Suppen en andere leuke activiteiten bij de Wilgenweard in Nijverdal

De Wilgenweard in Nijverdal is een activiteitencentrum waar van alles te doen is, ook voor een vakantie met kinderen! Wij gingen er abseilen, suppen en mountainbiken.

Moeten we hier vanaf?

De Wilgenweard ligt op een prachtige locatie aan het riviertje de Regge. Deze markeert de grens tussen Twente en het Salland, twee grote regio’s in Overijssel.

Er is hier van alles te doen. Zowel indoor als op het buitenterrein, in de bossen en op het water. Er zijn heel veel groepsactiviteiten, maar je kunt er ook met de kinderen naartoe om wat leuks te doen.

Wij komen op een mooie ochtend in Juli een paar activiteiten uitproberen. Maar niet voordat we genieten van een heerlijk drankje op het terras.

Abseilen vanaf de toren

Tycho komt naar beneden

Voor het abseilen staat er een grote toren op het terrein van de Wilgenweard. Hier kun je je van een meter of 15 hoogte naar beneden laten glijden.

Maar eerst krijgen we een klimgordel aan, en de nodige instructies. Belangrijk zijn de handschoenen, want je wil geen brandwonden van het touw waarlangs je naar beneden glijdt. De handschoenen zijn veel te groot voor Tycho en Zeb, maar dat is geen enkel probleem.

Voor je naar beneden kan, moet je natuurlijk eerst omhoog. En dat is best een behoorlijke klim langs de verticale ladder. Gelukkig kan je af en toe uitpuffen op een platformpje.

Eenmaal boven krijgen we meer instructies en laten we ons één voor één naar beneden abseilen. Patrick gaat eerst, en dan Tycho. Die heeft het redelijk snel te pakken en glijdt vlot naar beneden. Zeb is wat angstiger, en moet zijn angst overwinnen om toch naar beneden te gaan. Des te stoerder dat hem dat wel lukt!!

Behalve abseilen kan je op het terrein ook klimmen en tokkelen. Let wel op dat je van tevoren reserveert.

Suppen op de Regge

Suppen of spetteren?

Na het abseilen is het tijd voor ontspanning op het water. De Wilgenweard heeft daarvoor sup-planken te huur zodat je direct het riviertje de Regge op kan.

We hebben al eens eerder gesupt, en dus zijn instructies overbodig. Al snel staan we op de plank en peddelen we de mooie natuur in.

Natuurlijk kan dat niet zonder het nodige gespetter. Vooral Tycho probeert iedereen nat te krijgen, en zelfs om te duwen. Maar helaas, de planken en wijzelf zijn stabiel genoeg om niet om te gaan.

We peddelen rustig door tot we de brug over de Regge zien. Daar keren we om, zodat we na anderhalf uur weer terug zijn. Op het eind besluit Tycho in het water te springen om op die manier zijn vader toch in het water te krijgen…

Kano’s, mountainbikes en Escaperooms

Vorig jaar huurden we mountainbikes bij de Wilgenweard

Zoals gezegd zijn de meeste activiteiten bij de Wilgenweard gericht op groepen vanaf ongeveer 10 personen (afhankelijk van de activiteit). Maar naast het abseilen en suppen zijn er nog een paar andere mogelijkheden voor gezinnen.

Zo zijn er ook kano’s te huur om de Regge af te varen. Dit zijn mooie Canadese kano’s. Ze zijn zeer stabiel en je kan er met 2 of 3 personen in.

Ook te huur zijn mountainbikes. De Sallandse heuvelrug ligt niet ver van de Wilgenweard, en dat is een ideaal gebied om te mountainbiken. Wij hebben dit vorig jaar gedaan, het is ook voor onervaren mountainbikers erg leuk!

Tenslotte zijn de Escaperooms het vermelden waard. Vooral leuk voor gezinnen met kinderen. Er zijn 2 indoor escaperooms. En er is buiten nog een Escape Forest. Die laatste is voor minimaal 7 personen.

En nog lekker eten ook

Lunchen op het terras van de Wilgenweard

Na het suppen nemen we plaats op het heerlijke, overdekte terras. We bestellen een paar lekkere panini’s, nacho’s en een bittergarnituur voor de lunch.

Ook in de avond is er veel lekkers te verkrijgen. Voor groepen zijn er veel verschillende soorten buffet en barbeque beschikbaar. Maar voor gezinnen en kleine groepen is er ook een plateservice.

En, het personeel is zeer bereid om gehoor te geven aan speciale wensen. Glutenvrij brood (voor onze Tycho), bijvoorbeeld, is geen enkel probleem. Vraag vooral naar de mogelijkheden

Wij hebben erg genoten van de activiteiten bij de Wilgenweard. Hoewel het vooral op groepen gericht is, kan je er zo terecht om kano’s, sup-planken of mountainbikes te huren. En neem voor de andere activiteiten van te voren contact op, om te horen wat er mogelijk is.

Wij waren op bezoek bij de Wilgenweard op uitnodiging van Visitoost. Meer leuke tips in Twente om te doen met de kinderen vind je op hun website.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)