Is Club Med duur?
Niet als je het zo bekijkt

Een luxe vakantie bij Club Med heeft de naam erg duur te zijn. Maar als je alles op een rijtje zet valt dat reuze mee.

Tuurlijk, Club Med staat voor luxe vakanties. En als je de prijzen bekijkt, dan zijn die pittig.

Maar heb je alle kosten van een "gewone" vakantie al eens op een rijtje gezet? En weet je welke extra's je bij Club Med allemaal krijgt?

Hieronder zet ik alles eens op een rijtje. En dan kan je zelf de conclusie trekken of, en in welke gevallen Club Med duur is of niet.

Hoe inclusief is All-inclusive?

Op de eerste plaats is bij Club Med de vakantie all-inclusive. Maar ja, er is nogal wat wildgroei in de all-inclusive markt.

Zo zijn er veel "goedkope" all-inclusive aanbiedingen, waarbij je voor het eten liever buiten de deur gaat. En bovendien hoef je geen alcoholische drankjes te verwachten. En al helemaal geen activiteiten.

Bij Club Med is het eten echter uitstekend. Vooral buffetten, dat wel. Maar bij reservering kun je ook in een apart restaurant terecht, met bediening aan tafel.

Alcoholische drankjes zijn ook inclusief. Bier en wijn, maar ook exclusieve cocktails. Alleen voor dure champagnes en VSOP sterke drank betaal je extra.

En dan zijn er nog de vele activiteiten en cursussen die gratis zijn.

Helaas is Club Med niet meer boekbaar via Vakantie met Kinderen. Club Robinson is een vergelijkbaar alternatief

De cursussen en activiteiten die inclusief zijn

Bij Club Med zijn alle cursussen en activiteiten inclusief. Vooral bij de Wintersport valt dit op. Je betaalt in een Club Med skiresort immers niets extra voor:

  • De skipas
  • 5 dagen skiles, 's ochtends EN 's middags
  • Lunch op de berg

Dit alles levert een grote besparing op de kosten voor een skivakantie.

Ook op een zomervakantie

Iets dergelijks geldt ook op de zomervakanties van Club Med. Bij ieder resort kun je namelijk bijzondere cursussen doen.

Zo kun je op diverse resorts de volgende cursussen volgen:

  • Zeilen
  • Golfen
  • Acrobatiek
  • Tennislessen
  • enz.

Bij alle activiteiten geldt dat uitstekend materiaal tot je beschikking staat.

Eigenlijk ben je wel gek als je naar Club Med gaat ZONDER aan dergelijke cursussen mee te doen.

Of anders gezegd: Wil je een bijzondere cursus volgen? Overweeg dan om dat bij Club Med te doen. De luxe vakantie krijg je er dan bij...

Voor kinderen inclusief

Met veel activiteiten en cursussen kunnen kinderen ook meedoen. Club Med biedt voor kinderen een uitstekende mogelijkheid om met diverse activiteiten in een leuke sfeer kennis te maken.

Vaak gebeurt dit in de Mini Club Med. Een zeer uitgebreide kinderopvang, die de gemiddelde Animatie flink in de schaduw laat staan. Mini Club Med is bij de prijs inbegrepen voor kinderen van 4 tot en met 11.

Voor tieners van 11 tot 17 is er de Club Med Passworld. Een aparte plek om te chillen, maar ook om leuke activiteiten te doen. Dansen, soundmixen, toneel, of gewoon rondhangen natuurlijk.

Naar gelang de interesse van de kinderen, en de wensen van de ouders, kunnen de kids ook meedoen met de activiteiten van de volwassenen. Per activiteit kan dat afhankelijk zijn van de leeftijd.

Welke toeslagen zijn er dan nog wel?

Er is ook een speciale Baby Club Med en Petit Club Med voor peuters. Deze kennen een toeslag, wat echter logisch is als je beseft dat kinderen tot 4 jaar gratis bij Club Med verblijven.

De hoogte van de toeslagen kunnen variëren. Maar om een indicatie te geven: de gemiddelde Petit Club Med kost tussen de € 250 en € 300. Voor die prijs worden de peuters de hele week opgevangen, als je dat wilt.

Babysitters zijn de gehele dag, en 's avonds beschikbaar. Je bepaalt zelf op welke uren je daarvan gebruik wilt maken.

Andere toeslagen gelden bijvoorbeeld voor schoonheidsbehandelingen, massages etcetera. En in de ski-resorts voor de skihuur, die immers niet iedereen nodig heeft.

Kies het vervoer ook inclusief

Bij Club Med heb je de keuze om het vervoer naar het resort bij te boeken. En eigenlijk is er geen enkele reden om dat niet te doen.

Ik heb bij diverse resorts de prijzen met en zonder vlucht bekeken. En in de meeste gevallen kon ik nergens een vlucht vinden voor dezelfde prijs.

Bovendien regelt Club Med dan ook het vervoer van de luchthaven naar het resort. Wat een luxe, en goedkoper dan je het via de bus, trein of taxi kan regelen.

Een rekenvoorbeeld

Tijd voor een rekenvoorbeeld. Ik ben hierbij uitgegaan van een skivakantie, omdat in zo'n geval vrij duidelijk is met welke activiteiten je meedoet, en welke kosten je daar anders voor zou hebben.

Bovendien is Patrick recent op onderzoek gegaan bij Club Med in Villars-sur-Ollons in Zwitserland. Hij weet dus precies welke extra kosten erbij komen kijken.

De vergelijking is met een goedkoop appartement, zonder de service en luxe die bij Club Med gewoon is. Er wordt ook uitgegaan van 5 ochtenden skiles, waar bij Club Med hele dagen les inclusief is.

Kosten elders (bij Club Med inclusief)

Per stuk/dag

Per week

Ontbijt

Lunch

Diner

Drankje

5 drankjes


Ski-les (5 ochtenden)

Ski-pas 6 dagen

Vlucht en trein

Goedkoop appartement (per persoon)

Servicekosten

€ 10

€ 20

€ 35

€ 3

€ 15€ 70

€ 140

€ 245


€ 105


€ 140

€ 245

€ 250

€ 300

€ 70

Totaal

Club Med per persoon

€ 1565

€ 1730

Deze kosten zijn per persoon (het goedkoopste appartement is gedeeld door 2). kosten voor kinderen zijn niet onderzocht. Bij Club Med is meestal t/m 3 jaar gratis verblijf, daarboven hangt het sterk af van het resort.

De conclusie

Uit het bovenstaande kun je concluderen dat Club Med helemaal niet zo duur is als het lijkt. De vergelijking is immers met een goedkoop appartement, zonder luxe.

Natuurlijk, je kan een stuk goedkoper vakantie vieren. Maar dan heb je veel minder luxe, en ook veel minder activiteiten.

Eigenlijk moet je dus vooral voor Club Med kiezen als je eens van de geboden activiteiten of cursussen gebruik wilt maken.

Dus wil je eens leren zeilen? Of golfen? Of wil je eens lekker zorgeloos met kinderen gaan skiën? Ga dan met Club Med. Dan ben je vaak zelfs goedkoper uit dan elders.

Helaas is Club Med niet meer boekbaar via Vakantie met Kinderen. Club Robinson is een vergelijkbaar alternatief


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)