Een dagje cruisen op de Oasis of the Seas

De Oasis of the Seas is het grootste cruiseschip van Royal Caribbean International. Het was in Nederland voor een opknapbeurt, en wij mochten meevaren naar Engeland

De boeg van de Oasis of the Seas

Dat de Oasis of the Seas in Nederland was voor een grote opknapbeurt was al heel bijzonder. Het grootste cruiseschip van Royal Caribbean International doet normaal gesproken ons kikkerlandje niet aan.

Maar in oktober 2014 lag het super luxe cruiseschip twee weken in Rotterdam. Vele Nederlanders zijn in deze weken een kijkje gaan nemen bij het schip.

Na de opknapbeurt hadden een paar duizend landgenoten één nachtje Oasis of the Seas geboekt van Rotterdam naar Southamton in Engeland. Daarna zou het schip de grote oversteek maken naar Florida.

Ook wij waren van de partij om een nachtje te cruisen.

Wat een indrukwekkend groot schip!!

Even poseren voor de Oasis of the Seas

Met de trein en tram reizen we naar Rotterdam. Als we aankomen op de wilhelminakade zien we dat het druk is op de Erasmusbrug. Vanaf de brug heb je een mooi uitzicht op het grote cruiseschip. De Oasistoeristen fotograferen er op los. Ook wij doen er graag aan mee.

Zeb en Tycho kijken hun ogen uit. Het is namelijk best indrukwekkend om het schip aan de kade te zien liggen. Wat is ie hoog en breed.

Steevast noemen de jongens het een cruiseboot, maar dat mag dus niet. We leren ze dat een dergelijk vaartuig een schip genoemd moet worden.

3 uur wachten om aan boord te komen

Als we na de lunch aan boord willen gaan, schrikken we van de enorme rij wachtende cruisefans. De Rotterdamse cruiseterminal is er duidelijk niet aan gewend om zoveel passagiers in korte tijd in te checken. En dat is toch wel erg jammer.

Denk je de middag alvast aan boord door te kunnen brengen en je onder te dompelen in luxe…. Staan we 3 uur te wachten voordat we aan de beurt zijn om het schip te betreden.

Welkom aan boord

De fontein bij binnenkomst

Maar als we eenmaal aan boord stappen zijn we die drie uur snel vergeten. Voor ons staat een fontein vrolijk met water te spuiten, terwijl het zeer sfeervolle straatje vol cafeetjes en restaurants je uitnodigt om binnen te komen. Alles ziet er even prachtig uit. We kijken werkelijk onze ogen uit.

Maar veel tijd om goed om ons heen te kijken hebben we niet. We gaan op zoek naar onze hut die op de negende verdieping ligt. Met de lift, zelfs deze ziet er luxe uit, zijn we snel boven en kunnen we onze spullen in de kamer droppen.

We schrikken even als we alleen een tweepersoons bed zien staan. Waar moeten wij slapen vroegen Zeb en Tycho al? Maar al snel komt onze host zich voorstellen en vertelt dat de bank in de avond omgebouwd word tot bed. Overdag maken ze er dan weer een bank van.

Onze hut ziet er prima uit. Alles is aanwezig en we hebben een mooi balkon aan de buitenkant van het schip. Niet dat het weer meewerkt om lekker buiten te zitten, maar het ziet er erg mooi uit.

Ik heb me ook even voorgesteld hoe heerlijk het moet zijn om in het Caribisch gebied te cruisen. Dan zou het balkon veelvuldig in gebruik zijn.

De sloepenrol

Bij de draaimolen wachten we op de sloepenrol

Terwijl we nog bezig zijn met ons te installeren in de hut, klinkt het door de luidsprekers dat iedereen verwacht word op de locatie die op je passagierspas staat om de veiligheidsinstructies door te nemen. De zogenaamde sloepenrol.

Wij moeten op het dek verzamelen bij het openlucht theater, waar ook de draaimolen staat. Daar wordt uitgelegd dat we bij een noodsignaal (deze laten ze ook horen) naar deze plek moeten komen. Hier liggen ook de zwemvesten, en de bemanning laat zien hoe deze werken.

Het Solarium Deck, een relax gedeelte voor volwassenen

Na de sloepenrol gaan we naar boven voor een borrel in het Solarium Café, op het Solarium Deck. Alweer kijken we onze ogen uit. Het deck ligt aan de voorkant van het schip en heeft over de hele voorzijde een glazen wand zodat je een prachtig uitzicht hebt. Het is aangekleed met veel planten, heeft veel ligbedden staan en diverse whirlpools om heerlijk te ontspannen.

Het Solarium Deck is eigenlijk alleen voor volwassenen toegankelijk. Maar omdat dit nog geen officiële cruise is, mogen onze jongen hier deze namiddag ook vertoeven.

Trossen los en varen maar

Het vertrek uit Rotterdam

We schrikken ons een hoedje als de scheepshoorn afgaat en ons vertrek aankondigt.

We snellen ons naar het dek waar we enthousiast naar de menigte aan wal zwaaien.

We zien nog twee klasgenootjes van Tycho staan en voelen ons net sinterklaas met zoveel mensen aan de kant die het schip willen zien vertrekken.

Even de rust opzoeken in Central Park

De scheepshoorn laat zich nog vele keren horen en wij schrikken telkens weer. We besluiten dan ook om Central Park te gaan verkennen. We dalen af naar dek 8 en wandelen het park in. Dat is toch wel heel bijzonder. Wandelen door een park op een cruiseschip.

OK, natuurlijk is het niet te vergelijken met een echt park, maar het is een prachtige groene oase met knusse cafés en restaurants.

Een drankje in de Rising Tide bar in het Central Park

Wij besluiten om een drankje te drinken in de Rising Tide bar midden in het park. Tycho is helemaal in zijn sas als hij van de ober diverse sinaasappelpartjes op een luxe cocktailstokje krijgt.

De ober verontschuldigt zich nog dat er iets niet werkt. We snappen eigenlijk niet waar hij het over heeft.

Tot er na een kwartiertje een man komt die aan een display begint te rommelen en we in ene naar beneden zakken. Blijken we in een café te zitten die als een lift 3 etages naar beneden zakt. Dat is natuurlijk feest voor de jongens. Veranderd ons uitzicht van park naar gezellig winkelstraatje.

Fleurige zwembaden aan boord

We bewonderen de kleurige zwembaden. Helaas is het te koud om te zwemmen...

Na het drankje nemen we de lift weer omhoog naar het dek met de zwembaden. Niet alle baden zijn gevuld, en het weer laat het ook niet echt toe om lekker te zwemmen.

Maar het is leuk om de kleurrijke kinderbaden te zien en vooral om te zwaaien naar de vele mensen die nog steeds langs de vaarroute van het cruiseschip staan om het te bewonderen. Er varen ook nog diverse boten om het schip heen en we zien twee jetski’s die ons volgen.

Lang zal Tycho leven

Ondertussen begint het donker te worden en gaan we op zoek naar het Opus Dining restaurant waar we gaan dineren. Voor de jongens maken ze hier buiten de kaart om een spaghetti bolognese en cheeseburger met patat. Wij genieten van gerechtjes als samosa en een lekker stukje biefstuk.

Tycho wordt toegezongen voor zijn verjaardag

Als het toetje zich aandient, worden we verrast door een groepje obers die met een chocoladetaartje met kaarsje aan tafel komen. Tycho is vandaag jarig en de obers komen hem feliciteren en voor hem zingen.

Onze jongste telg is helemaal onder de indruk. Met grote ogen bekijkt hij het hele tafereel en hij begint helemaal te stralen. Is dit voor hem?? Echt een verrassing! Bedankt Wilma Lankhorst voor het regelen van deze leuke attentie!! ;-)

Sporten en animatie..

We genieten nog na van dit bijzondere diner als we boven op het dek een potje midgetgolf spelen.

We spelen een potje basketball aan boord

In de verte zien we nog wat lichtjes van Nederland, maar ondertussen varen we op zee. Achterop het dek kan je diverse sportieve activiteiten doen. Naast midgetgolf gaan we ook nog tafeltennissen, voetballen en basketballen.

Dan gaan we nog een kijkje nemen bij de kinderopvang voor kinderen van 6 – 36 maanden en de speciale speel en animatie ruimtes aan boord. Voor alle kinderen van 3 – 17 jaar is er animatie. De kinderen worden in verschillende leeftijdsgroepen ingedeeld waar ze passende activiteiten aangeboden krijgen.

De animatie zit voor op het schip en we lopen even naar buiten om daar te kijken. Op dat moment hebben we pas door hoeveel wind er eigenlijk staat. Dat heb je binnen in het schip eigenlijk bijna niet door. De deining is echt minimaal.

We maken ons klaar voor de nacht

Zeb met Kung Fu Panda

Voordat we ons bedje opzoeken gaat Zeb nog op de foto met Kung Fu Panda.

De jongens zijn helemaal op waardoor we het theater maar laten schieten. Achteraf spijt van gehad, het bleek een hele mooie show te zijn geweest van hoogstaande kwaliteit.

Maar een nachtje slapen op zee, daar is ook helemaal niets mis mee. We slapen alle 4 als een roos. Ons bed is heel breed en ligt heerlijk. De jongens liggen ook prima op de bedbank en vallen bijna direct als ze liggen in slaap.

Wakker worden op de Oasis of the Seas

We genieten van de zonsopkomst aan boord

Goedemorgen, wat gaat zo’n nachtje toch snel. We liggen aan de goede kant van het schip zodat we vanuit de hut de zon op zien komen. Wat een prachtig gezicht is dat!

De zee is vrij rustig en het ziet er zo vredig uit zo vroeg in de morgen. Wat een heerlijk gevoel is dat. Er daalt een heerlijke rust in je lichaam die zich nog even helemaal ontspant voordat we uit de veren springen om nog een paar uur van de vele mogelijkheden op het schip gebruik te maken.

En dan trekken we onze kleren aan om op het dek de zon verder op te zien komen. Het is nog heerlijk rustig en we genieten met volle teugen.

Een gezond ontbijt

We krijgen een uitgebreid ontbijt

Als de zon achter de wolken verdwijnt gaan we uitgebreid ontbijten. Er is heel veel keuze! Van compleet warm Engels ontbijt, tot vers fruit, verse broodjes en cereals.

Grappig dat als er zoveel eten te halen valt, de jongens ineens voor fruit gaan kiezen. Doen ze normaal nooit….. Dat is alvast een gezond begin van de dag

Na het eten vragen we aan Zeb en Tycho wat ze nog het allerliefste willen doen. Ik dacht, ze willen vast nog even in een bubbelbad zitten. Maar nee hoor, ze willen nog een potje midgetgolf spelen en tafeltennissen. En dus vermaken we ons het laatste uurtje op de Oasis of the Seas met wat sportieve activiteiten.

Oasis of the Seas ook hot in Engeland

Ondertussen zien we dat er in Engeland ook veel belangstelling is voor dit grote cruiseschip. Er varen bootjes met cameraploegen om ons heen. En ook hier is er iemand op een jetski die om de boot heen sjeest.

Aankomst met de Oasis of the Seas in Southampton

Op de kade weer veel mensen die ons vrolijk toezwaaien en een helikopter die opnames maakt vanuit de lucht.

Wij zwaaien enthousiast terug en genieten van de aandacht die er voor het schip is. En zo komt er een einde aan deze bijzondere nacht op de Oasis of the Seas. We zijn diep onder de indruk van dit prachtige cruiseschip met zijn vele mogelijkheden.

Ook zin om te cruisen op de Oasis of the Seas of een ander cruiseschip? Kijk op de pagina Cruise met kinderen voor de mogelijkheden.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)