Ons dagje Parijs met de kinderen

In de voorjaarsvakantie van 2013 waren we in Disneyland Parijs. En ja, dan hoort een dagje Parijs met de kinderen er natuurlijk wel bij. En dat was zeker een succes!

Even poseren voorde Arc de Triomphe

Het is fris, maar de zon straalt aan de hemel. We besluiten om de drukte van Disneyland even achter ons te laten en de stad Parijs te bezoeken.

Met de metro vertrekken we naar het centrum van de stad. Ideaal, die metro. Het duurt wel even, maar de jongens houden ervan en er is onderweg ook nog wat te zien.

We rijden als eerste naar de Champs-Élysées en de Arc de Triomphe. Leuk om te zien, al hebben Zeb en Tycho weinig aandacht voor het monument.

Zeb en Tycho vinden vooral het reuzenrad interessant die we aan het eind van de Champs-Élysées zien staan. Wow, daar wil ik wel in mam!

De metro is altijd leuk!
We kopen kleine eiffeltorentjes in het metrostation

Maar helaas, we stappen weer in de metro om naar de Eiffeltoren te gaan. En in het metrostation kopen we een aantal leuke kleine eiffeltorentjes. Daar zijn de jongens superblij mee.

Trappen lopen in de Eiffeltoren

Tycho klimt, nee rent naar boven...

Vanuit de metro, die niet de hele tijd onder de grond gaat, zien we het gevaarte al staan. Even een paar minuten wandelen en we staan er voor.

En dan is het de vraag, gaan we naar boven wandelen, of met de lift? Om erge lange rijen te vermijden, kiezen we voor lopend naar boven. Dit tot grote vreugde van onze jongens.

En zij lopen niet naar boven, maar rennen zo ongeveer naar boven... En staan dan lachend te wachten als ik eindelijk eens boven ben.

Maar het is zeker de moeite waard om naar boven te gaan. Wat een prachtig uitzicht!!

Wat een uitzicht over Parijs!
Pret langs de Seine

Het laatste stukje naar de top kan je alleen met de lift. Maar er staat zo’n lange rij, dat we de top maar laten schieten.

En dus lopen we de trappen weer af naar beneden. Daar kopen we een crêpe en peuzelen die op langs de Seine.

We genieten van het uitzicht op de Eiffeltoren, de bootjes op de Seine en van het zonnetje.

Loungen op de trappen van de Sacré-Cœur

Heerlijk genieten op de trappen van de Sacré Coeur

Dan stappen we weer op de metro voor een bezoekje aan de Sacré-Cœur, op de heuvel Montmartre.

Als we daar aankomen zien we de trappen vol mensen zitten. Dat ziet er gezellig uit, dus we gaan even kijken of daar wat te beleven valt.

En dat valt er zeker. Er staat namelijk een man te spelen op een gitaar. Hij nodigt iedereen uit om mee te zingen. En dat gebeurt ook.

Het is een gezellige boel, en wij besluiten om er even bij te gaan zitten.

Onderaan de trappen staat een voetballer hoog te houden op een pilaar. De jongens kijken hun ogen uit, wat knap zeg! Hij klimt zelfs een lantaarnpaal in terwijl hij de bal hoog houdt.

Een ware balkunstenaar hangt in een lantarenpaal
Tycho rent de trappen af

En zo genieten we met zijn allen in het zonnetje. Helemaal als er ook nog een verkoper langs komt met een biertje. Voor Zeb en Tycho tover ik een pakje wicky uit de tas. Wat een heerlijk vakantiegevoel…..Proost!

Een portret of toch maar een ritje met de trein?

We volgen de mensen naar Monmartre

Als de voetballer stopt, stappen wij ook maar weer eens op. We willen in Monmartre het pleintje opzoeken waar de schilders zitten. Dat was niet moeilijk. We volgen gewoon de mensenmassa en staan binnen 10 minuten diverse schilderijen te bewonderen.

Het is leuk om deze kunstenaars even aan het werk te zien. Zullen we een portret laten maken?

Maar als er een toeristentreintje door de jongens gespot wordt, dan is er geen houden meer aan.

We nemen het toeristentreintje

En dus stappen we in het treintje voor een ritje naar de Moulin Rouge en weer terug. Zo’n ritje blijft een feest voor Zeb en Tycho.

De dag is veel te snel voorbij

Even lekker dineren in Parijs

Ondertussen is het bijna avond. We pakken de metro weer en stappen zomaar ergens uit om te gaan dineren. Daar komen we een pizzeria tegen waar we een heerlijk maal nuttigen voordat we weer terug naar Disneyland gaan.

Maar wat een heerlijke dag hebben we achter de rug! Nu kan ik met recht uit ervaring spreken dat Parijs echt een heerlijke stad is om met je kinderen te ontdekken.

Ook zin in een stedentrip naar Parijs? kijk dan eens op de pagina Parijs met Kinderen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)