Siblu camping Domaine de Litteau, gemoedelijk stekje in Normandië

In het zuiden van Normandië ligt Siblu camping Domaine de Litteau. Of eigenlijk vakantiepark, want tenten vind je hier niet, alleen luxe stacaravans. Michal bezocht het voor ons.

Kinderen op Siblu camping Domaine de Litteau

Vanuit Utrecht ligt Siblu camping Domaine de Litteau op zo'n 6,5 uur rijden. Je rijdt langs Rouen en door een groot deel van Normandië. Tenzij je een tussenstop bij (Disneyland) Parijs wilt maken natuurlijk.

Als je het terrein oprijdt, kan je rechts parkeren. Je meldt je bij de receptie, waar je een plattegrond en de sleutel van je stacaravan krijgt.

Als je je kenteken doorgeeft, gaat de slagboom in het vervolg automatisch voor je open. Jammer genoeg blijkt dit niet altijd te werken, dus onthoud vooral ook de code die je meekrijgt.

Een gemoedelijk en groen dorpje

Groen en kindvriendelijke snelheid op Domaine de Litteau

De camping is met z’n ruim 400 vakantiewoningen (waarvan een klein gedeelte nog in aanbouw) best groot, maar toch merk je daar weinig van.

De hoofdweg over het terrein loopt uiteindelijk dood en dat geldt ook voor bijna alle zijweggetjes. En juist aan die zijweggetjes liggen de meeste stacaravans. De camping is daardoor overzichtelijk en doet aan als een klein dorp. Gemoedelijk en groen.

Want niet alleen heeft elke stacaravans een tuintje met een heg er omheen, er staan ook overal bomen en planten. Door de enorme drempels in de weg kunnen (en mogen) auto’s niet harder rijden dan 10 km per uur.

En dat maakt het – in ieder geval voor mij - makkelijker kinderen op deze camping wat eigen bewegingsruimte te geven.

Verschillende typen stacaravans

Even chillen op de ligbedden bij de stacaravan

De inrichting van onze vakantiewoning valt bij aankomst een beetje tegen. Door de mooie foto’s op de Siblu-website hoopte ik onbewust toch op een iets moderner ingerichte stacaravan en iets meer ruimte. Ook al weet ik - want dat stond ook expliciet op de website - dat de foto’s niet representatief zijn voor alle huisjes.

Houd daar dus rekening mee als je boekt. Of kies zelf je vakantiewoning uit, want dat kan bij Siblu. Er zijn drie typen waar je uit kunt kiezen: Excellence (6-8p, 37 tot 40m2), Elegance (6-8p, 31 tot 36m2) en Esprit (6-8p, 25 tot 30m2).

De woonkamer van onze Excellence-woning heeft weliswaar een grote hoekbank waar we met z’n vijven goed op kunnen zitten, maar in het nette keukentje staat slechts een kleine vierkante eettafel met vier stoelen.

Onze stacaravan heeft verder twee slaapkamers (de ene met een tweepersoonsbed en de andere met twee eenpersoonsbedden), twee badkamers en een piepklein wc-tje. De slaapbank kan uitgeklapt worden tot tweepersoonsbed, maar dat vinden we te veel gedoe en onze puber slaapt er op de bank niet minder om.

De enorme overdekte veranda met grote tuintafel is bij mooi weer een fijne aanvulling op de ruimte binnen. In de tuin staan twee ligstoelen en een barbecue. Elke stacaravan heeft bovendien een eigen parkeerplaats.

In de zomer zal je ‘m niet nodig hebben, maar ik ben – zeker ’s ochtends - heel blij met de gashaard in de woonkamer. En met de verwarmingselementen in de slaap- en badkamers die het heel behaaglijk maken in ons huisje. Een tv is er niet. Wifi ook niet trouwens. Al kan je dat wel kopen…

Alle voorzieningen bij elkaar

Op het centrale terrein vind je al voorzieningen

Siblu camping Domaine de Litteau is zo aangelegd dat je vanuit elke stacaravan te voet in maximaal 5 minuten bij het centrale terrein met gemeenschappelijke voorzieningen kunt zijn.

En dat is handig voor kinderen die naar de speeltuin of het voetbalveld willen, maar ook als je brood gaat halen. Brood haal je in het winkeltje dat je net als de receptie op het terrein bij de entree naar het park vindt.

Op het centrale terrein vind je ook de snackbar en het café. En dit is de plek waar je terecht kunt als je overweegt een stacaravan op Domaine de Litteau te kopen.

Zwembad met glijbaan en waterspeelplaats

Het zwembad dat in de zomer buitenbad wordt

Ook het mooie zwembad vind je hier. Het is een groot verwarmd binnenzwembad met een apart peuterbad en een glijbaan die – heel veilig - niet in het zwembad uitkomt.

Als het warm is, gaat het onderste deel van de gebogen dakconstructie open waardoor het buitenterrein met de ligstoelen en de kleurrijke waterspeelplaats ineens bij het zwembad hoort.

Volop sport- en speelgelegenheid

Het multi-sport terrein

Tussen het zwembad en de snackbar vind je jeu de boule banen, picknicktafels en een aantal fitnesstoestellen.

Op het aangrenzende grasveld staan speeltoestellen voor wat oudere kinderen. En aan de andere kant van de snackbar vind je een afgeschermd speeltuintje voor wat kleinere kinderen. En dat is fijn, want tegenover dit speeltuintje ligt één van de twee (vis)vijvers waarvan het houten hek relatief weinig bescherming biedt…

Iets verderop ligt het terrain multisports, waar onder andere gevoetbald en gebasketbald kan worden. Naast het terrain multisports ligt de tweede visvijver.

Op Siblu Camping Domaine de Litteau hebben ze – ook buiten het hoogseizoen – een uitgebreid animatieprogramma. Drie keer per dag zijn er activiteiten voor volwassenen. En ook voor kinderen is er – behalve donderdag - van alles te doen. Het programma hangt op de buitenmuur van het winkeltje.

Vanaf de camping het bos in

Domaine de Litteau ligt op het Franse platteland in de gemeente Litteau. De camping grenst aan Domaine de Cerisy, een groot bosgebied waar je goed kunt wandelen.

Wil je je wandeling beginnen vanaf de camping, dan vind je achter stacaravan 197 een doorgang. Niet ver van de camping (op een grote rotonde richting Bayeux) is een bezoekerscentrum waar je informatie kunt krijgen over dit gebied.

In Cerisy-la-Forêt vind je bovendien een klooster met dezelfde naam - L’abbaye Cerisy la Forêt – die je kunt bezoeken (6 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen vanaf 12 jaar).

Uitvalsbasis voor uitstapjes in Normandië

Het beroemde Mont Saint Michel in Normandië

Wil je (het zuiden van) Normandië verkennen, dan zit je prima op Siblu camping Domaine de Litteau.

Vanaf de camping ben je in een half uur in Bayeux, waar je het bijzondere Tapisserie de Bayeux (Tapijt van Bayeux) kunt bekijken.

In 40 minuten rijd je naar het leuke stadje Caen voor een bezoek aan het middeleeuwse kasteel en het indrukwekkende Caen Mémorial.

Een bezoekje aan de invasiestranden mag dan natuurlijk ook niet ontbreken. Op Omaha Beach sta je vanuit Domaine de Litteau eveneens in 40 minuten.

En als je de Mont Saint-Michel nog nooit in het echt gezien hebt - of ‘m nog eens wilt zien omdat ‘ie zo mooi is – dan is dit je kans. Het is maar een uurtje rijden. Ga vooral aan het einde van de dag als alle dagjesmensen weer naar huis zijn, dan hoef je niet over de hoofden te lopen…


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)