weken je zomervakantie hier vieren, of langer kan ook.

Voor meer informatie over overnachten in het Vechtdal kan je kijken op de pagina Vechtdal met Kinderen. Wij waren in het Vechtdal op uitnodiging van Visit Oost.

Animatie bij Camping de Belten

In de schoolvakanties en met Hemelvaart en Pinksteren is er animatie.

Glijbaan van het buitenbad bij Camping de Belten

Fun in de glijbaan van het buitenbad

Binnenbad van de Belten

Hier wil ieder kind toch lekker ravotten in het water.

Kom je ook een keertje naar Camping de Belten?


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)