De heerlijk warme waterval van Phu Sang in Noord-Thailand

In het Noorden van Thailand, tegen de grens met Laos, ligt Phu Sang National Park. Hier genieten we van de jungle en de bergen, en van een warme waterval!

Wandelen in Phu Sang National Park

Vanuit Chiang Rai zijn we naar het Oosten gereisd, waar we in het district Thoeng bij de grens van Laos verblijven in Lazy Moon Homestay (Inmiddels is deze homestay helaas gesloten).

Vanuit de Homestay wordt er voor ons en een ander gezin dat er verblijft een uitstap geregeld naar Phu Sang National Park.

Maar eerst komen we lang Phu Chi Fah. Dit is een berg op de grens met Laos, met een prachtig uitzicht.

Met een busje rijden we eerst een slingerweggetje flink bergop. We stijgen tot zo’n 1600 meter boven zeeniveau. Maar de laatste 800 meter moeten we wandelen naar de top.

Tussen de wolken op de berg Phu Chi Fah

We dalen weer af van Phu Chi Fah

We zitten hier midden tussen de wolken die het uitzicht soms belemmeren, maar dan weer ruimte maken voor een blik op Laos en de Mekong rivier.

Zeb en Tycho vinden het wandelen en het uitzicht niet bijzonder. Ze willen ook niet helemaal naar de top. Dus blijven we zo’n 150 meter vanaf de top even wachten tot de rest weer terug komt.

Dan lopen we weer naar beneden. Dit gaat een stuk moeilijker omdat het vrij glad is. We glibberen rustig verder en wie er onderuit gaat moet een liedje zingen.

Eenmaal bij het busje zegt Tycho: Mam, ik ben niet uit je buik gekomen om een berg op te lopen, hoor! Oké dan ;-)

We rijden verder en lunchen onderweg bij een lokaal tentje.

Warm waterbron van Phu Sang

Even voelen aan het hete water van de bron

‘s Middags komen we aan bij de mooie waterval van Phu Sang. Maar voordat we daar een duik in nemen, klimmen we omhoog, om uit te komen bij de hete bron van de waterval.

Bovenaan is een mooie steiger gemaakt voor een mooie wandeling. En dat vinden de jongens wel leuk. Ze rennen op en neer en hebben het helemaal naar hun zin.

De hete bron heeft langs de kant een temperatuur van een graad of 30. In het midden wordt het steeds warmer. De kinderen vinden het reuze interessant om het warme water te voelen.

Helaas is het niet mogelijk om hier in te zwemmen. Maar dat kan wel onderaan bij de waterval. Dus dat gaan we ook doen.

Koud water met een warme douche

Een heerlijke warme douche bij de waterval van Phu Sang

In het riviertje onder aan de waterval staat een aardige stroom, wat leuk is om in te zwemmen.

Het water is koel, maar als je naar de waterval zwemt merk je dat het water warmer wordt. En als je er dan onder gaat staan heb je een heerlijke warme douche.

Zeb kan er maar geen genoeg van krijgen. Zelfs als iedereen al uit het water is gaat hij nog een keertje terug om nog eens onder de waterval te gaan staan. Natuurlijk moeten wij foto’s maken.

We rijden weer terug naar onze homestay waar we wat chillen en daarna genieten van het avondmaal bestaande uit: pompoensoep (bijzonder lekker) rode curry, groente en rijst en voor de kinderen gehaktballetjes.

Moe maar voldaan gaan we naar bed. Morgen wacht ons een kleine jungle trekking in de mooie omgeving!

Wil je ook naar Thailand, bekijk hier de mogelijkheden

Zeb en Tycho spelen op het strand op Koh Chang

Thailand is een zeer vriendelijk land om in rond te reizen met je gezin. Dat kan je heel gemakkelijk zelf regelen.

Maar je kan er ook voor kiezen om een complete rondreis samen te laten stellen door een gespecialiseerde reisorganisatie of met een groepsreis voor gezinnen op reis gaan.

Wil je weten wat er allemaal mogelijk is?


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)