Connemara Adventure Tours, avontuurlijke vakanties in Ierland

Zoek je een actieve vakantie met kinderen in Ierland, boordevol avontuur? Dan zijn de Connemara Adventure Tours voor jullie gemaakt!

Helaas is Connemara Tours niet meer via Vakantie met Kinderen boekbaar. Kijk voor alternatieven op de pagina Ierland met Kinderen.

Kayakken met kids in Ierland

Connemara Adventure Tours is opgericht door professioneel avonturier Jamie Young en zijn vrouw Mary.

Jamie heeft solo oceaanraces gevaren, bergen beklommen en nog veel meer. En hij was er van overtuigd dat steeds meer mensen Ierland actief willen beleven, in plaats van het bewonderen van de landschappen van achter een autoruit.

Connemara Adventure Tours biedt daarom leuke vakanties met veel activiteiten. Maar wel met de beste materialen en begeleiding.

En speciaal voor gezinnen, hebben ze aangepaste Family Tours.

De Wild West Family Adventure Tour

Fietsen op de prachtige stranden van Ierland

De Wild West Family Adventure Tour is een individuele vakantie met je gezin, waarbij je je per touring bike langs diverse activiteiten verplaatst.

Je krijgt hierbij uitstekende fietsen ter beschikking, inclusief helmen en alle andere materiaal die je nodig hebt.

Op de eerste dag krijg je uitgebreid uitleg over het programma en de routes, die je individueel aflegt. Bij iedere activiteit is er wel weer begeleiding.

Voor de kinderen is er uiteraard aangepast materiaal. Kinderfietsen, natuurlijk, met zelfs zijwieltjes als er jonge kinderen meegaan. Maar ook het andere benodigde materiaal is op de leeftijden afgestemd.

De activiteiten

Klaar voor de start in de Reuzenschommel...

Uiteraard is fietsen één van de activiteiten. Toch zijn de verplaatsingen niet over grote afstanden. Maar je krijgt verschillende routes mee, zodat je uiteindelijk zelf bepaalt hoe ver je fietst.

Op de tweede dag ga je naar het Killary Activity Center. Hier ga je kayakken in de enige, prachtige fjord van Ierland. Ook ga je hier klimmen op een uitdagend klimparcours, en is er de reuzenschommel.

Op een andere dag bezoek je een echte Ierse schapenboerderij. Je krijgt demonstraties in het schapen scheren, schapen drijven met schaapshonden, maar ook turf steken.

Ook bezoek je Kylemore Abbey, met historische gebouwen om te ontdekken, en natuurtochten en speel- en speurtochten op het grote landgoed.

En dan geniet je natuurlijk nog van de prachtige uitzichten, de stranden, en de dorpen waar je doorheen komt.

Er zijn nog tal van optionele activiteiten, zoals paardrijden of vissen. Het is een individuele vakantie, je bepaalt dus zelf hoe lang je overal blijft.

Fjordland Family Break

Kayakken in het Fjordland Fjord

Heb je maar een paar dagen aan de Westkust van Ierland? Of vind je 6 dagen met activiteiten wat veel? Kies dan voor de korte Fjordland Family Break.

Hierbij verblijf je drie nachten in ofwel een 3 sterren hotel ofwel een leuke B&B. De tussenliggende 2 volle dagen zijn voor de activiteiten.

Op de eerste dag staat een geweldige wandeling langs het enige Fjord van Ierland op het programma. Er staat 2 tot 3 uur voor, maar je mag er zolang over doen als je wil.

Onderweg breng je een bezoek aan de Killary Sheep Farm. Hier krijg je een demonstratie van schapen scheren en zie je hoe de schaapshond een kudde schapen bijeen drijft. En dat in een prachtig landschap.

De tweede activiteitendag besteed je bij het activiteitencentrum. Kayakken, klimmen, de reuzenschommel, een dag lang plezier!

Geschikt voor avontuurlijke kids

Touring bike bij een prachtige zonsondergang in Ierland

Deze vakanties zijn geschikt voor actieve, avontuurlijke kids. Ze hoeven geen grote conditie te hebben of iets te "kunnen". Gewoon zin hebben om lekker te bewegen is genoeg. Dat geldt ook voor de ouders overigens.

De te fietsen of wandelen afstanden zijn gemiddeld 2 uur per dag. Maar er zijn ook kortere en langere routes beschikbaar om uit te kiezen.

Alle activiteiten zijn ook afgestemd op de kinderen. En zij kunnen eventueel nog aangepast worden aan de leeftijden.

Mooie hotels of gezellige B&B's

Het stadje Clifden, plek van de laatste overnachting

Voor de overnachtingen heb je de keuze uit mooie drie-sterren hotels, of gezellige B&B/guesthouses. Het ontbijt is inclusief.

De tarieven zijn gebaseerd op het gebruik van tweepersoonskamers. Voor de kinderen wordt een naastliggende kamer voorzien. Indien een éénpersoonskamer nodig is dan geldt een toeslag.

Mochten er speciale wensen zijn voor de kamers (bijvoorbeeld 3 kinderen op een kamer, of een kind dat bij de ouders op de kamer wil slapen), laat dat dan weten. Er wordt dan uitgezocht of dit mogelijk is

Kosten voor deze avontuurlijke vakanties

Alle tarieven zijn Inclusief al het materiaal, begeleiding, en gedetailleerde routes en kaarten.

De kosten op basis van 2 personen per kamer zijn:

3-sterren hotel

Bed & Breakfast

Wild West Family Adventure
6 dagen- 5 nachten

Volwassenen: € 795
Kinderen: € 645

Volwassenen: € 695
Kinderen: € 525

Fjordland Family Break
4 dagen - 3 nachten

Volwassenen: € 595
Kinderen: € 475

Volwassenen: € 545
Kinderen: € 425

De prijs voor kinderen geldt indien er minimaal 2 volwassenen meegaan.


Keer terug van Wild West Family Adventure Tour naar Ierland met kinderen
Keer terug van Connemara Adventure Tours naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!