Reisverslag Wintersport in het Allgäuer Berghof

Het kindvriendelijke hotel Allgäuer Berghof ligt in de Allgäuer Alpen van Zuid-Duitsland. Mike van 9 jaar is er voor de 2e keer op wintersport, en dit is zijn reisverslag.

Onze skiklas

Dit jaar gingen wij voor de 2e keer met papa en mama en oma naar Familotel Allgäuer Berghof op wintersport. Deze keer gingen ook Bas en Mariëlle mee met Nens, die was 2 jaar.

Vorig jaar hadden Don (mijn broertje) en ik al skiles gehad. Dat is daar heel handig, het begint gelijk achter het hotel.

Tussen de middag konden we lekker met papa en mama eten, omdat alle skiklassen in het hotel komen eten. Je mocht ook met de skileraar eten, maar wij vonden het leuker met onze familie.

Vorig jaar zat oma lekker de hele dag buiten in de zon op het terras, dan kon ze ons steeds langs zien skiën. Maar dit jaar was het veel kouder en lag er een enorme berg sneeuw, dat was cool.

We konden lekker sleeën of na de les nog skiën met papa en mama, want Don ging nu ook al met de lift omhoog, dus die kon ook mee.

Vriendjes en hopen sneeuw

Spelen in de sneeuw

Er waren veel Nederlandse kinderen in het hotel, dus hadden we al snel vriendjes. Ook bij de skiles was dat wel gezellig.

Toen het op een dag heel hard sneeuwde en stormde, was bijna iedereen uit de sleeplift gevallen, omdat er van die hopen sneeuw lagen. Ook de leraar van Don, wel lachen! Wij waren er niet uitgevallen en zijn naar de andere kant gegaan, waar we minder last hadden van de wind.

We gingen ook nog diepsneeuw skiën, dat was echt cool. We moesten wel lang wachten een keer, want een van de kindjes was gevallen en toen konden we zijn ski niet meer terugvinden. Toen waren we pas heel laat weer terug voor het middageten.

Het hotel met treintafel

eten aan de treintafel

In het hotel gingen we na het skiën soms lekker zwemmen, maar ook spelen met Nens op de glijbanen langs de trap. Dat vond zij heel leuk.

Ook hebben we met haar en alle andere kinderen van het hotel pizza gegeten aan de treintafel. De stoomtrein komt dan langs over de rails en stopt voor je, zodat je je bord van een wagon kunt pakken. Je kon daar elke avond aan eten of je kon wat langer wachten en gewoon met papa en mama eten van het buffet halen.

De jeugdruimte is ook leuk, daar kan je biljarten of airhockeyen. De kinderclub had ook nog een wedstrijd op de Carrera racebaan georganiseerd, maar hij ging jammer genoeg stuk, dus dat ging niet door.

Een spannende fakkeltocht

Spannende fakkeltocht

Toen het heel erg sneeuwde gingen we in de avond een fakkeltocht maken.

Het was heel koud en we moesten wel een stuk tegen de berg op lopen. Bij een hutje gingen we stoppen en daar kregen we allemaal warm drinken.

Was best spannend en heel gezellig. Papa kon alleen niet mee, want die had zijn knie verdraaid met skiën.

De kleine kinderen kwamen ook nog een keer verkleed als prinsen en prinsessen met de kinderclub een rondje maken door het restaurant. Dat was wel grappig.

Op de laatste avond kwam ook nog de goochelaar. Je kon er ook film kijken, die was wel in het Duits, maar toch wel leuk.

Gouden medaille gewonnen

Aan het einde van de week skiles, hebben we nog een wedstrijdje geskied. De mascotte van de skischool, Zimi, deed ook mee.

Iedereen won een gouden medaille (maar ik was eigenlijk toch de snelste van onze groep).

Een coole kamer

De animatie in het hotel

We hadden een kamer samen met oma, en Bas en Mariëlle met Nens hadden echt een coole kamer, die hadden een bad en in de spiegel van de badkamer zat een tv. Die kamer nemen wij de volgende keer!

Papa en mama vinden Familotel Allgäuer Berghof ook een leuk hotel, ze kunnen er lekker eten (wij ook) en de skischool en de skiverhuurwinkel zitten in het hotel, dus dat is makkelijk. En de liftkaarten, die gaan per uur, zeiden ze, maar hoe dat werkt weet ik ook niet.

Ik heb nu al weer zin om te skiën!

Mike


Wil je ook op vakantie bij Allgäuer Berghof?


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)