Berlijn met kinderen, had je het zo leuk verwacht?

Een stad met een woelige geschiedenis, maar toch is Berlijn met kinderen ook heel erg leuk.

Resten van de Berlijnse muur

Zo zijn er vele speeltuintjes in wijken als Kreuzberg, Prenzlauerberg en Charlottenburg, waar de ruimte tussen de gebouwen vooral is ingericht op kinderen. Hier en daar vind je er klimnetten, kabelbanen, loopbruggen enzovoorts.

Maar er is veel meer, van bekende bezienswaardigheden, tot minder bekende pareltjes.

Berlijn heeft vele grote bezienswaardigheden. Kinderen hebben doorgaans weinig zin om gebouwen te bekijken, maar sommige dingen vinden ze wel degelijk leuk. Hieronder lees je er meer over. Of klik direct door naar het

De meest bezochte dierentuin van Europa

Dino-beeld bij de Berlijnse dierentuin

Op de eerste plaats is er natuurlijk de dierentuin, oftewel Zoologische Garten. Deze  ligt in het centrum, en is de meest bezochte van Europa.

Met 1500 diersoorten heeft men ook de meest complete collectie dieren. Wel op een relatief klein oppervlak, in oude kooien. Gelukkig is men dat wel aan het verbeteren.

Toppers zijn zoals altijd de apen, gorilla's, leeuwen en ook de schattige groep mangoesten. Maar er is bijvoorbeeld ook een Panda en een groot aquarium. Maak vooral keuzes omdat je toch niet alles kunt zien.

Voor kinderen zijn er speurtochten en is het leuk om de voederbeurten te bekijken. Daarnaast zijn er een Speelschip, een Avonturen speelplaats en een Kinderboerderij.

Het Alexanderplein en de TV Toren

De TV toren van Berlijn

Wanneer je de stad bekijkt kom je zeker op het Alexanderplein.

Vroeger een plein waar de soldaten marcheerden. Nu een groot wandelgebied, tussen de winkelcentra.

Het blijft bijzonder om de typische Oost-Duitse gebouwen rond het plein te zien, tussen de moderne winkelcentra.

Als de kids daar klaar mee zijn, wordt het tijd voor de beklimming van de TV Toren.

Deze Fernsehturm is ook in de socialistische periode gebouwd. Nu is het vooral leuk om van het uitzicht te genieten.

Een snelle lift brengt je naar het uitzichtsplatform. Ook leuk is dat het café aan de top ronddraait.

De Rijksdag, interessant voor jong en oud

De koepel op de Rijksdag in Berlijn

Eén van de belangrijkste historische gebouwen in Berlijn is de Rijksdag. Hier vonden vele historische gebeurtenissen plaats.

Het is een prachtig oud gebouw om te bewonderen. Maar tegenwoordig heeft het een leuke moderne toevoeging.

Op het gebouw staat namelijk een grote glazen koepel. En langs de binnenkant van die koepel loopt een spiraalvormige trap omhoog. je kan dit gratis beklimmen, en kinderen vinden dit fantastisch.

Er kunnen wel eens lange wachtrijen zijn. Maar met kinderen mag je via de ingang achter de trap van de voorgevel naar binnen. Dat scheelt weer een hoop wachten.

Minder bekende attracties

Dino skeletten in het Natuur Historisch Museum

Er zijn natuurlijk nog veel meer grote bezienswaardigheden. het ligt daarbij aan je kinderen of ze interesse hebben in de geschiedenis van Berlijn.

Checkpoint Charlie, bijvoorbeeld, kan voor kids heel boeiend zijn, maar andere kinderen zal het niet interesseren.

Gelukkig vind je voor hen in Berlijn ook veel leuke, minder bekende attracties. Zo is er hier ook een miniatuurpark ala Madurodam. En als de kinderen zelf iets willen bouwen, dan kan je terecht in het Lego Discovery Center.

Al deze attracties kan je afwisselen met een boottochtje op de rivier de Spree. Of met shoppen op de speelgoedafdeling van het grote warenhuis KaDeWe. Ook dat is een echt kinderparadijs.

Kortom, er is ook voor kinderen genoeg te beleven bij een stedentrip naar Berlijn.

Rust aan de rand van Berlijn

Aan de rand van de stad, tenslotte, vind je bossen en meren om in te spelen of zwemmen. Een flink contrast met de drukke stad, maar het maakt van Berlijn met kinderen een veelzijdige ervaring.

Het Reisaanbod

Ik heb een paar leuke Stedentrips, appartementen en kindvriendelijke hotels in Berlijn voor je gevonden:

Stedentrip Berlijn met kinderen

Leuke boottocht tijdens de stedentrip in Berlijn

Pharos Reizen - 4 dagen Berlijn met Kids en Tieners

Deze stedentrip met kinderen in Berlijn is een heerlijk uitstapje voor het hele gezin. Aanrader is om een fietstocht  te maken langs de resten van de Muur, cola gaan drinken in een ronddraaiend restaurant op 200 meter hoogte of shoppen in grote winkelcentra?

Bij dit arrangement zit een boottocht op de Spree en een leuke puzzeltocht voor de kinderen.

Even tot rust komen doe je in de ruime familiekamers van het Mövenpick hotel Berlin welke in het centrum ligt, om dan weer op stap te gaan. Misschien durven jullie wel rond te dwalen in de ondergrondse gangen waar de bevolking van Berlijn schuilde tijdens de bombardementen of bezoeken jullie het interactieve Technikmuseum.


Een appartement in Berlijn

Een apartement bij Adagio

Booking.com Berlijn

Booking.com heeft een ruim aanbod aan appartementen in Berlijn. Na het invullen van datum en aantal personen en kinderen kom je in het aanbod van appartementen.

Je kan dan voorkeur aangeven voor een bepaalde wijk, familiekamer, zwembad en nog veel meer opties.


Kindvriendelijke hotels in Berlijn

Van der Valk hotel in Berlijn

Hotels Specials - Kindvriendelijke hotels Berlijn

Hotels Specials heeft 5 hotels in hun aanbod die zij als kindvriendelijk betitelen. Het leukste hotel met diverse faciliteiten voor kinderen ligt net buiten Berlijn.

Het Van der Valk Hotel Berlin Brandenburg ligt in een rustige en groene omgeving in Blankenfelde-Mahlow, maar toch nabij de zuidelijke Berliner Ring A10. Met de auto, bus of tram zit je dus zo in het levendige centrum van Berlijn.

Het hotel heeft enkele familiekamers en een zwembad en speelplaats voor de kinderen. Ideaal voor een trip naar Berlijn met kinderen.


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!