Summio Parc Heihaas, een knus en gezellig familiepark op de Veluwe

Door: Soraya

Op het mooiste plekje van de Veluwe ligt het vakantiepark Summio Parc Heihaas. Dit veelzijdige park heeft een goede mix van natuur, ontspanning en plezier. Ideaal voor een gezinsvakantie of weekendje weg. Soraya probeerde het uit met haar gezin en vertelt je er hier meer over.

Soraya en haar gezin bij de ingang van vakantiepark Heihaas van Summio, op de Veluwe

Summio Parc Heihaas ligt in de bosrijke omgeving van de Veluwe in Gelderland. De hele dag hoor je de vogels dan ook volop kwetteren.

Tijdens ons weekendje weg in mei merken we dat je hier heerlijk kan wandelen en fietsen in de omgeving, maar eigenlijk hoef je het vakantiepark niet eens af voor vermaak. Er is zowel binnen als buiten zoveel te doen voor de kinderen!

Samen met mijn man en onze drie kinderen van 5 maanden, 4 jaar en 9 jaar hebben wij Summio Parc Heihaas ontdekt en zijn enthousiast. 

Alvast een tip in het voor- of najaar: neem regenlaarzen mee! Onze kinderen gingen in hun zwembroek met regenlaarzen richting het zwembad. De temperatuur was lekker, en de laarzen voorkwamen modderige schoenen. 

Springen, klauteren en spelen in de speeltuinen

Schommelen op Summio Heihaas

Spelen kan je bij Summio Parc Heihaas als de beste. Verdeeld over het park zijn verschillende speeltuinen te vinden. Uiteraard hebben onze kinderen ze allemaal even getest, want bij de één was er een kabelbaan en bij de ander weer een schommel.

De grootste speeltuin grenst aan het terras bij de hoofdingang. Erg fijn, want zo konden wij af en toe even zitten en genieten van een theetje, terwijl de kinderen zich uitstekend vermaakte.

Mocht het wat fris zijn kan je binnen een Stoov warmtekussen halen om er wat warmer bij te zitten. Hoe lekker is dat?

De kinderen vonden de airtrampoline helemaal geweldig, want wie kan er nou de hoogste salto’s maken? Zij zijn er nog niet over uit.. misschien moeten we dan nog maar een keer terug komen.

Minigolf en kinderjeeps

Hoe gaaf zijn deze kinderjeeps?

Naast de grootste speeltuin van het park vind je de minigolf met leuke en afwisselende banen.

Het was tijdens ons bezoek wat nattig en er lagen wat bladeren, maar onze oudste zoon vond het leuk om de banen schoon te maken met de bezems die er hingen. Handig!

En dan de nieuwste attractie.. de mini jeeps! Het park beschikt over twee mini jeeps die te huur zijn per half uur voor kinderen van 2 tot 10 jaar.

Onze oudste jongens vonden het geweldig! Als het aan hen lag gingen zij de hele dag rond rijden in de jeeps. Zelfs onze jongste is er nog even in geweest.

Oke.. alleen even voor de foto en niet om te rijden natuurlijk, maar wat waren de broers trots met hun broertje in de jeep.

Bommetjes maken in het zwembad

Lekker zwemmen in het zwembad van Summio Heihaas

Het park beschikt over een klein binnenzwembad waar voor ieder wat wils is. Er is een kleine glijbaan, een stroomversnelling, een bubbelbad en een peuterbad.

Het is binnen lekker warm wat heel fijn is voor kleinere kinderen. Onze baby heeft dan ook heerlijk gezwommen en liggen dobberen terwijl zijn broers van de glijbaan af sjeesden en bommetjes maakten.

Ook fijn: er staat een box en er is een verschoningsplek aanwezig. Zo maken ze het zwemmen met drie kinderen toch een stuk gemakkelijker.

Fun & Entertainment op Summio Parc Heihaas

Boogschieten en andere activiteiten: bij Summio Heihaas is er van alles te doen voor gezinnen.

Het gehele jaar is er animatie op het park te vinden. Bij het inchecken kregen wij een kaart mee waarop wij konden zien wat er allemaal te doen was op het park, maar er is ook een website waarop dit te zien is. Handig!

Voor sommige activiteiten moesten wij ons aanmelden en werd er een bijdrage gevraagd. Dit staat duidelijk vermeld. 

Onze oudste heeft samen met mijn man mee gedaan met boogschieten. Het animatieteam gaf goede uitleg, hielp waar nodig en wat wij zo ontzettend leuk vonden was dat zij met elke activiteit ook echt mee deden. Hierdoor voelde wij ons erg welkom en kwamen de kinderen steeds wat losser.

Ook hebben de kinderen mee gedaan met een bowlingtoernooi. Er is wat leeftijdsverschil tussen onze oudste en middelste, maar dat was geen probleem!
Voor de middelste gingen er automatisch rekjes aan de zijkanten omhoog als hij aan de beurt was en kon hij gebruik maken van een rekje waar hij de bal vanaf kon duwen.

Knutselen en spelletjes spelen

Lekker spelen in de speelhoek waar ook het knutselen met het animatieteam te vinden is.

Wij hebben nog een bezoekje gebracht aan het knutseluurtje. Er is een hele knutselkast beschikbaar om de leukste knutsels te maken, maar je kan er ook allemaal spelletjes doen of lekker bouwen met de grote bouwblokken.

Mijn kinderen hebben het knutselen overgeslagen en zijn gaan bouwen met grote bouwblokken en hebben daarna spelletjes gedaan.

Vooral het sjoelen was erg in trek, gevolgd door ganzenbord. Ik was even vergeten hoe het spel ook al weer precies ging, maar daar was Dylan van het fun & entertainment team om mij te redden. Toen hij vroeg of onze middelste met mij wilde spelen of met hem werd er toch echt gekozen voor Dylan.

Ook wel weer handig, want zo kon ik rondjes lopen met de baby in de kinderwagen terwijl mijn man ondertussen Uno speelde samen met de oudste. Goede verdeling!

Mascotte Senno

De jongens gaan enthousiast op de foto met de mascotte van Summio Heihaas: Senno!

Summio heeft ook een heuse mascotte: Senno! Deze begroette ons bij aankomst op het park. Dat zorgde voor een gezellige sfeer en enthousiaste kinderen. Iedereen had er meteen zin in!

De minishop, de Brasserie, bowlingbaan en de receptie zitten bij elkaar en kan je vinden bij de hoofdingang. 

De receptioniste was zeer vriendelijk en legde ons uit hoe wij bij onze bungalow kwamen. Wij kregen een plattegrond en een tag als sleutel mee. Dat vonden de jongens al cool.

Na een klein stukje rijden over het bosrijke park en daar was ons huisje al! Onze vrijstaande bungalow lag erg dicht bij alle faciliteiten wat echt ideaal was met een baby. Even rustig een flesje geven? Je was zo weer thuis.

Accommodaties op Summio Parc Heihaas

De vakantiehuisjes op vakantiepark Heihaas

Er zijn 15 soorten accommodaties te boeken op vakantiepark Heihaas.

Naast de standaard accommodaties hebben zij ook een groepsaccommodatie voor 16 personen, een rolstoelvriendelijke accommodatie en er zijn ook bungalows met een privé sauna.

Wij verbleven in bungalow 6C met drie slaapkamers en één badkamer. De badkamer was wat verouderd. Toch vonden we hem prettig, aangezien er een douche en een bad in zitten. En dat is wel zo handig met meerdere kinderen.

De binnenkant van ons huisje

Wat wij ook ideaal vonden, was dat er een berging was die te bereiken is via buiten.

Wij hadden het niet heel erg getroffen met het weer waardoor de wielen van de kinderwagen en de steps van de jongens vaak onder de modder zaten.

Deze konden wij zo via de buiteningang in de berging neerzetten.

Vanuit onze zit -en eethoek hadden wij zicht op de bossen en zaten wij helemaal vrij. Als je mazzel hebt zie je hier zo de eekhoorntjes voorbij lopen!

Brasserie en snackbar op het park

Soraya en haar kinderen aan tafel in de Brasserie

Hoewel je prima kan koken in de bungalow en daarvoor ook alle benodigdheden aanwezig zijn kan je in de brasserie lekker en goed eten.

Er is een speciaal kindermenu, die niet alleen bestaat uit patat (pluspunt!) en de Club Sanwich is heerlijk!

Ook is er een snackbar aanwezig op het park voor een snelle hap of een ijsje.

Summio biedt ook een speciaal Uit & Thuis + Ontbijt Arrangement aan. Inbegrepen zit, dat je op één avond naar keuze een 2-gangen diner kan kiezen, op de andere avond kan gourmetten in de bungalow.

De hond is ook welkom bij Heihaas

Zij verzorgen dan een vlees of vega menu of een combinatie hiervan en dit wordt bezorgd bij de bungalow, maar dat is nog niet alles..

Er zit een compleet verzorgd ontbijt bij, op een dag naar keuze, èn een rondje mini golf op de minigolfbaan. Echt een vakantiegevoel krijg je hiervan toch?

Mochten jullie op het terras gaan eten en/of drinken en hebben jullie een hond? Dan kan de hond ook een lekker snackje mee eten.

Er staan bakken met water voor de honden, maar je kan ook hondensnacks bestellen. Hoe fijn dat daar aan gedacht is?

De omgeving van vakantiepark Summio Parc Heihaas

Gezellig met zn allen op pad

Het park ligt midden op de Veluwe waar veel te ontdekken valt. Zo is het maar 5 minuten fietsen van het gezellige centrum van Putten, dichtbij strand Nulde, zitten Amersfoort en Apeldoorn in de buurt & is het vlakbij leuke uitstapjes.

Er is een klimbos in Ermelo en bij Landgoed Schovenhorst kan je wandelen door de bomentuin, hutten bouwen en/of de bostoren beklimmen of gaan jouw kinderen liever op een traptractor een boerderij verkennen? Dat kan bij Speel- en beleefboerderij De Roosendaal.

Wij hebben gegeten bij De Muur in Putten. Dat is een all you can eat concept. De keuken is wat klein, maar zeer divers en de buitenruimte is een waar paradijs voor de kinderen! Ondanks dat wij regen hadden hebben de kinderen zich goed vermaakt bij de klimtoestellen en de trampoline.

Na regen komt zonneschijn

Soraya en de kinderen op Summio Heihaas

Ondanks het mindere weer hebben wij ons geen moment verveeld! Wij vonden het een heel fijn en knus park.

Er zijn genoeg faciliteiten aanwezig voor de kinderen en er worden veel leuke activiteiten georganiseerd.

Het is een kleinschalig park, maar dat zorgt ook voor meer persoonlijke aandacht. Wij komen graag nog een keer terug.

Woef woef Senno! Tot de volgende keer!


Konijnjes aaien op de kinderboerderij
De minigolfbaan van het park
De slaapkamer van de kinderen
En de slaapkamer van papa en mama

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)