Welke huurcamper is geschikt voor een peuter?

door Hilda

We willen graag in mei 2010 een weekje weg met een gehuurde camper naar het Como meer. Ons zoontje is dan 15 maanden.

Heeft iemand tips over waar op te letten bij het huren van een camper? En andere tips over een campervakantie met peuter zijn ook welkom!

Reacties op Welke huurcamper is geschikt voor een peuter?

Klik hier om een reactie te geven

Dec 13, 2009
Tips over reizen met de camper met kinderen.
door: Marieke

Ten eerste een week is erg kort, met een camper heb je minimaal 1 dag nodig voor de heen- en 1 dag voor de terugreis, dus je hebt daar maar 5 dagen!!

Koop een boek met camperplekken (Pro Mobil - stellplatzen), want die zijn er heel veel in Italië. Dan hoef je niet op een camping te staan, scheelt erg veel geld + de tijd dat je aankomt of vertrekt kun je zelf bepalen! Al wil je 's-nachts vertrekken of aankomen, alles kan.

Als je dus niet op campings gaat staan, heb je dus ook niets hoeven boeken (Stellplatzen kun je overigens ook niet boeken). Dat is een groot voordeel, want mocht het onderweg al érg mooi én mooi weer zijn: gewoon stoppen en niet verder rijden!

Als je weet dat het in Italie geen lekker weer is die week: een andere kant op rijden: Duitsland en Frankrijk hebben ook honderden Stellplatzen die in dergelijke boeken vermeldt staan. Voor een paar euro sta je met je hele gezin een dag (of langer natuurlijk) op soms de mooiste plaatsen!

En onze ervaring is dat je als beginnende camperaar vaak veel te veel kilometers rijdt en vergeet te genieten, het is overal mooi en met een camper overal vakantie!

Huur een 5-persoons camper, zodat je geen bedden hoeft op te ruimen om aan je dinette te zitten/eten. Bijkomend voordeel als je niets hoeft op te ruimen: je kan binnen no time
doortrekken!

Als je iets handigs ter beveiliging tegen het uit-bed-vallen kan verzinnen: neem het mee (een net of plank). Dan zit je buiten lekkerder als de kleine een middagdutje doet. Een campingbedje kan ook prima, die gebruikten wij buiten ook als box.

Trek je eigen plan en doe dit ook gewoon, er kan veel meer met kleine kids dan menigeen denkt!!! Wij hebben inmiddels 10 jaar camper-ervaring met 3 kleine meiden.

Heel veel plezier met de voorbereidingen en jullie vakantie in Italië!!

Groetjes, Marieke

Dec 14, 2009
Tips over huren en reizen
door: Myriam

Tips bij huren:
  • controleer alle mankementen en deuken van te voren en laat dit vastleggen zodat je geen bestaande schade van anderen in je schoenen geschoven krijgt;

  • controleer of je goed verzekerd bent, pasgeleden zag ik een uitzending van 'de rijdende rechter' . Deze mensen bleken niet verzekerd voor hagelschade (komt veel voor bij Gardameer etc.) Dus stem dit van te voren goed af.


Verdere tips:
  • een week is veel te kort met de heen en terugreis erbij, probeer langer tegaan bijv. 2 weken

  • rij niet teveel, maar geniet van de tocht onderweg

  • verder: onderga het gewoon, je kan best veel meenemen voor je peuter meteen camper, geniet!!


Myriam

Jan 05, 2014
camper met 1 kind
door: Bianca

Wij hebben hebben een camper die we mogen lenen elk jaar.

Ik hou niet van Frankrijk wel van zon zee strand en heb graag contact voor mijn zoontje van bijna 4 jaar.

Vorig jaar zijn we in de Dordogne geweest. Erg afgesloten van anderen dus helemaal geen contact erg saai. Het zou gewoon zo fijn zijn als hij een speelmaatje heeft.

Helaas willen onze vrienden liever altijd met hun eigen gezin weg en hebben geen behoefte aan contact op vakantie.

Ik kan er niet tegen om ongepland te gaan.
Ook ver rijden vind ik moeilijk. Ik vind het dit jaar zo moeilijk om te kiezen. Heb je misschien ideen?

Jan 05, 2014
camper vakantie, vriendjes voor kids
door: Sabine

Hoi Bianca,

Lastig hoor, om een geschikte vakantie te vinden. Wat je kan overwegen is een vakantie met Labyrinth. Ze hebben o.a. een camping in de Drome waar ze eigen reisleiding hebben rond lopen die activiteiten voor kinderen organiseert van alle leeftijden en natuurlijk ook voor hun ouders.

Met zo'n organisatie krijg je wat gemakkelijke contact met andere reizigers. Vind je dit te ver rijden, dan hebben ze ook vakanties met eigen tent of caravan (ik neem aan ook campers) in o.a. Belgie.Klik hier om een reactie te geven

Doe mee en verstuur jouw bijdrage! Het is heel eenvoudig. Klik hier om naar Vakantie Vragen te gaan.

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)