Mountainbiken met kinderen op de Sallandse Heuvelrug

Tijdens onze vakantie met de kinderen in Salland doen we tal van leuke activiteiten. Wat dacht je van een rondje mountainbiken op de Sallandse Heuvelrug?

De jongens op de mountainbike

Op de Sallandse heuvelrug zijn twee hele mooie ATB routes uitgezet. De start is bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug.

De paarse route richting Hellendoorn is een vrij pittige tocht met vele klim en daal momenten. Omdat wij beginners zijn en met kinderen fietsen, kiezen we voor de blauwe route. Die is wat gemakkelijker.

Zelf hebben we geen mountainbikes, dus die huren we bij de Wilgenweard. Een bedrijf waar je indoor & outdoor activiteiten kan ondernemen met alleen je gezin of met hele groepen. Van kanovaren en suppen tot kinderfeestjes en bedrijfsuitjes.

Uitleg over de mountainbike en afstellen op de juiste hoogte

Bij de Wilgenweard worden we geholpen om de mountainbikes op de juiste hoogte te zetten. Tycho is met zijn 1,40 meter nog wat klein, maar het lukt net om zijn zadel op de juiste hoogte te krijgen op de kleinste fiets.

We krijgen een helm en uitleg over de versnellingen van de mountainbike. Verder is het vooral belangrijk om met de achterrem te remmen.

Mooie natuur en pijnlijke bips

Even poseren…

We stappen op de mountainbike en zetten de helmen op. Het is een klein stukje fietsen naar het Buitencentum Sallandse Heuvelrug. Daar is het even zoeken waar de route begint, maar al snel vinden we het paaltje van de blauwe route en gaan we het bos in.

Direct is er een steile afdaling en hobbelen we over het ongelijke parcours. We stuiteren op en neer en dat voelen we aan onze bips. Het is even zoeken hoe we de klappen het beste op kunnen vangen. Maar al snel vinden we een manier om ons achterwerk te ontzien.

Na deze eerste afdaling hebben we nog wel wat meer kleine afdalingen en klimmetjes. Maar het parcours is best redelijk vlak. We genieten van de mooie route door het bos en langs heidevelden. Het is prachtig.

Tussendoor maken we een stop bij een bankje om wat te drinken en te genieten van de natuur. Als we weer op de fiets stappen merken we dat onze bips toch best wat gevoelig is. Ook zien we dat er donkere wolken aankomen.

De regen maakt een eind aan ons ATB avontuur

We brengen de mountainbikes terug bij de Wilgenweard

Op de buienradar zien we dat er regen op komst is. We besluiten om een stuk van de route af te snijden zodat we voor de bui bij Camping de Noetselerberg zijn.

Dat lukt precies. Terwijl de regen met bakken uit de hemel valt zitten wij aan de lunch bij Bistro de Oale Ste. Na de lunch brengen we de fietsen weer terug naar de Wilgenweard en zien we dat ze hier een heel mooi terras aan het water hebben. Jammer dat het weer niet meezit, anders hadden we hier zeker even een drankje genomen.

Wij bezochten het Salland op uitnodiging van Salland Natuurlijk Gastvrij. Op hun website vind je meer informatie over de ATB routes.

Lees ook hoe we in het Salland Avonturenpark Hellendoorn bezochten.

Mountainbiken op de Sallandse Heuvelrug

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)