De attracties van Disneyland Parijs voor jong en oud

Dsineyland Parijs moet je met kinderen zeker een keer bezocht hebben. Maar welke attracties kan je er verwachten, en zijn die geschikt voor peuters, kleuters en oudere kinderen?

De paardentram voor het prachtige kasteel in Disneyland

Disneyland Parijs is in 1993 gestart als Eurodisney. Inmiddels is het uitgegroeid tot het meest bezochte pretpark in Europa.

Als je naar Disneyland Parijs gaat kun je twee parken bezoeken, namelijk Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. Met ieder zijn eigen attracties.

Hieronder vind je informatie over de attracties in beide parken. Wil je weten hoe en waar je kan overnachten? Klik dan hieronder voor alle mogelijkheden van een...

Disneyland Park, waar het allemaal begon

Toen Disneyland Paris open ging bestond het uit 5 magische themagebieden waar fantasie werkelijkheid wordt:

Main Street, U.S.A.

Zeb achter het stuur van coca cola auto

Als je vanuit de entree naar het Disneyland Pakr loopt is het eerste wat je ziet het Disneyland Hotel. Een prachtig sprookjesachtig gebouw.

De ingang van het park is onder het hotel door. En dan sta je op Main Street.

In Main street U.S.A. maak je een stap terug in de tijd. Hier vind je de ouderwetse coca cola auto en je kan een ritje in een echte paardentram maken. Er zijn leuke winkeltjes om te shoppen en de parade komt door deze straat met al jouw Disneyvrienden.

Heb je zin om een ander themagebied te ontdekken? Stap dan op het station in de trein van Disneyland Railroad die je naar het volgende avontuur brengt.

Maar lopen is zeker geen straf, er is zoveel te zien! Zo kom je al wandelend bij...

Fantasyland, sprookjesachtig...

We vliegen een rondje door de lucht op Dombo het vliegende olifantje

De entree van Fantasyland is het kasteel van Doornroosje, het beeldmerk van Disneyland. Je kan ook in het kasteel, waar je diverse kamers vindt met winkeltjes, maar waar ook sprookjes worden uitgebeeld. En ga in de kelder op zoek naar de draak...

In het Fantasyland vind je de meeste attracties voor peuters en kleine kinderen.

Ontdek Nooitgedachtland met Peter, Wendy en Tinkerbel vanuit een vliegend galjoen. Beleef de ongelofelijke avonturen van Pinokkio en Japie Krekel. Ga in de carroussel van Lancelot en vlieg op Dumbo door de lucht. Verdwaal niet in het Alice's Curious Labyrinth.

Maak een ritje door Storybook Land in het kleurige treintje uit het verhaal van Dumbo het Vliegende Olifantje. En vaar met een bootje langs verschillende sprookjes.

Let goed op waar je het eerst ingaat. Staan er bij Dumbo en Peter Pan lange rijen, ga dan eerst naar het treintje achterin. Als je in een hotel verblijft mag je vroeg in dit deel van het park, doe dan juist eerst Dombo en Peter Pan.

Frontierland, het wilde westen

Vanuit Fantasyland ga je onder een poort door naar Frontierland. Welkom in het wilde westen! Jonge kids kunnen hier naar hartelust spelen in de Pocahontas Indian Village.

Big Thunder Mountain achtbaan in Disneyland Paris

Maar ook de wat oudere jeugd zal zich in dit deel van Disneyland prima vermaken. Zij kunnen hier de snelste en wildste treinrit beleven in Big Thunder Mountain, de favoriet van onze jongens, ook om naar te kijken.

Vaak staan er lange rijen bij de Big Thunder Mountain. Plan je rit dus vroeg op de dag.

Hou je van griezelen, bezoek dan de meest spookachtige bruiloft ooit in Phantom Manor. In dit huiveringwekkende spookhuis beleef je gruwelijk veel plezier...

Na alle spanning en avontuur kun je even lekker relaxen op de Thunder Mesa Riverboat Landing. De oude stoomboot voert je langs het Wilde Westen van Frontierland. Hij vaart om de Big Thunder Mountain, zodat je de treintjes ziet langsrazen.

Piraten in Adventure land

we beleven het sprookje van Alladin

Adventure land is de plek voor stoere mannen en vrouwen die wel van een beetje actie en avontuur houden.

De echte durfals stappen in het op hol geslagen mijnwagentje dat door eeuwenoude ruïnes schiet van Indiana Jones and the Temple of Peril.

Hou je van spanning en avontuur, stap dan in de boot van de Pirates of the Caribbean en ontdek de geheime schuilplaatsen van de gevaarlijkste lui van de zeven zeeën.

Op Pirates Beach kunnen de kleintjes even lekker spelen voordat ze het Piratenschip van Kapitein Haak betreden voor een spannende strijd tussen Peter pan en Kapitein Haak!

Geen zin in de rijen bij de attracties? Klim dan over de wankele touwbruggen van Adventure Isle. Bezoek het huis, hoog in de bomen van de Familie Robinson of bewonder de miniatuurscènes van het spannende verhaal van Aladdin in de betoverende stad Agrabah.

Ontdek de toekomst in Discoveryland

Autopia is de favoriete attractie van onze jongens

Altijd al eens een ritje willen maken naar de maan van Endor? Dat kan bij Disneyland Parijs in het ruimteschip van Star Tours!

Ook nog wel in voor een beetje snelheid? Maak je dan klaar voor de lancering in Space Mountain: Mission 2. Met hoge snelheid schiet je door de ruimte en weer terug!

De kleintjes kunnen instappen in de Orbitron voor een ritje in een ruimtevaartschip.

In dit deel van Disneyland Park worden ideeën voor de toekomst in de ruimtevaart een beetje werkelijkheid. Maar er is ook ruimte voor het verleden.

Zo komt Micheal Jackson weer een beetje tot leven in de 3D sciencefictionfilm Captain EO, vol magische visuele effecten. En kunnen de kleintjes een rit maken in een echte 'fifties' oldtimer voor een stuurkunsten test op de minisnelwegen.

In Les Mystères du Nautilus ontdek je de onderwaterwereld van Jules Verne. En in Buzz Lightyear Laser Blast vecht je met een laserkanon tegen de kwaadaardig keizer Zurg!

Al die techniek ten spijt, het leukste in Discoveryland vonden onze jongens Autopia, waar ze zelf in een autootje konden rijden.

Parade en Disney Dreams!

Mickey en vriendjes in de parade

Natuurlijk is er elke dag de parade. Een feestelijke optocht door Main Street U.S.A., waar je al je Disney vriendjes aan mee ziet doen.

En aan het einde van de dag staat er een spectaculaire avondshow op het programma: Disney Dreams.

Rond het Kasteel van Doornroosje neemt de ontsnapte schaduw van Peter Pan je mee op zijn avontuurlijke tocht langs oude en nieuwe Disney verhalen. Een prachtige show vol special effecten en een schitterende finale.

Walt Disney Studios Park

De Parade in het Walt Disney Studios Park

Rond het jaar 2000 groeide Eurodisney uit zijn jasje. En dus werd er in 2002 een tweede park geopend naast het Disneyland park: Walt Disney Studios.

In Walt Disney Studios Park draait het om de films. Je vindt er vooral shows, maar ook diverse attracties.

Dit tweede park is nog geen groot succes te noemen. Er zijn al veel attracties en themageboieden gekomen en weer gegaan. Op dit moment staan er themagebieden rond Star Wars, Avengers van Marvel en Frozen in de planning, maar dat duurt nog enkele jaren.

Dit zijn de themagebieden en attracties die er nog wel zijn:

Front Lot

In Front Lot bevindt zich Disney Studio 1. Hier loop je zo de filmset op waar de allernieuwste filmhit gedraaid wordt. Ontdek hoe een filmset eruit ziet, speel een stukje in de film, speel met de belichting en special effecten. Alles kan in deze studio!

Production Courtyard

We bekijken de show Playhouse Disney Live

Tijd om een filmpje te gaan bekijken. Maak kennis met real time animatie in Stitch Live! Tijdens deze komische film kunnen ouders en kinderen echt met stitch communiceren, grappig maar viel ons wat tegen.

Voor de allerkleinsten is er Studio D, als vervanging van Disney Junior Live on Stage. Die laatste was weer een rebranding van Playhouse Disney Live,die we in 2013 gezien hebben.

In de oude show kwam een compleet verhalenboek tot leven. Met de Little Einsteins, handy Manny en de hele crew van het Mickey mouse clubhuis. Deze show was echt leuk voor de kleintjes, ik hoop dat de nieuwe show net zo goed is...

En dan is er nog de attractie The Twilight Zone Tower of Terror. Een angstaanjagende rit in een op hol geslagen goederenlift. Durf jij in te stappen?

Toon Studio

De Cars Race Rally is leuk voor jonge kinderen

Het gebied waar kinderen de tijd van hun leven zullen hebben is Toon Studio.

Hier vind je Toy Story Playland waarin speelgoed net zo groot is als jij. Of ben je gekrompen?

Maak een ritje in de Slinky Dog Zigzag Spin of ga parachute te springen in Toy Soldiers Parachute Drop. Leuk is Andy's supersnelle speelgoedauto, de RC Racer die wel heel hoog gaat.

De achtbaan Crush's Coaster neemt je mee naar de onderwaterwereld van Nemo en zijn vriendjes. En voor een stukje route 66 stap je in de Cars Race Rally.

Ratatouille is een spannende dark ride waarin je als de rat Remy achterna gezeten wordt door de kok. Heel leuk, maar wellicht wat spannend voor de kleintjes.

In Animagique komen de bekende disneyfiguren tot leven. Deze show is ook minder geschikt voor kleine kinderen.

Maak wel even tijd om te tekenen in Art of Disney Animation. Hier kun je je eigen animatie tekenen. Tenslotte is er nog het vliegend tapijt in de Flying Carpets Over Agrabah.

Backlot, nu gesloten

De stuntshow is ten einde...

Ongelofelijke autostunts, speciale effecten en gloeiende rotsblokken. Backlot was een gebied vol spanning en sensatie en daarom vooral geschikt voor volwassenen en oudere jeugd.

In Armageddon Special Effects kreeg de bezoeker eerst een kleine uitleg over special effects, om daarna een zeer spannende film te beleven waarin deze effecten gebruikt zijn.

Spectaculaire stunts met auto's en motoren kon je vanaf de tribune bezichtigen bij Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular!

Voor nog meer adrenaline shots kon je terecht in de Rock 'n' Roller Coaster starring Aerosmith. Een unieke achtbaanrit vol rock-'n-roll.

Zoals gezegd zijn nu alle attracties in hetthemagebied Backlot gesloten. Op dit terrein worden de nieuwe themagebieden van Marvel, Star Wars en Frozen gepland.

Lijkt het je leuk om Disneyland Paris te bezoeken? Je kan hier entreekaarten bestellen. Je kan nu ook betalen met Ideal! Maar nog leuker is om er te blijven slapen. Bekijk alle mogelijkheden daarvoor op de pagina


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)