Op ruimtereis in het Euro Space Center: astronaut voor één dag!

Zijn jouw kids helemaal weg van astronauten en alles wat met de ruimtevaart te maken heeft? Dan zullen ze een geweldige dag beleven bij het Euro Space Center! Een dag, waar ze nog lang over na zullen praten….

En we doen de Moonwalk!

Het Euro Space Center in Transinne is een vrij nieuwe attractie in België, dus wilden wij dit graag met een bezoekje vereren.

Hier voel je je echt eventjes voor één dag astronaut.

In de ontvangstruimte vind je allerlei interactieve spellen, waar je eerst je vaardigheden als astronaut kunt testen, alvorens aan het èchte werk te beginnen.

En wat is dat echte werk dan? Nou, denk aan lopen op de maan….of op Mars.

Neem plaats op de speciale stoel, zet de Virtual Reality bril op en doe de Mars Walk. Of de Moon Walk. Gezien de generatiekloof moeten we onze jongens toch echt even uitleggen wie Michael Jackson is, als we een filmpje van zíjn Moonwalk laten zien.

Draaien, glijden en vliegen!

Ervaar gewichtloosheid door middel van een vrije val

In de Space Rotor kun je je weerstand testen bij het opstijgen van een raket. Wat draait dat ding hard!

Mijn jongste wil dit wel uitproberen samen met manlief. Mijn oudste kijkt liever toe. En ik? Ach ja, íemand moet de foto's en filmpjes maken, toch?

De glijbaan met vrije val proberen de jongens allebei. Hier word je omhoog gehesen tot maximaal acht meter hoogte en dan laat je jezelf naar beneden glijden om het gevoel van gewichtloosheid te ervaren. Dat gaat snel!

In het Planetarium wanen we ons even in het Omniversum. Hier wordt een film over de ruimte en astronomie op een koepel geprojecteerd. Nog gaver is Space Show 5D. Inderdaad, een film in 5D. Hier worden al je zintuigen op scherp gesteld en ook de banken, waar je op zit, blijven niet stilstaan….

Maak een Space Flight over Mars of zet voet op deze planeet in Mars Village. Voor de inwendige mens ga je naar het gave Voyager Café.

Op hoge snelheid in de Space Rotor!
Space Flight over Mars

Unieke Space Tour door de tijd

Een unieke Space Tour door de tijd

Heel bijzonder is de Space Tour. Deze speelt zich af achter gesloten deuren. Iedere 25 minuten start er een nieuwe tour.

Je loopt de tour op eigen gelegenheid, het is namelijk een audio-tour, beschikbaar in meerdere talen en met een speciale kinderversie.

Tijdens deze tour herbeleef je de belangrijkste momenten van de verovering van de ruimte.

Ik kan niet anders zeggen, dan dat dit super gaaf is opgezet!

Mars Village

Het Euro Space Center heeft ook nog een buitengedeelte, de Kosmische Vallei. Hier leer je van alles over de communicatie- en transportmiddelen, die in de ruimte worden gebruikt.

Maar aangezien wij hier op de enige 'minder-mooi-weer-dag' van onze vakantie zijn, maken we daar geen gebruik van.

Sterker nog: er is binnen al zo veel te doen, dat we er niet eens meer tijd voor zouden hebben.

De jongens hebben hier een topdag gehad. Als een èchte André Kuipers en Wubbo Okkels lopen ze weer naar buiten….

Ook naar de Ardennen?

Heb je nu ook zin gekregen in een heerlijke vakantie in de mooie Ardennen met leuke uitstapjes? Lees dan verder op onze pagina Ardennen met Kinderen voor nog meer informatie en leuke accommodaties.

Cindy bezocht de Ardennen op uitnodiging van VISITWallonia. Op hun website vind je nog veel meer informatie en inspiratie voor een vakantie naar de Ardennen.

Wil je weten welke uitstapjes Cindy nog meer gemaakt heeft in de Ardennen? Dat lees je hier! De Stories van alle uitstapjes van Cindy in de Ardennen zijn terug te vinden bij de hoogtepunten op ons Instagram-account.

En de Mars Walk!

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)