Een campervakantie met kinderen, genieten van de vrijheid

Vraag het de eigenaren van een camper, en ze zullen het beamen: een campervakantie met kinderen is heerlijk. Je kan overal naartoe, en genieten van die vrijheid.

Toch zijn er een aantal overwegingen die je moet maken voordat je je keuze voor een camper maakt en voordat je op pad gaat.

Koop je een eigen camper of kies je voor huren?

Campervakantie met de kinderen in Amerika

Is een campervakantie jullie op het lijf geschreven, dan wil je er natuurlijk zelf één aanschaffen. Voordat je dat doet, moet je je wel even een paar dingen afvragen.

Als je er ieder jaar meerdere keren met de camper op uittrekt, dan is een eigen camper financieel aantrekkelijk. Iedere vakantie is dan goedkoop, omdat je de eerste aanschaf over vele jaren en vakanties kan afboeken.

Maar ben je wel zo'n die-hard camperfan? Of wil je ook weleens het gemak van andere accommodaties? Of wil je een keer een verre reis met de kinderen boeken? Een camper is wel erg duur als je er niet veel gebruik van maakt.

Denk ook aan aspecten als het stallen van de camper, de inrichting, en het onderhoud ervan. Ook dat zijn kosten waar je rekening mee moet houden.

Zet voor jezelf alles op een rij, en beslis dan of het huren van een camper misschien voor jou een betere optie is.

Waar gaat de reis naartoe?

Monument Valley in de USA

Met een eigen camper is heel Europa bereikbaar. Al ligt dat wel aan de lengte van je vakantie.

Ga je maar een weekje weg, dan is het niet erg zinvol om naar Italië te gaan. Heen- en terugreis kosten minimaal een dag, en dan is er niet zoveel tijd meer over. Bovendien wil je met een camper vooral ook genieten van de reis, je gaat immers ook niet zo snel.

In Italië, Frankrijk en Duitsland zijn uitstekende mogelijkheden voor campers. Maar ook in Scandinavië, Oost-Europa en de andere landen kun je er goed mee uit de voeten.

Verder is een campervakantie in Amerika, Canada, Australië of Nieuw-Zeeland erg populair. Dat zijn de ultieme bestemmingen om met een (huur-)camper te bereizen.

Ook met kinderen is een campervakantie in die landen geweldig. Ze slapen telkens in hetzelfde bed, en kunnen zich goed vermaken als er gereden wordt.

De afstanden zijn in die landen natuurlijk wel enorm. Maak dus niet de fout om teveel te willen zien.

Geschikt voor kinderen van iedere leeftijd?

Camper vakantie met een tiener

Kinderen van iedere leeftijd kunnen mee op een campervakantie. Voor kleine kinderen reist het gemakkelijker dan een autovakantie (met caravan). Neem een campingbedje mee als box en je creëert overal een veilige omgeving.

Naarmate de kinderen ouder worden neemt de behoefte aan contact met (vakantie)vriendjes toe.

Dat is geen probleem wanneer je dan met de camper meer campings opzoekt. Of wanneer je met meerdere gezinnen met camper op pad gaat.

Over het algemeen zijn kinderen zeer flexibel, en zullen zij ook van de vrijheid van een campervakantie genieten. Zeker als je de voor hen leuke plekken bezoekt.

Tips voor onderweg

De belangrijkste tip voor onderweg is om te genieten van de reis. Plan geen lange ritten, dat is de fout van veel beginnende camperaars. Het is overal mooi en met een camper overal vakantie.

Zorg dan ook dat je een boek met camperplekken (Stelplatzen) koopt. Dat zijn plekken waar je voor een paar Euro kan staan, vaak op prachtige plekken.

Overweeg om een 5-persoons camper te huren of kopen. Hiermee hoef je niet telkens de bedden op te ruimen om te kunnen eten. Je kan dan ook veel sneller weer doortrekken als je wilt.

Het Reisaanbod

Travelhome, camper vakanties en huren

Kids voor de camper bij het kampvuur

Wil je op vakantie met de camper in Europa of verder weg? Of wil je alleen een camper huren? Kijk dan eens bij Travelhome.

Zij hebben complete rondreizen in heel veel verschillende landen. Maar je kan ook je reis op maat laten samenstellen.

Liever alleen een camper huren en zelf zien waar je terecht komt. Ook dat is mogelijk!

Campervakantie met een gehandicapt kind

Stichting On Wheels

Campers voor mensen in een rolstoel

De Stichting "On Wheels" verhuurt speciaal voor rolstoelers aangepaste campers aan (ouders van) kinderen met Duchenne. Ook kinderen met andere spierziekten zijn welkom.

Het initiatief voorziet duidelijk in een behoefte, en de campers zijn dan ook snel volgeboekt. Er wordt gewerkt aan meer campers.

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)