Reisverslag van de Wintersport in Sölden met de kinderen Shannon (5) en Finn (3)

In de winter van 2009 besloten Cock en Annelies dat het eens tijd was hun kinderen Sahnnon van 5 en Finn van 3 te laten kennismaken met de wintersport. Lees hier hun verslag van het weekje Sölden in Oostenrijk.

Lees meer over kindvriendelijke skigebieden en kinderoppas op de de pagina Wintersport in Oostenrijk met kinderen.

De reis naar Oostenrijk

De skiklas van Finn

Voor de eerste keer met de kinderen naar de wintersport in Oostenrijk is natuurlijk best spannend. We hadden daarom bewust gekozen voor Oostenrijk omdat daar meer Nederlandse begeleiding is.

De reis er naartoe doen we met de auto en we gaan overnachten net voor München.

Lekker om na een lange zit in de auto even bij te komen in een hotelkamer. Even onder de douche, lekker eten en genieten van een goede nacht slapen om de volgende dag weer fris het laatste stukje van de reis te maken.

We vertrekken vroeg zodat het bij München niet al te druk is en dat gaat prima. Geen file en rond half elf zijn we bij het appartement in Sölden.

We gaan ons allemaal omkleden in onze wintersport outfit en op naar de skiverhuur en het kopen van een skipas. Ook regelen we lessen voor de kinderen zodat zij zich ook heerlijk kunnen vermaken in de sneeuw. Ze worden om tien uur de andere dag verwacht in hun klasje op de kinderweide.

De kinderen leren skiën

De skiklas van Shannon

De volgende morgen is het zover. Shannon en Finn hebben er al helemaal zin in.

We gaan met de gondel naar boven waar de kinderweide is. Daar gaan we de leraressen opzoeken en kijken hoe de kinderen via een lopende band naar boven worden gelift.

Vanaf daar worden ze met de benen in de pizza punt gezet zodat ze leren remmen. Ook gaan ze kleine bochtjes maken en als het goed gaat ga je een liftje verder. Die gaat dan net wat hoger en steeds komen er dan nieuwe opdrachtjes bij.

Onze kinderen hadden in Nederland al wat lessen gehad en vooral Shannon was gelijk al erg goed. Klaar om in een groepje de grote berg op te gaan. Finn vond het vooral erg leuk als hij snel ging. Hij is ook blijven steken op de oefenweide.

Eten en Après Ski

Finn met de mascotte

Tussen de middag bleven ze gezellig eten met de andere kindjes en daarna lekker nog wat skiën, spelen en sneeuwballen gooien in de sneeuw.

Ze konden ook spelletjes doen en gezellig zingen, en rond de klok van drie uur haalden wij ze dan weer op.

Dan gingen we buiten bij de live-muziek gezellig wat drinken en dansen.

Terug in het appartement gingen we lekker onder de warme douche en genieten van de maaltijden die we zelf maakten.

We hadden ook volop zon, wat de vakantie nog leuker maakt. Het is zo lekker om met elkaar in de sneeuw bezig zijn.

De week is omgevlogen

Beetje eng die slalom voor een medaille

En dan is het alweer tijd om naar huis te rijden. Shannon en Finn hebben het super naar hun zin gehad en dat is geweldig om te zien.

Shannon konden we zien vanuit de lift en dan ging ze als een soort vliegtuig de berg af. Armen in de lucht en achter de skilerares aan, zo de berg af. De slalom voor haar medaille vond ze erg eng, vooral omdat ze dan alleen naar beneden moest.

Ook Finn is heerlijk bezig geweest in de sneeuw, en als hij zijn vader of moeder dan zag, dan wilde hij gelijk even laten zien hoe goed hij het allemaal deed. Vol overtuiging liet hij zien hoe hard hij naar beneden kon alleen moest hij ook leren remmen.

Al met al een zeer geslaagde week en zeker voor herhaling vatbaar.

Kijk ook voor de mogelijkheden op de pagina Wintersport met kinderen in Oostenrijk.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)