Met de trein naar Kanchanaburi

Vanuit Bangkok gaat er een trein naar Kanchanaburi. Onze kinderen houden van treinen, dus dit is een uitstekende manier om daar te komen.

Tycho in de trein naar Kanchanaburi

Om 10 voor half 7 liep de wekker af. Tijd om op te staan. De jongens zijn niet makkelijk wakker te krijgen. Maar zodra Tycho zich realiseert dat we met de trein gaan, is hij helemaal vrolijk.

Snel inpakken, ontbijten en de taxi pakken naar Thon Buri trein station.

Op het station is het druk. Vooral Zeb heeft het even moeilijk omdat hij nog niet goed uitgeslapen was.

Veel Thaise mensen vinden onze blonde mannetjes erg leuk. Ze worden door diverse mensen aangeraakt wat ze niet altijd even leuk vinden. Als de trein ook nog eens mega hard gaat toeteren is de maat vol en barst Zeb in tranen uit.

Eenmaal in de trein gaat het een stuk beter. Voor ons zit een Nederlands gezin waarmee we even aan de praat raken. Zeb is weer helemaal het mannetje en vertelt honderduit over de dierentuin en de varanen.

De stad maakt plaats voor het platteland

Het platteland van Thailand vanuit de trein gezien

Tycho zit vooral gefascineerd uit het raam te kijken. De trein rijdt vlak langs golfplaten huisjes, de mensen wonen hier praktisch op de rails. Als we Bangkok uitrijden zien we veel werkzaamheden aan en om het spoor. Daarna maakt de stad plaats voor rijstvelden.

De rit naar Kanchanaburi zou drie uur duren. We zijn dus zeer verbaasd als we na 2,5 uur op het station staan. Snel spullen pakken en uitstappen. We laten ons door een songcheuw (open taxi) naar Pong Phen guesthouse brengen.

En natuurlijk is er een zwembad waar de jongens gelijk in willen. Toch gaan we eerst even eten en dan pas heerlijk spetteren in het water.

De brug over de rivier Kwai

Op de brug over de rivier Kwai

Na de dagelijkse plensbui lopen we naar de brug over de rivier Kwai. We wandelen over de brug naar de andere kant van de rivier als er een trein aankomt. Gelukkig is er op de brug rekening gehouden met wandelaars en kunnen we de trein zien passeren vanuit een inhammetje.

De jongens vinden het geweldig om over het spoor te lopen. Dat kan niet zomaar in Nederland. Daarna gaan we eten op een drijvend restaurant met een prachtig uitzicht op de brug. Deze wordt mooi verlicht, het lijkt wel een lichtshow wat we zien.

Toch is het hoogtepunt van dit restaurant voor Zeb en Tycho de kleine hagedisjes die ze in de lampen zien kruipen en over de palen zien rennen op zoek naar mugjes en miertjes als avondeten.

Ze rennen van paal naar paal en proberen ze te laten schrikken. Wat een plezier om die kleine beestjes.

In de komende dagen maken we diverse uitstapjes rond Kanchanaburi.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)