Top 7 kinderuitjes in Antwerpen

Antwerpen is een leuke stad, lekker dichtbij, en makkelijk met de trein bereikbaar. En dit zijn de leukste kinderuitjes in Antwerpen die ik voor je heb verzameld

1. Historisch Antwerpen

De historische burcht van Antwerpen

Sommige kinderen vinden het leuk om iets van de geschiedenis te leren, anderen zullen zich snel vervelen. Maar als je naar Antwerpen gaat, dan is een rondleiding door het historisch centrum echt een aanrader.

Zeker als je de gids Sofie van Toerisme Vlaanderen inhuurt. Zij kan prachtig en enthousiast vertellen over het Antwerpen van vroeger.

De verhalen zijn ook zeker aantrekkelijk voor kinderen. Wil je er meer over weten, kijk dan op de pagina Historisch Antwerpen met Kinderen.

2. Spookjeswandeling door de oude stad

Een spannende spooktocht door de oude stad van antwerpen met veel griezel plezier!

De gids gaat op zoek naar donkere plekjes om zijn verhalen te vertellen. Verhalen over geesten en spoken, en over Lange Wapper, de schrik van de stad. Misschien ontdek je zelf ook wel een spook….

3. Antwerpen Zoo

Ingang van de Antwerpse dierentuin

Wat is er nou leuker dan aapjes kijken?

Naast het Centraal station van Antwerpen ligt één van de oudste dierentuinen ter wereld: Antwerpen zoo.

Deze prachtige dierentuin heeft bijna 600 diersoorten rondlopen. Waaronder ook een paar zeldzame zoals de bonobo en de Okapi.

Natuurlijk is er ook een speeltuintje waar de kinderen even lekker kunnen ravotten!

4. Parken en speeltuintjes

De leuke speeltuin in het stadspark van Antwerpen

Antwerpen heeft een aantal leuke parken met speeltuintjes.

In Park Spoor Noord is een oud spoorwegterrein omgetoverd tot park met een leuke speeltuin en waterpartijtjes.

In het Stadspark is een speeltuin en een skatepark. Ook is er een speeltuintje te vinden op de Gedempte Zuiderdokken.

5. Kinderboerderij De Schranshoeve

Aan de rand van de stad Antwerpen ligt een kinderboerderij. Kinderboerderij De Schranshoeve heeft alle dieren in huis die je op een kinderboerderij verwacht.

Maar er is hier meer. Er is een speciale ruimte waar sprookjes en verhalen verteld worden. Een fijne plek waar kinderen kunnen dromen en fantaseren.

6. Museum aan de Stroom (MAS)

De ingang van het Museum aan de Stroom (MAS)

Het zeer kindvriendelijke museum MAS heeft hele leuke activiteiten voor de kids.

De kinderen kunnen een speurtocht van Kapitein Massimiliaan door het museum maken. En regelmatig kan je er schilderen, boetseren of knutselen in het kinderatelier.

Bijzonder is het speciale familiespel die je mag lenen om het museum te ontdekken. Flessenpost van MASsimo heet het spel. Vraag ernaar bij de balie!

Hou je niet van museums, maar wel van mooie uitzichten? Dan kan je toch naar het MAS komen en gratis de roltrappen omhoog nemen naar de bovenste verdieping. Daar heb je een prachtig uitzicht over Antwerpen!

7. Uit eten met kinderen

Uit eten met kinderen! Dan is het fijnst als er een ruimte is waar de kinderen kunnen spelen. In Antwerpen vind je dat bij restaurant Joyau. Bijzonder is dat er ook een kinderjuf is om een oogje in het zeil te houden en de kinderen te vermaken.

Restaurant en Cafe HETGELUK is ook een heerlijk kindvriendelijk plekje. Je kan er gezonde boterhammen, verse soep en de lekkerste warme chocolademelk krijgen.

Van april tot oktober kan je op zondag meevaren met de Pannenkoekenboot. Een uur varen langs de skyline van Antwerpen en ondertussen de buiken vullen met een heerlijke pannenkoek. Dat is genieten!

Wil je ook naar Antwerpen?

Kijk voor meer tips en leuke kindvriendelijke hotels in Antwerpen op de volgende pagina's:


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)