ouders op vakantie met 1 kind gezocht!

door Mara
(Nederland)

Over iedere doelgroep valt wel iets te vinden op internet; eenoudergezinnen, singles, seniorenvakanties, babyvakanties etc, maar nergens vind ik iets voor kinderen die "enig" kind zijn".

Natuurlijk kan een kind contact maken op vakantie met andere kinderen en vooral op een camping. Ook zelf een vriendje meenemen is een optie uiteraard. Maar hoe leuk zou het niet zijn als je van te voren weet dat er ergens op hetzelfde bungalowpark of camping nog een kindje is die enig kind is en maar al te graag contact zou willen maken bijv in de speeltuin!

Onze ervaring is dat het toch soms moeilijk is voor ons zoontje van 6 om contact te maken, omdat de andere kinderen elkaar als broertjes of zusjes al hebben en kennen.

Dus hierbij mijn oproep "zijn er andere ouders die bijv een vakantie voor ons kunnen aanbevelen.En zijn er nog meer ouders die het leuk zouden vinden om naar eenzelfde vakantiegelegenheid te gaan en de kinderen te laten spelen met elkaar. Op die manier heeft ieder zijn eigen vakantie maar als de kinderen willen hebben ze misschien gezelschap aan elkaar.

Zelf zouden we het liefst in een chalet of bungalow in een kindvriendelijk park op vakantie gaan in Nederland, Belgie of Duitsland. Maar alle ideeën zijn welkom!

Reacties op ouders op vakantie met 1 kind gezocht!

Klik hier om een reactie te geven

Jan 08, 2018

door: Sabine

Hoi Mara,

Inderdaad een vraag die ik niet vaak tegen kom.

Maar ik denk dat het niet aan enig kind hoeft te liggen als het gaat om moeilijk contact maken. Daar hebben mijn kinderen ook last van.

Wat ik dan ook vaak doe is zelf met de jongens naar een groepje kinderen lopen om onszelf voor te stellen. Dan is het eerste contact alvast gelegd.

Verder heb ik als tip om dan meer aan een camping te denken. Daar kan je ook chalets, compleet ingerichte tenten of stacaravans huren. En het publiek is vaak wat opener dan dat je naar een bungalowpark gaat. Daar zijn gezinnen vaak wat meer op privacy gesteld.

In Nederland heb je een heleboel leuke campings in het Vechtdal waar heel veel kinderen komen.

In de Belgische Ardennen zijn ook een paar leuke campings te vinden.

In Duitsland zijn ook vele campings, Ik heb een paar leuke voor je op een rij gezet op de kindvriendelijke campings in Duitsland pagina gezet.

Jan 08, 2018
dank voor je reactie
door: Mara

Hoi Sabine,

Dank voor je antwoord en sugesties. Het meelopen doe ik inderdaad al regelmatig of even op een afstandje eerst en als ik zie dat het niet lukt dat ik dan gezamelijk een gesprekje aanknoop. Ik ga de campings met interesse bekijken. Ik ben heel benieuwd of er nog meer ouders en kinderen zijn die mijn verhaal herkennen.
Bij bijvoorbeeld éénoudervakanties en groepsreizen kun je van te voren vaak al wat contact maken voor je gaat via internet. Zou misschien best leuk zijn als er enig-kind vakanties bestonden!

Jan 10, 2018
Naar de camping
door: Rianne Ketelaar

Hier ook 1 zoon van bijna 6.

Ik herken me niet in je verhaal. Komt misschien ook dat wij naar een camping gaan. En daar loopt het eigenlijk altijd vanzelf.
Inderdaad lopen we de eerste keer mee. En dan zoekt hij zelf zijn weg wel.
Op een camping loopt het allemaal wel door elkaar heen.
En dan gaan wij niet eens naar campings met veel animatie.

Groetjes Rianne

Jan 10, 2018
bedankt voor reactie
door: Mara

Hoi Rianne, Bedankt voor je reactie. Leuk om te lezen dat het dus ook wel anders kan zijn. Jou zoon maakt dus vriendjes op een camping. Dat is leuk om te lezen. Ik denk dat we misschien dan toch maar eens aan kamperen moeten gaan denken. Heb je een aanrader qua camping voor ons?

gr Mara

Jan 10, 2018
Aanraders
door: Rianne

Hoi

Wij gaan zelf graag naar Denemarken op vakantie.
Ik zou samen met je zoon kijken wat hij leuk vind. Wel of geen animatie? Zwembad?
En ook een camping zoeken die aansluit bij zijn leeftijd. Dus geen camping met veel tieners.

In Nederland is Camping Molenhof erg leuk. Of Beerze Bulten.

Groetjes Rianne

Jan 10, 2018
reactie
door: Mara

dank je voor je tips!

Jan 10, 2018
1 dochter
door: Ellen

Hier 1 dochter van 7. Ik herken me niet in je verhaal. Wij gaan altijd naar campings op vakantie met een klein aanbod aan animatie. Meestal gelijk aansluiting. Zijn naarvoostenrijk geweest, luxemburg, frankrijk, italie, was nooit een probleem

Jan 10, 2018
Een andere tip
door: Cindy de Lange-Wirds

Beste Mara, Ik zou zeker ook eens kijken bij Koe in de Kost (zeker als je liever een huisje wilt). Kleinschalig, dus niet 'overbevolkt' met kinderen, maar daardoor juíst makkelijker om contact te leggen (zowel voor de kinderen als de ouders). Wij zijn daar afgelopen meivakantie voor het eerst geweest. Ons oudste zoontje Nick (toen net zes jaar) gaat normaal gesproken nooit alleen op pad, legt vrij moeilijk contact met andere kinderen en is ook nog eens licht autistisch. Hier ging hij echter voor het eerst helemaal zèlf de hort op, hij was de hele dag buiten of druk bezig in de stal, óók samen met de andere kinderen. Ze hebben een hele leuke Facebookpagina en website, en zijn vandaag toevallig 5e geworden bij de Zoover Awards op de Vakantiebeurs voor Beste Vakantiehuisjes van Nederland. Onze twee jongens hebben daar de tijd van hun leven gehad en hebben het er tot de dag van vandaag nog steeds over. Die vakantie staat in hun geheugen gegrift en ze willen dolgraag nog een keertje terug. Onze volgende vakantie aldaar is dan ook alweer geboekt! wink-emoticon;-) Zowel op de boerderij als in de omgeving genoeg te doen en een ontzettend leuk huisje, lieve mensen en gewoon geweldig voor kinderen. Kan het je zéker aanraden met je zoontje! Het fotoboek van onze vakantie daar hebben ze ook op hun Facebookpagina geplaatst, maar dan moet je even terug scrollen naar 14 november, als je dat wilt zien. Daarmee krijg je een goed idee van een vakantie daar. Ik wens je veel succes met het maken van je keuze en hopelijk hebben jullie deze zomer een geweldige vakantie, waar het ook mag zijn....... wink-emoticon

Jan 10, 2018
dank je wel!
door: mara

Wat leuk deze reacties. Bedanktvoor jullie moeite!Ik heb hier echt wat aan. Ik ga eens kijken bij de genoemde adressen!

Jan 10, 2018
Koe in de Kost (Heeten, Overijssel)
door: Cindy

Oh ja, Mara, leuk weetje: ieder huisje heeft zijn eigen koe! ;-)

Jan 11, 2018
reactir
door: mara

Wat super schattig zeg!

Jan 20, 2018
Herkenbaar
door: Marijke

Herken het helemaal. Hier een zoon van 9 jaar alweer en is hooggevoelig. Die stapt nooit op andere kinderen af die durf dat niet. Vind dat erg lastig. Zijn ook op zoek naar een camping waar zowel binnen als buiten wat te doen is ivm Nederland raar weer. Activiteiten durf onze zoon dus ook niet aan mee te doen. Hij wilt met ons zwemmen of binnen speeltuin. Alles met ons dat is vertrouwd. Zie hem ook graag met leeftijdsgenoten spelen maar hoe?

Jan 20, 2018
Camping binnen / buiten
door: Cindy de Lange-Wirds

Beste Marijke,
Voor een camping / vakantiepark, waar zowel binnen als buiten veel te doen is en ook veel leuke uitstapjes in de omgeving bij zowel mooi als minder mooi weer, kan ik je Marveld Recreatie in Groenlo (Achterhoek) ten zeerste aanbevelen. Ons oudste (autistische) zoontje was 4,5 toen wij er waren en heeft het er tot op de dag van vandaag nog steeds over. Volgend jaar gaan we weer, maar dan in de herfst i.p.v. de zomer (hij is dan bijna 9). Voor wat betreft de aansluiting bij andere kinderen........kinderen zijn er genoeg, maar net als wij, zul je hem waarschijnlijk altijd een handje moeten helpen.

Jan 20, 2018
bedankt!
door: Mara

Dag Marijke en Cindy,

Fijn om jullie berichten te lezen. Fijn dat er mensen zijn die het herkennen. Ik zal de vakantieplek in de achterhoek eens bekijken. Ben benieuwd!

Jan 20, 2018
Keuze
door: Cindy de Lange-Wirds

Ik ben erg benieuwd, waar je uiteindelijk voor gaat kiezen Mara! Laat je het even weten? En mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust!

Jan 20, 2018
aan cindy
door: Mara

Hoi Cindy,ik vind koe in de kost erg echt emorm leuk uitzien. ziet er echt gezellig uit. Trouwens dat in Groenlo ziet er ook goed uit. mijn partner heb ik nog niet overtuigd. hij vreest n beetje dat het voor ons volwassenen wat minder biedt. we zijn in overleg ;-)

Jan 20, 2018
Marveld
door: Cindy de Lange-Wirds

Bedoelt je partner dan Marveld? Daar heb ik ook een fotoboek van wat je online in zou kunnen zien, als je wilt. Via Sabine kun je aan mijn mailadres komen.😉 Voor wat betreft Koe in de Kost: die hebben nog maar 1 huisje voor 10 dagen beschikbaar voor deze zomer! Zie hun FB-pagina.

Jan 29, 2018
Geen camping
door: Karen

Ik herken mij wel in jouw verhaal. Wij hebben 1 meisje v 9 en vinden het ook groot probleem om een juiste vakantie te boeken zodat ook zij kindjes zou leren kennen. Een camping lijkt ok maar dat ziet mijn echtgenoot echt niet zitten. Hij wil meer luxe. Ook zoeken wij de warmte en zon. Iemand tips ....

Feb 18, 2018
Tip voor zonvakantie griekenland
door: Anja

Hallo,
Leuke vraag! Zou goed zijn als alle tips voor gezinnen met 1 kind worden gebundeld.
Campings zijn prima, en wil je luxe en zon:
Tip: Paliokaliva Village, Zakynthos.
Kleinschalig parkje, heel mooi. Veel nederlandse kinderen. Door kleine schaal is er heel eeg snel contact en aansluiting,

Feb 18, 2018
dank je wel!
door: Mara

Hoi Karen en Anja, bedankt voor de tip over griekenland. Persoonlijk vindt ik het wel zeer warm in het hoogseizoen en daar zit ik qua zonervakantie toch aan vast. Heb je dit geboekt via een organisatie met ook nog soortgelijke accomodaties in andere landen?
Groetjes!

Jul 16, 2018
Tip vakantie voor enig kind
door: Maaike

Hoi Mara,
Het is een nogal wat late reactie op je vraag, maar ik kan je farmcamps van harte aanbevelen. In Nederland heb je verschillende farmcamps dus je kunt in bijna elke provincie terecht. Je kampeert daar in luxe safaritenten, met een wc in de tent. Ik heb een zoontje van 5 en ik merk dat het makkelijker voor hem is om op een relatief kleine camping contact te maken. Voor ons werken huisjes en sta caravans dus wat minder goed, maar dat kan voor iedereen weer anders zijn.
Groetjes,Maaike


Oct 05, 2018
Droomvakantie op Bonaire
door: Nancy en Dierk

Hoi! Neem een kijkje op onze website bonaire-glamping.com
Bij ons kan je perfect ook met kindje(s) verblijven ... Ons zoontje (7) is ook ter plaatse en vindt het steeds weer leuk "nieuwe" vriendjes te verwelkomen! Daar er op Bonaire enkel school is tot 12:30 is er dus steeds speeltijd in de namiddag ... Wij overnemen ook graag toezicht als de ouders een tripje alleen willen maken!

Klik hier om een reactie te geven

Doe mee en verstuur jouw bijdrage! Het is heel eenvoudig. Klik hier om naar Vakantie Vragen te gaan.

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!