Bijzondere Plaggenhutten bij d'Olde Kamp

Natuur, rust en unieke accommodaties. Dat zijn de sleutelwoorden voor een vakantie bij d'Olde Kamp in Ansen, Drenthe.

Plaggenhut Drostenveen

Je doet een stapje terug in de tijd als je overnacht in één van de bijzondere plaggenhutten, compleet met bedstee en open haard of houtkachel.

Eén plaggenhut is wel heel bijzonder. Want daar zit de hut vast aan een stal met de twee geiten Greet en Gerrit.

Vanuit de keuken kijk je zo de stal in en natuurlijk mag je de geiten verzorgen tijdens je verblijf!

Wij mochten deze accommodatie in April 2016 uitproberen. En dat is ons goed bevallen!

Natuurcamping d'Olde Kamp

d'Olde Kamp is het pareltje van Bert en Elly van Zanten. Al 40 jaar wonen ze in Ansen waar ze de natuurcamping hebben opgezet.

Naast hun minicamping met 40 plaatsen wilden ze iets unieks aanbieden. Waarbij gasten kunnen genieten van de echte Drentse beleving. Na een bezoek aan het Openluchtmuseum Allert & Brammert raakten ze geïnspireerd en kwamen ze op het idee om plaggenhutten neer te zetten. 

Bij aankomst worden we hartelijk welkom heten. We worden naar de plaggenhut gebracht waar Bert ons achterlaat met de woorden. Ga het maar ontdekken.

En dat is precies wat we doen.

De bijzondere Plaggenhut "Drostenveen"

Dikke pret met de geit

Natuurlijk valt als eerste het grote raam in de keuken op die uitkijkt op de stal. Wat gezellig! Zeb en Tycho staan voor het raam te kijken en de geiten Greet en Gerrit vinden het net zo interessant als wij.

Ze bekijken ons nieuwsgierig en kunnen grappige uitdrukkingen op hun kop toveren. Dit tot grote hilariteit van Tycho. Hij vind het wel wat en wil de geiten dan ook wel voorzien van hooi, voer en water.

Boven de stal is een ruimte waar het hooi ligt, en er is een kraantje om water te tappen aan de stal.

Na het verzorgen van de geiten gaan we de plaggenhut Drostenveen verder ontdekken. Er zijn drie bedsteden. Eentje met een ruim bed voor de ouders, een bedstee die ongeveer zo groot is als een twijfelaar. Deze is helemaal prima voor onze jongens. En er is nog een éénpersoons bedstee. 

In de huiskamer staan twee relaxstoelen voor de open haard en een rotan bankje. De keuken is volledig ingericht. Er is een drie-pits gasfornuis aanwezig en een koelkast. In de badkamer vind je het toilet en de douche.

Het geheel is gezellig gedecoreerd in rood-witte kleuren en het servies is in  boerenbond stijl. In de tuin staat een picknicktafel.

Meer accommodaties op d'Olde Kamp

Plaggenhut van turf

Er zijn in totaal 6 plaggenhutten waarvan er 5 gezellig in een rondje bij elkaar staan. Elke plaggenhut heeft zijn eigen unieke uitstraling. Maar er is er maar eentje met een stal.

Heel bijzonder vind ik de plaggenhut die van turf gemaakt is. Heeft een hele bijzondere landelijke uitstraling.

Plaggenhut Drostenveen is geschikt voor 5 personen. De andere vier zijn voor max. 4 personen.

Op een klein stukje privé terrein ligt de twee persoons plaggenhut het Vleddertje. In deze hut is geen sanitair. Maar op 30 meter staat het luxe sanitairgebouw van de camping die je kan gebruiken.

Leuk voor de kids

Even de ezel aaien

Bij d'Olde Kamp vind je diverse dieren die je mag helpen verzorgen.

Naast de receptie vind je de stal van de ezels. Op het terrein lopen de kippen en haan vrij rond en bij de camping vind je een weilandje met geiten en konijnen.

Voor de kinderen is er een speeltuintje en een groot stuk bos waar ze heerlijk in kunnen struinen en hutten bouwen.

Op het terrein staat een pizzaoven waar je je eigen pizza's in kan bakken.

Tips voor uitjes in de omgeving

Vanaf 'd Olde Kamp loop je zo naar het natuurgebied Dwingelderveld. Een gebied met vele wandel en fietspaden. Ook wij wandelen er een rondje en spotten tot onze vreugde nog een eekhoorntje en konijn.

In Ruinen op ongeveer 3 km van de camping is een leuk kindvriendelijk restaurant. Restaurant Luning heeft pannenkoeken, a la carte kaart en een tapas kaart. Dus voor elk gezinslid wel wat lekkers te eten. Buiten is een klein speeltuintje.

Wildlands uitkijk op de olifanten

Wildlands Adventure Zoo is te bereiken in 40 minuten rijden. Deze nieuwe dierentuin in Emmen hebben wij bezocht tijdens ons verblijf en vonden we erg leuk.

Het is niet meer alleen dieren kijken bij Wildlands. Het is meer een belevenis. Je kan er met een boot door Jungola varen, in een grote truck tussen de dieren  rijden in Serenga en de coole 5d film Arctic 1 kijken in Nortica. Er is veel speelgelegenheid voor de kids.

Niet bezocht maar ook aanraders voor een dagje uit met de kids zijn speel- en IJsboerderij de Drentse Koe, Attractiepark Duinen Zathe en Klimbos Appelscha. Deze drie zijn binnen een half uur te bereiken. Plopsa Coevorden ligt op 40 minuten rijden.

Onze bevindingen

Wij hebben genoten van het weekendje in de Plaggenhut bij d'Olde Kamp. Het was rustig toen wij er waren. Maar ik denk dat het een gezellige boel is als de camping en de huisjes vol zitten. Al zal het nooit druk aanvoelen omdat het een minicamping is met grote plaatsen.

Het is echt een plekje waar de kids heerlijk rond kunnen struinen in de natuur.  Waar bij de tent en rondom de plaggenhutten genoeg ruimte is om je terug te trekken voor wat privacy en te genieten van een goed boek.

De plaggenhut Drostenveen vonden we helemaal geweldig. Omdat je constant in contact bent met de geiten gaan de kinderen ze echt als vrienden zien. Ze vonden het geweldig dat ze Greet en Gerrit mochten voeren. En als ze een spelletje op de tablet aan het doen waren lieten ze de geiten meekijken. In de hut ruik je trouwens niets van de stal en geiten.

We hebben ook nog een poging gedaan om met ze te wandelen.  Dat was echt lachen. Wat zijn die beesten sterk zeg! En als ze een klein beetje schrokken, dan renden ze snel terug naar de stal en trokken Patrick, Tycho en Zeb achter zich aan.

Ook het slapen in de bedstee vonden we allemaal een belevenis. Kortom, d'Olde Kamp is echt een aanrader voor een vakantie met kinderen!!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)