Museum Bevrijdende Vleugels


(Best)


Een museum met een spannend verhaal over de vele gebeurtenissen in de periode 1930 -1945. Geheel gerenoveerd en centraal gelegen tussen Best en Son.

Het museum ligt op een prachtig terrein in het gebied waar op 17 september 1944 luchtlandingen plaatsvonden tijdens de Operatie Market Garden. Deze operatie luidde de bevrijding van Zuid-Nederland in. In de verschillende hallen worden de bezetting, de onderdrukking en de uiteindelijke bevrijding, uitvoerig belicht.

Dankzij 3D-film, voertuigen, displays en foto’s ontstaat voor de jeugd een duidelijk beeld van alle gebeurtenissen in deze oorlogsperiode.

Laat je rondleiden langs de bijzondere collectie of laat je imponeren en ga simulatie vliegen op pc en op groot scherm. Een spannende speurtocht kan natuurlijk ook. Tijdens de vakanties wordt er van alles georganiseerd voor de kinderen.

Zoek je nog een idee voor een leuk schoolreisje, zoek dan niet verder en kom naar ons museum.
Wil je jouw verjaardag vieren op een heel andere manier?
Ontdek dan het verhaal van het museum en maak een ritje in een militair voertuig en ga vliegen op een groot scherm. Na afloop kunnen de kinderen shoppen in onze aantrekkelijke museumwinkel, wat eten in de brasserie of spelen in de speeltuin.

Voor onze evenementen kunt u kijken op: www.wingsofliberation.nl
Voor informatie kunt u mailen naar: info@wingsofliberation.nl

Openingstijden:
Geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Op maandagen is het museum gesloten. In de winterperiode is het museum van half november t/m eind maart gesloten.

Reacties op Museum Bevrijdende Vleugels

Klik hier om een reactie te geven

Oct 11, 2011
Bedankt voor je leuke tip
door: Sabine

Hoi Diana,

Bedankt voor de leuke tip! Lijkt me heel leerzaam voor kinderen. Op deze manier krijgen ze een beetje een beeld van hoe het geweest is in de oorlog en van de bevrijding...

En wij als volwassenen ook!

Klik hier om een reactie te geven

Doe mee en verstuur jouw bijdrage! Het is heel eenvoudig. Klik hier om naar Musea voor kinderen te gaan.

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)