Over Annemarie Smit, Content manager en auteur op Vakantie met Kinderen

Hallo, ik ben Annemarie Smit en ik schrijf af en toe artikelen voor Vakantie met Kinderen. Ik hou van reizen en doe dat zo vaak mogelijk. Ik reis meestal met mijn gezin, maar soms ook zonder kinderen.

Annemarie in Park Güell, Barcelona

Na mijn studie Vertaalwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam ging ik werken als eindredacteur bij een grote uitgeverij.

Na tien jaar bij hetzelfde bedrijf werd het tijd voor wat anders: ik ging aan de slag als content manager in de reisbranche.

Na leuke banen op het gebied van content bij verschillende reisorganisaties (o.a. Thomas Cook en Expedia) ben ik voor mezelf begonnen.

Ik werk nu voor verschillende opdrachtgevers als freelance tekstschrijver, redacteur en social media manager.

Een passie voor reizen

Met de kinderen op een zandduin in Namibië

Ik heb altijd van reizen gehouden: nieuwe plekken ontdekken, kennismaken met andere culturen, dwalen door onbekende steden en wandelen door mooie natuurgebieden.

Met mijn man heb ik verschillende verre reizen gemaakt, naar Thailand, Egypte, Costa Rica, Zuid-Afrika, Botswana en Namibië.

En toen kwamen er kinderen! We hebben ondertussen een dochter van 13 en een zoon van 9. Toen onze dochter anderhalf was, reisden we met een camper door West-Canada. Super was dat!

Na de komst van onze zoon zijn we een tijdje in Europa gebleven tijdens onze vakanties. We gingen onder meer naar Engeland, Italië, Spanje, Oostenrijk, Kroatië en Slovenië.

Maar een paar jaar geleden begon het te kriebelen. Ik wilde zo graag weer eens een verre reis maken. We kozen meteen voor de verst mogelijke bestemming: Nieuw-Zeeland. We bezochten daar familie en reisden rond over het Noorder- en het Zuidereiland. Op de terugweg waren we ook nog een paar dagen in Hongkong.

In de zomervakantie van 2018 maakten we weer een verre reis. Met een 4x4 met daktenten verkenden we met z’n viertjes Namibië. Een geweldige ervaring!

Mijn eigen blog IshetnogVer?

Met het gezin in Slowakije

Toen ik in de reisbranche werkte, zag ik de opkomst van reisbloggers en ik dacht: dat wil (en kan) ik ook! En zo geschiedde.

In 2015 begon ik mijn eigen reisblog Is het nog ver? over reizen en uitstapjes met kinderen. Mijn blog is voor mij een mooie combinatie van drie dingen waar ik van hou: reizen, schrijven en fotograferen.

Ik probeer elke week een nieuwe blog online te zetten over de reizen die ik heb gemaakt – en meestal lukt dat ook.

Mijn bijdragen aan Vakantie met Kinderen

Dit zijn enkele artikelen die ik voor Vakantie met Kinderen heb geschreven:


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)