Wat is er te doen in Pattaya en Jomtien met kinderen?

We zijn op doorreis vanuit Chiang Mai via Bangkok naar Koh Chang. Een tussenstop in Jomtien bij Pattaya is dan logisch. Maar wat is daar met kinderen te doen?

Tycho aan het strand van Jomtien

De nachttrein uit Chiang Mai komt vroeg aan in Bangkok. Na een ontbijtje op de Khao San Road regelen we een minibusje dat ons naar Pattaya brengt.

Het duurt lang voordat we Bangkok uit zijn. Overal staat file. Tycho haalt in het busje wat slaap in en Zeb laat de rit wat gelaten over zich heen komen. Ze zijn beide duidelijk erg moe.

En dan komen we aan in Pattaya. Het vakantieparadijs van Thailand. Onze eerste indruk is dat het een oude bende is.

Wij pakken een Song teaw naar het naastgelegen Jomtien en komen dan langs het Holland huis. Waarom ook niet, denken we, en stoppen daar om te lunchen, wat erg goed bevalt.

Ze verhuren hier ook zeer ruime appartementen en dus besluiten we hier een paar nachten te blijven. We droppen onze bagage op de kamer en trekken de zwemkleding aan. Even de weg oversteken en hup de zee in.

Warm zeewater en een massage

Zeb en Patrick vermaken zich in de zee

Het water is gewoon warm! Dat is even wennen. Maar Zeb en Tycho vinden het heerlijk.

Vooral Zeb kan geen genoeg krijgen van het met zijn vader in de golven duiken. Patrick haalt ondertussen veel plastic uit de zee, ook dat is een gevolg van de vele toeristen hier.

Tycho is vooral bezig om lekker een zandberg te maken en te kledderen met zand terwijl mams op een stoeltje ligt en een voeten massage krijgt. Au dat doet gewoon pijn!!

Maar sinds de massage bij Lazy Moon heb ik geen kramp meer in mijn kuiten gehad. (Had ik bijna elke nacht) Dus dan maar af en toe een pijnlijke massage. Kan ik wel lekker doorslapen ‘s nachts.

De masseuze was ook pedicure en dus loop ik nu met geveilde en gelakte nagels rond. Ook wel weer eens leuk.

‘s Avonds maken we een kleine wandeling over de boulevard en eten we weer bij Holland House. Daarna zijn de jongens en ik het echt spuugzat en gaan we snel naar bed.

Weinig zin in verschillende attracties

Het strand van Pattaya

Pattaya is een grote toeristenplaats. En er zijn dan ook veel attracties te vinden.

Underwater world, mini Siam, floating market, Dolphin World en, natuurlijk, Elephant Village. Maar we hebben daar niet zoveel zin in, een beetje too much allemaal.

Wel willen we zwemmen, en dan niet in de zee. Dus wordt het Pattaya Waterpark. Maar eerst willen we Pattaya zelf zien.

Een songtaew brengt ons vlotjes van Jomtien naar Pattaya. Ons eerste doel hier is het regelen van tickets richting Koh Chang.

Veel mensen bieden ons dure taxiritten aan. Maar via een gespecialiseerd reisbureautje is een minibusje zo geregeld.

De befaamde Walking street van Pattaya

De befaamde Walking Street in Pattaya

Dan wandelen we door naar het strand van Pattaya. We zien hier de drukke toeristen badplaats die we verwachten. Toch is het hier niet veel anders dan in vele andere drukke badplaatsen.

We lopen over de boulevard, en drinken uit een kokosnoot. En dan komen we bij het roemruchte deel van Pattaya: de walking street oftewel de rosse buurt.

In deze straat zien we de vele barretjes en nachtclubs waar Pattaya haar reputatie aan te danken heeft. Maar vanwege het vroege uur ontbreken de Thaise dames nog.

We kunnen hier dus prima met de jongens doorheen wandelen. Er is niets aanstootgevends te bekennen. Of misschien enkele oudere westerse mannen met jonge Thaise dames. Maar de kinderen hebben die niet eens in de gaten.

Op naar Pattaya Waterpark

Het waterpark van Pattaya

Vanuit de walking street nemen we een songtaew naar Pattaya Park. Wij gaan hier naartoe om te zwemmen in het bijbehorende waterpark, een mooi zwembad met wat glijbanen.

Het water park doet een beetje ouderwets aan, maar Zeb en Tycho genieten.

Er zijn veel bruggetjes en eilanden waar je rustig kan zitten. Rond de eilanden staat een lichte stroming in het bad waardoor je in de rondte zwemt.

Dan zijn er ook verschillende glijbanen. Hele snelle, en langzame voor de kids. In eerste instantie willen de jongens niet van de glijbaan af, maar ‘s middags krijg ik ze toch mee.

Patrick gaat op het eind nog even van de snelle glijbaan af en wordt letterlijk gelanceerd.

Andere attracties in Pattaya Park

De monorail en glijbanen in Pattaya Park

Op het park staan ook wat attracties zoals een achtbaan, schommelschuit en monorail. Ook is het mogelijk om hier van een hoge toren naar beneden te tokkelen. Of omhoog en naar beneden in een gondel.

Wij gaan als afsluiting nog in de monorail en lopen dan via het strand terug naar Jomtien.

Wat opvalt is dat veel borden in het Russisch geschreven zijn. Er lopen inderdaad veel Russen hier. We hebben daar verder geen last van, maar het is wel opvallend.

Bij de weg aangekomen pakken we een terrasje. De noordzijde van Jomtien staat ook wel een beetje bekend als een homo plek. Maar toch kijken we vreemd op als we op het terras een grote blanke man zien tongen met zo’n ielige thaise jongen. Niet teveel op letten maar, dat doen onze jongens ook niet.

Na ons drankje nemen we de sontaew weer naar Holland huis. Hier eten we nog een keer en nemen dan afscheid van de hartelijke eigenaar en zijn vriend.

Pattaya en met name Jomtien is een prima plek voor een stop-over als je vanuit Bangkok naar Koh Chang (of één van de kleinere eilanden) reist. Hoewel er in en om de stad veel attracties zijn, vinden we het geen plek om langer dan 2 nachtjes te verblijven.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)