Uitjes in de omgeving van Landal Salztal Paradies in de Harz

Mocht je je afvragen wat te doen in de Harz, er is keuze genoeg! Barbara verbleef een weekje bij Landal Salztal Paradies, en maakte verschillende uitjes in de Harz.

Al veel te doen op Landal Salztal Paradies zelf

Een ontmoeting met Bollo bij Landal Salztal Paradies

Het vakantiepark Landal Salztal Paradies is niet al te groot en heeft desondanks veel te bieden. Kinderen ontmoeten elkaar al snel dagelijks in de speeltuin. Deze is ruim opgezet en goed verzorgd.

Kers op de taart hier op het park, is het zwemparadijs. Eentje waar de monden van open vallen. Met een bandenglijbaan als het absolute hoogtepunt. En zelfs ’s-avonds nog open. Uren spetterplezier gegarandeerd!

Op de naastgelegen ijsbaan galmt de muziek, jong en oud zwiert hier naar hartelust over het ijs. Een heerlijke activiteit samen met het hele gezin. Maar sla ook de bowlingbanen niet over, deze zijn zo leuk.

En het mooie is dat een uurtje bowlen hier naadloos over gaat in een dinertje in het restaurant waar ze prima maaltijden serveren. Kortom: een aanrader? Jazeker, wij vonden Landal Salztal Paradies fantastisch!

Ook in de omgeving is veel te beleven, hier gingen wij naartoe:

Het oudste sprookjespark van Duitsland

Märchengrund Bad Sachsa

Op zes minuten rijden van Landal Salztal Paradies ligt Märchengrund Bad Sachsa, het oudste sprookjespark van Duitsland. In een klein stukje bos worden sprookjes uitgebeeld.

Helaas is het parkje aardig in verval. Volgens de eigenaresse is het er in de zomer vele malen mooier en drukker. Sprookjeskostuums, schminken en zelfs het laten doen van de haren zit dan bij de prijs inbegrepen.

Wij kunnen ons het verschil met onze ervaring niet goed voorstellen, dus zijn we benieuwd hoe het in het zomerseizoen is. Mede dankzij op te lossen raadsels, vermaken kinderen zich toch een uurtje prima in de buitenlucht.

Dino’s en wilde dieren

Een Dino kussen bij Naturzeitmuseum Bad Sachsa

Ook in Bad Sachsa ligt Naturzeitmuseum Bad Sachsa. De onderwerpen hier spreken tot de verbeelding: wilde dieren uit het Harzgebergte, dino’s en vulkanen.

Een vermakelijk, klein museum waar je in ruim een uur doorheen bent. Helaas is wel alle informatie in het Duits.

Voor tieners en kinderen met een interesse in historie is het middeleeuwse klooster van Walkenried en museum een suggestie. Sinds 2010 staat het klooster op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Tjoeke tjoeke, tuut tuuuuut!

Op zoek naar een complete dagtocht? Dan is dit een hele belevenis! Vanuit het historische plaatsje Wernigerode vertrekt een oude stoomtrein naar het hoogste punt van Noord-Duitsland: Mt. Brocken, 1142 meter.

We nemen de stoomtrein naar Mount Brocken!

De rit duurt anderhalf uur en dat is dankzij de spanning en sensatie van de trein en de uitzichten nét niet te lang voor kinderen.

Tijdens de rit kun je ook naar buiten en op de balkonnetjes staan. Houd er rekening mee dat het weer bovenop de berg heel anders is dan in het dal. Skibroeken en snowboots zijn daar in het winterseizoen zeker geen overbodige luxe. Er zijn nog twee andere trajecten.

Eenmaal terug in Wernigerode kun je nog het kasteel bezoeken dat hier heel sprookjesachtig tegen de berg aan ligt. Grote kans dat je kinderen al wel te moe zijn van alle indrukken van de treinrit.

Stadjes en wandelingen

Verder kun je echt overal, zelfs op het vakantiepark van Landal zelf, beginnen aan prachtige wandelingen door de bossen. Bij de receptie en bij het VVV kantoor zijn routes verkrijgbaar.

Spelen op het plein van Werningerode

Wandelingen kan je ook maken in de talloze leuke dorpjes en steden van de Harz. De één nog mooier dan de ander. Ook kinderen vinden ze leuk, vanwege de burchten, parken en speeltuinen die je overal tegenkomt.

Zei iemand korting?

Ruïne bij het oude klooster van Walkenried

Alle informatie wordt in het Duits gegeven. Dat maakt de beleving voor kinderen nét even minder dan mogelijk is.

Een handige brochure is de Hits für Kids brochure, met veel leuke tips voor uitjes in de Harz.

Ben je van plan om meerdere uitstapjes te gaan maken? Overweeg dan om de HarzCard aan te schaffen. Met de HarzCard krijg je korting op sommige uitstapjes in deze regio, of zijn dingen zelfs gratis te ondernemen.

Barbara was op bezoek bij Landal Salztal Paradies op uitnodiging van Landal GreenParks.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)