Ontmoet Pippi Langkous op een familievakantie naar Astrid Lindgrens Wereld

door Mats Eklund
(Zweden)

Spelen in het decor

Spelen in het decor

Als je nog nooit in Astrid Lindgrens wereld bent geweest, is het moeilijk voor te stellen hoe het voor een kind is om hier te zijn.

Om je favoriete TV-ster in het echt te zien is heel indrukwekkend voor ieder kind. Pippi Langkous zelf kan ieder moment voor je staan. En als ze niet achterna wordt gezeten door agenten Kling en Klang zal ze waarschijnlijk stoppen om even met je te praten of spelen.

Speel ook met Emil en Karlsson van het dak


Gedurende de dag zul je ook kennis maken met vele andere bekende figuren uit de boeken en TV-series van Astrid Lindgren. Wat te denken van Emil (Michiel in de Nederlandse boeken), Karlsson van het dak en Rasmus?

Maar ook de in Nederland minder bekende figuren zoals Ronja de roversdochter of de gebroeders Leeuwenhart zullen je kinderen zeker aanspreken.

Je bevindt je midden in de actie


Wat het park zo bijzonder maakt is dat het publiek zich midden in de actie bevindt, en er zelfs deel van uit kan maken. Na iedere voorstelling gaat de pret door als de kinderen mogen meedoen en meespelen met Pippi, Ronja, Karlsson en alle anderen.

Voor alle voorstellingen in Astrid Lindgrens wereld, geldt dat zowel de toegang tot als het meedoen aan de voorstelling is inbegrepen in de toegangsprijs.

Vimmerby in Smaland was Astrid Lindgrens wereld toen ze jong was. Het gold als inspiratie voor de vele verhalen die ze later schreef. En het was het thuis voor de mensen waarop ze de karakters baseerde die haar verhalen zo bijzonder maakten.

Kom naar Zweden voor een fantastische familievakantie


Astrid Lindgrens wereld bevindt zich nog steeds in Vimmersby. En Pippi, Karlsson, Emil, Ronja en vele andere karakters zijn hier ook.

Kinderen kunnen in het echt met hen spelen. Kattekwaad met hen uithalen, hun voorstellingen bekijken, en vooral avonturen beleven in het decor van alle verhalen uit de boeken.

Hier komen de verhalen van Astrid Lindgren tot leven!

Astrid Lindgrens wereld is in 2010 geopend van 12 Mei tot 29 augustus, en enkele dagen in September en Oktober. Voor meer informatie over de openingstijden en het park, bezoek je de website van Astrid Lindgrens wereld.

Klik hier om te reageren

Doe mee en verstuur jouw bijdrage! Het is heel eenvoudig. Klik hier om naar Familievakantie aanbieders te gaan.

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)