Zorgeloze vakanties voor gehandicapten in Turkije met DTS Turkey

Met een gehandicapte in je gezin valt het niet mee om op vakantie te gaan. Daarom neemt DTS Turkey je alle zorgen uit handen, zodat iedereen kan genieten van mooie excursies en de Turkse zon.

Gehandicapt kindje zwemt met dolfijn

Toen Liliane na vertrek uit België een reisorganisatie in Turkije begon, kwam zij er al snel achter dat grote touroperators weinig rekening houden met mensen met een beperking.

Zo ontstond het idee om de extra zorg voor deze groep zelf kleinschalig en persoonlijk op te pakken.

Na de oprichting van Disabled Travel Services (DTS) Turkey, werd contact gelegd met verschillende gehandicapten verenigingen en zo kwamen de eerste toeristen met hun begeleiders.

Al snel werd duidelijk dat velen zich aangetrokken voelden door het warm onthaal  en de diensten die DTS te bieden heeft:

Helaas biedt DTS Turkey haar diensten niet meer aan. Kijk voor alternatieven op de pagina Vakantie met gehandicapte kinderen

Aangepaste kamers en voorzieningen

Aangepaste bus van DTS Turkey

Het begint natuurlijk allemaal met het vinden van het juiste hotel. Met een gehandicapte stel je nu eenmaal wat meer eisen.

DTS helpt in het zoeken naar het ideale hotel voor iedere specifieke situatie. Met natuurlijk aangepaste kamers naar behoefte. En op het gewenste luxe-niveau, met of zonder all-inclusive formule.

Maar daar houdt het niet op. DTS kan ook de vliegtickets voor je regelen, en verzorgt sowieso de transfers. Met de speciale transfer bus is er geen enkel probleem voor diegene die rolstoel behoeftig zijn.

De speciale bus kan indien nodig ook worden ingezet voor de excursies.

Speciale excursies

Jeep excursie in het binnenland

Want die excursies vormen toch wel het hoogtepunt van vrijwel iedere vakantie met DTS Turkey.

Een zeer geliefde excursie is die naar de dolfijnen. Nabij Alanya is er een dolfinarium, waar niet alleen een dolfijnen show wordt aangeboden, maar waar je ook kan zwemmen bij de dolfijnen. Een onvergetelijke belevenis voor jong en oud, en zeker voor die met een handicap.

Verder vertrekken er vanuit Alanya dagelijks boten, die dan op zee uitvaren. Lekker niets doen op het dek en genieten van de zon, de zee en het uitzicht. Tijdens een pauze krijg je een middagmaal aangeboden, ter plaatse op de boot.

Voor wie het wat actiever willen aanpakken, is er een leuke jeepsafari. Met echte jeeps rij je in groepsverband naar het binnenland en het Taurus gebergte toe. Panoramische uitzichten om bij stil te staan.

Een zeer leerrijke tour, waar je ziet hoe de locale bevolking leeft, een bezoek aan een moskee en op slot een picknick boven of in de rivier.

Alle excursies worden geregeld en begeleid door DTS. Zij zorgen dat het aan niets ontbreekt, en regelen alles wat nodig is.

Er kunnen ook excursies geregeld worden voor: bezoek aan markten, een Turkse avond, een hamam of culturele uitstappen naar Cappadocie of Pammukale. DTS bespreekt graag de mogelijkheden.

Speciaal voor kinderen

Tijdens de excursies is er natuurlijk volop aandacht voor de kinderen, gehandicapt of niet. De excursies worden naar hun wensen aangepast.

Ook bij de keuze van hotels wordt rekening gehouden met de wensen van de kinderen. Willen ze animatie of juist niet, zijn het waterratjes, of zoeken ze meer rust?

En ook buiten het hotel weet DTS de leuke plekjes te vinden. Zoals een leuk pretpark in Alanya, wat een bezoek (met aangepaste bus) zeker waard is.

Kortom...

DTS Turkey zorgt voor het welzijn van gezinnen en groepen met personen met een beperking.

Kleine groepen, persoonlijk contact en begeleiding zijn grote troeven voor een geslaagde en onvergetelijke vakantie. Geen wonder dat degenen die, het liefst willen blijven of al een afspraak maken voor de volgende keer.

Helaas biedt DTS Turkey haar diensten niet meer aan. Kijk voor alternatieven op de pagina Vakantie met gehandicapte kinderen


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!