Avonturenpad Dirk Drift bij het Avonturenbos in America

Bij het plaatsje America in Noord-Limburg ligt een leuk avonturenbos. En je kan daar een leuke wandeling maken over het avonturenpad Dirk Drift. Wij probeerden het uit!

Een touwbrug is één van de hindernissen op het Dirk Drift pad

In Noord Limburg zijn diverse leuke wandelingen voor gezinnen. Zoals in de Heere Peel bij het dorpje America. Hier vind je Pannenkoeken bosbrasserie Aan de Drift aan de rand van de Schadijkse Bossen. Met vlak daarbij een leuk Avonturenbos.

Aan de Drift is ook meteen het natuur- en informatiecentrum. Hier beginnen diverse wandel- en fietsroutes. En er worden met regelmaat leuke activiteiten in de natuur georganiseerd zoals o.a. slootjesdag en de paaswandeling op tweede paasdag.

Hier begint ook het Avonturenpad Dirk Drift. Een wandeling met leuke vragen en mogelijkheden om te spelen in de natuur. En die gaan we doen! Tycho is er niet bij, maar met Zeb en neefje Max gaan we naar America.

Een lekkere start in de Pannenkoeken Bosbrasserie

Lekkere appeltaart bij Aan de Drift

Omdat het fris is starten we bij Aan de Drift met warme chocolademelk en appeltaart voordat we aan de wandel gaan. De appeltaart is vers gebakken en nog heerlijk warm.

Het meel wat gebruikt wordt voor de pannenkoeken en de appeltaart wordt op ambachtelijke wijze gemalen in een molen. Max wilde eigenlijk geen appeltaart, maar na een hapje proeven was ie verkocht. De lekkerste appeltaart ooit geproefd!

Dan is het tijd om de natuur in te trekken. De wandeling is ongeveer 1,5 á 2 kilometer. De folder met vragen en de route kan je gratis afhalen bij de brasserie.

Wedstrijdje paaltjes vinden

De vogelhuisjes zijn nog leeg...

Zeb en Max rennen met de folder de natuur in op zoek naar het eerste paaltje die ze nodig hebben voor vraag één. Op de paaltjes vind je een afbeelding die je nodig hebt om de bijbehorende vraag te kunnen beantwoorden.

Het wordt een wedstrijdje wie het volgende paaltje kan vinden en zo wandelen we heerlijk door de natuur. Na een aantal vragen komen we bij een eilandje waar wat speelbruggen en een touwbrug hangt. Dat is natuurlijk een heerlijk plekje om even te klimmen en klauteren.

Dan wandelen we verder op zoek naar de volgende afbeelding. Onderweg komen we diverse vogelhuisjes tegen waar je in kan kijken. Helaas is het nog te vroeg in het jaar en zijn de vogels nog niet aan het broeden. Goede reden om in mei nog een keertje te komen wandelen. Misschien kan je dan wel een nestje met eieren spotten.

Het Avonturenbos

Wat een gave ingang van het avonturenbos, onderweg kom je meer kunstwerken tegen

We wandelen verder en komen bij het avonturenbos terecht. In dit bos kunnen kinderen hutten bouwen. Ook staat er al een mooie hut waar kinderen in kunnen spelen. Compleet met bankjes en houten stronken om op te zitten. Bij het speelbos ligt een heuvel met mooi uitzicht. Daar wandel je overheen als je de route verder vervolgt.

Aan het einde van Avonturenpad Dirk Drift kan je nog een kijkje nemen bij de bijen. Maar pas op, kom niet te dicht bij de bijenkasten!

Bij de brasserie ligt een klein meertje met een avontuurlijk stenenpad. Daar willen de jongens wel even overheen lopen. Terwijl ze lekker aan het struinen zijn bekijk ik de twee kunstwerken van hout die hier staan. Even later hoor ik dat ze gemaakt zijn met een kettingzaag. Echt bijzonder!

Terug in de Bosbrasserie

Een pad van stenen door het water, altijd leuk!!

In de brasserie kan je na de wandeling bekijken hoeveel antwoorden je goed hebt. Wij hadden 9 van de tien goed. Goed gedaan mannen!!

Avonturenpad Dirk Drift is heel leuk voor kinderen om zelf te lopen. Wil je de wandeling maken met een buggy, dan kan het wat lastig zijn omdat de paden niet egaal zijn en je vaak door gras wandelt. Zorg dan in ieder geval dat de buggy grote banden heeft, dat rijdt gemakkelijker.

Wij zijn in Noord Limburg op bezoek geweest op uitnodiging van Liefde voor Limburg. Op hun website vind je nog meer leuke wandelingen.

Het Avonturenbos en -pad liggen op loopafstand van


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)