Reizen met elektrische auto naar Denemarken

door Elsa
(Lelystad )

Hoi Sabine, heb jij ook ervaring hoe het is om met een elektrische auto te reizen door Denemarken (met kinderen)

Is er een reis die ons kunt adviseren?

Groet Elsa

Reacties op Reizen met elektrische auto naar Denemarken

Klik hier om een reactie te geven

Feb 13, 2023
Kortere afstanden en tussenstops
door: Sabine

Dit is een vraag die met de toename van het aantal elektrische auto's steeds meer voorkomt. Maar geen nood, met die toename neemt ook het aantal laadpalen sterk toe.

Het komt er op neer dat je de reis opknipt in stukken van 250 a 300 kilometer. Dat betekent niet dat je na zo'n afstand een nieuwe overnachtingsplek moet hebben. Maar een leuk stadje of plek voor een tussenstop na ieder stuk uitzoeken is wel een goed idee. Een app als Plugshare helpt je om laadpunten bij zo'n plek te vinden.

Richting Denemarken zijn steden als Münster, Osnabrück en Hannover leuk om te bezoeken. Maar kijk ook naar kleinere stadjes zoals Bückeburg, Celle en Lüneburg. Of naar leuke plekjes in de natuur van het Teutoburgerwoud.

Na Hamburg kan je omrijden via de leuke badplaatsen aan de Oostzee, of ga langs kasteel Gottdorf bij Schleswig. Dit zijn maar wat ideetjes, er zijn veel meer leuke plekjes in Duitsland.

En zo ook in Denemarken. Dat is het doel van jullie reis, en zoals je op onze pagina Denemarken met kinderen kan lezen zijn daar vele leuke plekken te vinden, op niet te lange afstanden van elkaar.

Nederland loopt voorop met het aantal laadpalen per vierkante kilometers. Maar in Denemarken, en het Westen van Duitsland zijn er ook genoeg te vinden. Ga je verder naar het Oosten of Zuiden dan wordt het wat lastiger. Maar ook dan kan je met zorgvuldig plannen al goede routes vinden. En dat wordt de komende jaren alleen maar beter.

Klik hier om een reactie te geven

Doe mee en verstuur jouw bijdrage! Het is heel eenvoudig. Klik hier om naar Vakantie Vragen te gaan.

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)