Casa Bellera, heerlijke uitvalsbasis in de Spaanse Pyreneeën

In een minidorpje in de Catalaanse Pyreneeën ligt het vriendelijke Casa Bellera. Een fijne plek om na een actieve dag in de Pyreneeën naar terug te keren.

De parkeerplaats van Casa Bellera met dorp en bergen op de achtergrond

Casa Bellera ligt in het minidorpje Caregue, op ongeveer een kwartiertje rijden van Sort in de hoge Pyreneeën. Het is een fijne plek voor ouders die er graag met hun kinderen op uit trekken. En die wel van outdoor activiteiten houden.

Hier kan je overnachten in een grote familiekamer, lekker eten en heb je prachtig uitzicht op de bergen.

In de directe omgeving kan je ander andere heel goed raften, canyoning, klimmen in een klimpark, wandelen en in de winter zelfs skiën.

Kleinschalig overnachten

relaxen in de 4 persoons-slaapkamer van Casa Bellera

Het fijne van Casa Bellera is de kleinschaligheid. Met maar drie kamers is het er heel rustig. En dat past ook helemaal in het kleine dorpje.

Tijdens de meivakantie toen wij er logeerden woonden er maar 7 personen in het dorp. In de zomermaanden komen de huiseigenaren terug om de vakantie te vieren en wonen er ongeveer 100 mensen.

Wij sliepen in de grootste kamer waar 4 bedden staan en een ledikant. De kamer heeft een eigen badkamer met douche en toilet en een tafel om een spelletje aan te spelen. Er hangt een tv aan de muur en er is wifi.

Verder zijn er nog 2 2-persoonskamers met badkamer. Eventueel kun je op deze kamers een bed bij laten plaatsen voor een derde persoon.

Van Bed & breakfast tot full board

Lekker soepje vooraf bij het diner

Wil je overnachten met ontbijt of vind je het fijn als er 's avonds ook lekker voor je gekookt wordt? Je kan zelf kiezen wat je graag wil.

Wij logeerden er op basis van half pension. Ontbijt en diner was dus inbegrepen. De bazin kan lekker koken, dus dat was een goede keuze. Elke avond een driegangen menu met soep, hoofdgerecht en toetje.

Wij vonden dit de beste optie omdat we overdag weg waren en 's avonds geen zin meer hadden om de auto te pakken om in Sort te gaan dineren.

Het is ook mogelijk om te lunchen bij Casa Bellera. Je kiest dan voor full board waarbij alle maaltijden inbegrepen zitten.

De gezamelijke zitkamer en het binnenpleintje

We warmen ons bij de open haard

In de casa is een gezellige zitkamer waar twee banken staan voor een open haard. Hier kan je gezellig wat met elkaar drinken of een spelletje doen.

In deze kamer staat 's ochtends ook het ontbijt klaar en kan je aanschuiven voor lunch en diner. Er is hier een kleine bar waar je koffie, thee en drankjes kan bestellen.

Buiten is nog een soort van binnenpleintje waar tafels staan om aan te zitten en waar een bbq plaats is. Voor de kinderen is hier een soort speelkamer met (vooral buiten-)speelgoed.

Wil je meer weten over Casa Bellera, bekijk dan hun website.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)