Camping 't Veld: klein maar heel fijn!

Camping ’t Veld is de kleinste vijfsterrencamping van Nederland. Lees de ervaringen van Henriette en haar gezin op deze kindvriendelijke camping in het Vechtdal in Overijssel.

De kids kunnen lekker spelen terwijl wij de koffers uitpakken

Op vrijdagmiddag komen we aan bij camping ’t Veld. Bij aankomst valt meteen de grote glijbaan van het zwembad op, dat zal in de smaak vallen bij onze jongens!

We worden vriendelijk welkom geheten en krijgen in verband met het 40 jarig bestaan van de camping een tasje mee. Hierin zit allerlei informatie van de camping en de omgeving.

We rijden met de auto naar de accommodatie waar we dit weekend in zullen verblijven. Het valt daarbij op dat alle velden op de camping autovrij zijn, zodat de kinderen lekker kunnen rondlopen en spelen.

Daarnaast staat er op elk veld een speeltoestel, bij ons zelfs een glijbaan en schommels. Mooi zo, dan kunnen de jongens zich prima vermaken terwijl wij ondertussen onze koffers gaan uitpakken.

Overnachten in een mooie Verandalodge

We sliepen in deze vrolijke verandalodge

We verblijven in een mooie verandalodge. Deze lijkt gloedje nieuw te zijn, hij ziet er erg goed uit! Ook van binnen ziet het er mooi, netjes en ook schoon uit.

We pakken onze koffers uit en gaan de bedden opmaken. Helaas blijkt dat de bedden 1.90 meter zijn, dat is dan toch wel even lastig wanneer je man 2 meter is . Er zijn 3 slaapkamers, waardoor de kinderen allebei een eigen slaapkamer kunnen hebben.

Naast de verandalodge is het ook mogelijk om te verblijven in een stacaravan. Of als je meer echt wil kamperen, kun je kiezen voor een safaritent .

Mocht je nu zelf beschikken over een eigen toercaravan of tent, dan is het natuurlijk ook mogelijk om deze mee te nemen en te genieten van deze kleinschalige camping.

Ondanks dat we er zelf geen gebruik van hoefden te maken, zijn we toch even gaan bekijken hoe de sanitairgebouwen er uit zien. Deze zagen er zeer schoon en modern uit!

Maar je kan ook een campingplek boeken met privé sanitair.

Een Restaurant met binnenspeeltuin op de camping

Mam, we zijn al helemaal naar boven geklommen!

De eerste avond gaan we een hapje eten bij het restaurant op de camping. Lekker dichtbij, je kunt er vanuit je caravan lopend heen en je bent na het eten ook zo weer ‘thuis’. Dat is toch wel heerlijk als je met kinderen uit eten gaat.

We vonden het vooral gemakkelijk om daar te eten. Maar we waren aangenaam verrast, want het restaurant voldoet toch wel aan vele eisen die je kunt hebben als ouders om met je kind uit eten te gaan!

Meteen bij binnenkomst zie je een grote indoorspeelplaats aangrenzend aan het restaurant. De speelplaats is door ramen gescheiden van het restaurant en je kunt echt alles zien terwijl je zelf ontspannen aan je tafeltje kunt blijven zitten.

Wat een lawaai kun je dan denken, want we weten allemaal dat indoorspeelplaatsen ook wel eens krijspaleizen worden genoemd. Maar dat was gelukkig helemaal niet het geval, want we hoorden echt nauwelijks iets. Echt even ontspannen dus en de kinderen hebben de tijd van hun leven.

Een menukaart met voor ieder wat wils

Het eten smaakt heerlijk in het restaurant van de camping

De menukaart kent veel keuze. Zo bieden ze pannenkoeken en diverse pizza’s aan, hebben ze een kindermenuutje en diverse vleesgerechten voor een zeer schappelijke prijs.

Wat ik altijd vervelend vind met het uit eten gaan met kinderen, is dat er vaak gewoon geen mogelijkheid is om voor de kinderen iets gezonds uit te kiezen, op een beetje garnering na. Helaas was dat ook hier het geval, maar wat we echt superfijn vonden is dat je groenten (broccoli en wortelen) bij het vleesgerecht kreeg. En dus konden we onze kindjes toch nog wat vitaminen voeren deze avond, erg prettig.

Ook kregen de kinderen nog een grote kleurplaat toen de tafel werd gedekt, dus onze kinderen hebben zich er op en top vermaakt!

Camping ‘t Veld heeft een zwembad met grote glijbaan

Het kinderbad viel goed in de smaak bij mijn jongens

Zoals gezegd viel meteen de grote glijbaan op bij aankomst en de kinderen konden dan ook niet wachten om te gaan zwemmen. Er blijkt naast de grote glijbaan ook nog een erg leuk kinderbadje te zijn met een glijbaantje, waar de kinderen zich volop in vermaken.

Uiteraard wordt ook de grote glijbaan meerdere malen uitgeprobeerd, de kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen.

Ook hier ziet het sanitair er erg netjes uit en is er een kinder wc’tje en een box aanwezig.

Mocht het erg mooi weer zijn, dan kun je ook gaan zwemmen bij de recreatieplas de Oldemeijer. Deze ligt zeer dichtbij de camping. Het water loopt hier langzaam af, dus lekker kindvriendelijk.

De camping zelf heeft ook een vijver, maar daar mag je niet zwemmen. Wat wel leuk is, is dat je hier kunt kanoën. Of neem je hengel mee en probeer maar eens (vergunningsvrij) een vis te vangen!

Helaas nemen we alweer afscheid

Het weekend vliegt voorbij en we hebben genoten van de camping en de mooie omgeving. De sfeer op Camping ‘t Veld is erg gemoedelijk en vriendelijk, een kleinschalige rustige camping met toch alle voorzieningen die je kan wensen.

Henriette bezocht het Vechtdal op uitnodiging van Visit Oost. Bekijk ook onze tips voor andere campings in het Vechtdal.

Airtrampoline en mooie grote glijbaan bij Cmaping 't Veld

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)