Kinderpret binnen en buiten bij Recreatiepark Kaps

Het gemoedelijke Recreatiepark Kaps in Tubbergen is een ideale bestemming voor kinderen. Die kunnen er volop spelen, zwemmen en meedoen met de animatie, het is er één groot feest!

Buitenspeeltuin camping Kaps

De camping beschikt over uitgebreide voorzieningen en activiteiten waar jong en oud zich perfect zullen vermaken. Van een verwarmd buitenzwembad en een speeltuin tot sportvelden en een recreatieteam, er is altijd wel iets te doen.

Kinderen kunnen nieuwe vrienden maken en deelnemen aan leuke spellen en activiteiten, terwijl ouders tot rust kunnen komen in de prachtige omgeving.

Ellen ging met haar gezin met de camper, Recreatiepark Kaps in Twente ontdekken.

Kamperen of logeren bij Recreatiepark Kaps

De safaritenten van Kaps

Wij stonden op een campingplek. Die zijn ongeveer 80 - 100 m² en allemaal voorzien van stroom, water en digitale tv. Je mag er een bijzettentje bij plaatsen.

Heb je zelf geen tent, camper of caravan? Geen paniek, er zijn ook accommodaties die je kan huren.

Zoals de mooie safaritenten voor 5 of 6 personen met eigen badkamer. Of de verschillende bungalows voor 4 of 5 personen. Er zijn ook kinderbungalows voor 4 personen en een accommodatie voor mindervaliden.

Daarnaast zijn er ook nog groepsaccommodaties voor 10 of 18 personen.

Indoor speelplezier in de Speelboerderij

Binnen spelen bij Recreatiepark Kaps

Een van de hoogtepunten van de camping is de binnenspeeltuin. Deze overdekte
‘speelboerderij’ is geschikt voor kinderen tot 10 jaar.

Super fijn voor de dagen dat het weer wat minder is. Maar eigenlijk ook super leuk met mooi weer zoals bij ons.

Onze kinderen hebben zich er urenlang vermaakt. Er is een klimmuur, glijbanen en klimtoestellen die de hoogte in gaan.  Genoeg uitdaging voor een paar uur speelplezier.

Ravotten in de buitenspeeltuin

Trampoline camping Kaps

Als het mooi weer is kunnen de kinderen heerlijk buiten spelen, in de ruime
buitenspeeltuin van de camping.

Hier kunnen ze klimmen in de klimtoren, op de airtrampoline en andere speeltoestellen. Durf jij ook van de hoge glijbaan? Of ga je liever spelen op de hypermoderne ‘Sona’ waarbij de camera de beweging van de spelers volgt.

De jongens van Ellen waren veel op het sportveld te vinden voor een potje voetbal en anders wel op de grote klimtoren. De buitenspeeltuin is een geweldige plek waar kinderen hun energie kwijt kunnen.

De ouders kunnen van een hapje en een drankje genieten op het terras van restaurant de Troubadour. Je hebt vanaf daar zicht op de spelende kinderen.

Smullen bij Restaurant de Troubadour

Restaurant de Troubadour camping Kaps

Het sfeervolle restaurant de Troubadour heeft een uitstekende keuken, welke niet alleen door gasten van de camping wordt ontdekt, maar ook ver daarbuiten. Of je nu voor een 'kleine hap' komt of een uitgebreid diner je kunt er van alles krijgen.

Speciaal voor de kleintjes is er een kindermenu en kunnen ze na het eten ravotten en spelen in de binnen- of buitenspeeltuin.

Ze hebben genoten zoals je op de foto kunt zien.

Wij komen wel vaker bij Restaurant de Troubadour voor een dagje weg. Het is goed toeven op het terras met een kopje koffie, een heerlijke lunch of diner.

Bij het restaurant kan je ook snacks en maaltijden afhalen die je lekker op kan eten bij je eigen accommodatie.

Verdere activiteiten op de camping

Shortgolf camping Kaps

Er zijn veel activiteiten rond de camping. Een leuke activiteit voor het hele gezin is de QR-tocht! Tijdens de speurtocht ga je op pad met een tablet waar een kaart met een route opstaat. Zoek de QR-codes en los de raadsels en puzzels op. 

Voor rustzoekers is er een visvijver. Ontspan en geniet langs de waterkant en gooi je hengeltje maar uit.

Er is een 9/18 holes shortgolfbaan die geschikt is voor jong en oud. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen al meespelen met hun ouders.

Heerlijk vertoeven in het buitenzwembad

Zwembad camping Kaps

Voor de waterratjes is er een verwarmd buitenbad op de camping. Hier kunnen de kids en de ouders, op de warme zomerdagen genieten van een verfrissende duik.

De jonge kinderen zullen zich niet vervelen in de waterspeeltuin. Spetteren, spelen en glijden van de glijbanen. Pas op voor de grote emmer, deze leegt zich onverwachts!

Het was tropisch warm toen wij bij Recreatiepark Kaps waren. De kinderen genoten dan ook van de verkoeling van het water.

Animatieteam Recreatiepark Kaps

Animatie camping Kaps

Het animatieteam van Recreatiepark Kaps zorgt voor een leuke sfeer. Ze organiseren diverse activiteiten voor basisschoolkinderen in de meivakantie, met Hemelvaart en Pinksteren en 6 weken in de zomervakantie.

Van knutselen en sporttoernooien tot optredens in het Kapstheater! Samen kun je genieten van de avonturen van Otto, Elle en Izzi.

Er is gedurende de vakantie voor de kinderen altijd iets te beleven.

De mooie omgeving van Recreatiepark Kaps

Avatarz camping Kaps

Ontdek de omgeving en kom naar het pittoreske stadje Ootmarsum en geniet van het
adembenemende natuurgebied het Springendal. Neem een plons in het recreatiemeer het Hulsbeek of ga klimmen bij Avatarz.

Voor de winkelliefhebbers is Enschede een ware oase en na het shoppen kun je genieten van een heerlijk kopje koffie op een gezellig terrasje. Voor een avontuurlijke twist gaat Ellen elk jaar naar het Maisdoolhof in Fleringen, dat in de zomermaanden zijn deuren opent. Je word uitgedaagd om je weg te vinden in het labyrint van groene gangen.

Een andere optie is om de Manderveense Aardbei te bezoeken met je kinderen, waar jezelf de aardbeien kunt plukken en kunt genieten van de zoete smaak van vers fruit. En als je op zoek bent naar adrenaline en opwinding, dan zul je zeker je hart ophalen bij Avonturenpark Hellendoorn en Slagharen.

Klimmen op de klimwand van de binnenspeeltuin