Babyvoeding op vakantie meenemen of niet?

Bijna iedere moeder die voor het eerst met een baby op vakantie gaat zit met de vraag: moet ik babyvoeding meenemen of niet? Je wilt immers niet teveel meeslepen, maar er ook niet achterkomen dat er weinig te vinden is.

Eten is voor onze baby Tycho een feestje, ook op vakantie

Op de eerste plaats kan ik je geruststellen: overal in de wereld leven baby's, dus ook op jouw vakantiebestemming.

En er zal dus altijd babyvoeding voor handen zijn.

Alleen is dat misschien niet dezelfde babyvoeding die je in Nederland gewend bent.

En daarom heb ik een aantal tips voor je verzameld, over borstvoeding, melkpoeder en vaste voeding.

Het gemakkelijkst is natuurlijk borstvoeding

Borstvoeding is het handigst op vakantie

Erg gemakkelijk is borstvoeding. Je hoeft niets klaar te maken en het heeft altijd de juiste temperatuur en voedingsstoffen.

Bij warm weer wordt de borstvoeding wat wateriger waardoor je baby er meer van kan drinken. Zorg er dan wel voor om zelf ook extra te drinken.

Je kan de baby tussendoor ook wat voorgekookt water geven. Helaas loop je dan wel het risico dat de borstvoeding terug loopt, zeker met warm weer.

Beter is het om de baby wat vaker aan te leggen. En de natuur regelt de rest.

Flesvoeding en melkpoeder

Onze Zeb wilde al snel zijn eigen flesje vasthouden

Geef je flesvoeding, dan is het aan te raden om een waterkokertje voor op reis en een thermosfles voor alleen water mee te nemen.

Bij uitstapjes vul je de thermosfles met heet water en neem je een fles afgekoeld water mee. Zo kun je overal een flesje melk op de juiste temperatuur maken.

Melkpoeder is niet overal verkrijgbaar. In grote, enigszins westerse steden zal het geen probleem zijn. Maar op het platteland is de kans kleiner.

Als er melkpoeder verkrijgbaar is, danis dat vaak van een ander merk. In Nederland is Nutrilon marktleider, maar dat is niet overal het geval.

En als jouw merk melkpoeder wel op je vakantiebestemming aanwezig is, kan de samenstelling anders zijn dan je gewend bent. Vraag de fabrikant van jouw merk melkpoeder hier gerust naar.

Mijn advies is om altijd een voorraad melkpoeder mee te nemen. Zelfs als je borstvoeding geeft is het verstandig een noodvoorraad te hebben.

Vaste voeding

Heerlijk kliederen met vaste babyvoeding

Overal op de wereld leven baby's. Dus overal is er ook babyvoeding te verkrijgen. Maar ook hier geldt dat de samenstelling anders kan zijn dan in Nederland. En ook de keuzemogelijkheden.

Eet de baby al vaste voeding, dan is het dus handig om in ieder geval wat potjes van thuis mee te nemen. Wissel het lokale voedsel wat af met de potjes van thuis, zeker als je wat langer op vakantie bent.

Maak je de voeding zelf, hou dan wel rekening met de hygiëne.Spoel fruit en rauwkost bijvoorbeeld af met vooraf gekookt water of water uit een fles.

Raadpleeg de Baby paklijst

Bang om iets te vergeten? Kijk dan eens naar onze Baby paklijst. De hierboven genoemde zaken staan hier op, plus alle andere benodigdheden voor een vakantie met de baby.

Vragen op het Vakantie forum over Babyvoeding

Verschillende bezoekers hebben vragen gesteld op ons Vakantie Forum over babyvoeding.

Klik hieronder om die vragen te lezen. Lees ook de antwoorden en geef je eigen aanvullingen!!

Groeimelk in Gran Canaria 
Wij gaan volgende maand met 3 kleine kinderen op vakantie naar Las Palmas. Nu vroeg ik me af of daar vloeibare groeimelk van nutrilon te koop is.

babyvoeding 
Is er Nutrilon te koop in Oostenrijk?

Nutrilon op Mallorca 
Is er op Mallorca de Nutrilon standaard babyvoeding te koop?

Verkopen ze Nutrilon babyvoeding in Portugal? 
Verkopen ze Nutrilon baby voeding in Portugal ?

Antalya nutrilon babyvoeding  
Kun je in Antalya in Turkije Nutrilon kopen?

Voeding Bulgarije 
Beste, wij gaan in juni met ons 15 maand oude dochtertje naar Bulgarije (sol nessebar palace) en we vroegen ons af of wij zouden potjes voeding meenemen …

potjesvoeding italie 
Welke merken potjesvoeding 10 maanden zijn er in italie? En is dit makkelijk verkrijgbaar.

Voeding Kroatie 
Wij gaan in augustus met ons zoontje naar Kroatië, gebied Porec. Is daar voeding voor hem te krijgen? Potjes? Poedermelk? Koekjes? Diksap?

Is potjesvoeding verkrijgbaar in Thailand?  
Begin maart vertrekken we met onze 1 jarige zoon voor enkele weken naar Thailand. We hebben een flinke eter die alles lust, maar natuurlijk maak ik mij …

Babyvoeding in Tunesië Hammamed 
Wij vertrekken in juni naar Tunesie, Hammamed Yasmine. Moeten we pampers, babyvoeding en water om flesje te maken meenemen voor onze dochter die dan …

Naar Lanzarote met tweeling van 9md en voeding en pampers 
Hallo, Ik ga op vakantie met de tweeling, mijn moeder en haar vriend voor twee weken. Ik vraag mezelf af of ze daar Nutrilon en pampers verkopen want …

Heb je nog een andere vraag over babyvoeding op vakantie? Stel die dan gerust in het vakantie forum.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)