Met de kinderen naar “Lago D’Iseo” in Italie.

door Annelies
(Nieuw Vennep)


Na een goede reis van ongeveer 12 uur zijn we op onze vakantiebestemming aan het Iseomeer. Een rondje over Camping Del Sole geeft ons een prachtige indruk van de rust en de niet al te grote van het complex.

We eten een eenvoudige maaltijd en gaan met de kinderen naar de mini disco. Even wat energie van een dag in de auto kwijt en dan heerlijk slapen en op naar de dag van morgen.

Iseo en afkoelen in het zwembadZondagmorgen gaan we naar het centrum van Iseo wandelen. Een hele mooie boulevard met veel terrasjes en winkeltjes.

De temperatuur is al aardig aan het oplopen dus we gaan terug voor een bezoek aan het zwembad. Het water is nog erg koud en het duurt dan ook even voordat we door zijn. Als je eenmaal nat bent dan is het al snel lekker.

We genieten volop van het zwemmen en de eerste boeken komen te voorschijn.

Fietsen door de omgevingDe fietsen staan klaar en we gaan lekker op pad. Vanuit Iseo gaan we richting Sulzano waar we ongeveer gelijk komen te fietsen met het eiland Monte Isola. Dit eiland is het grootste eiland van Europa wat in een meer ligt.

We fietsen verder richting Sale Marasino waar we stoppen voor een geweldig uitzicht en een lekker appel. Ook maken we wat foto’s en dan gaan we weer door richting de Piramide Di Zone waar we graag naar toe willen.

In Zone aangekomen is het met de fiets niet te doen om naar boven te klimmen. We gaan daarom naar een kerkje klimmen dat minder ver is, maar ook pittig klimmen, en wat ons een heel mooi beeld geeft over het meer.

Later gaan we de afdaling maken en terug richting Iseo voor een lunch. Hierbij het restaurantje is een hele leuke speeltuin voor de kids. Terug bij onze stacaravan gaan we in de badkleding voor een duik in het zwembad.

BreciaDonderdagmorgen gaan we met de boot naar Monte Isola. Een van de drie eilanden van het Iseomeer. Op het eiland maken we een wandeling langs de boulevard naar Peschiera Maraglio. Hier hebben ze heerlijke warme broodjes.

Het is mogelijk om het hele eiland rond te gaan te voet of met de fiets. Cock gaat een groot deel van deze wandeling voort zetten en ik ga met de kinderen terug naar Sensole waar we later in de middag weer terug gaan.

Tijdens de wandeling stoppen we steeds even om te voelen bij het water of om mooie bloemen te plukken. Bij Sensole gaan we op een grote stenen trap die in het meer uitkomt lekker in ons ondergoed poedelen. Het water en de golven slaan rustig over Finn en Shannon heen en ze vinden het echt lachen.

Op het terras maken we een mooie tekening van het uitzicht wat we voor ons hebben. Bergen, zeilbootjes, aanlegplaatsen, vogels, gras met een terras en eiland Iseo San Paolo. Dit is een van de drie eilandjes van dit meer samen met Monte Isola en Iseo Loreto.

Op de campingVrijdag gaan de kinderen een ochtend naar de Animatie en Cock gaat met de mountainbike een rondje Iseomeer fietsen.

Om half twaalf ga ik naar het zwembad omdat het erg warm is en Loes en Pieter gaan in het zwembad met de kinderen spelen. Groot feest en als snel heeft Loes een nat pak.

In de middag zwemmen we, lezen ons volgende boek uit en we maken heerlijk eten. Na het eten gaan we bij het meer zandkastelen bouwen en lekker voorlezen in de langzame weg zakkende zon.

Zaterdag is het heel erg warm, gelijk al als we wakker worden. Onze plannen om naar Milaan te gaan laten we voor wat het is. Shannon en Finn gaan bij het meer scheppen en al snel zijn ook Loes en Pieter er om mee te spelen.

We blijven die dag ons tempo aanpassen aan de temperatuur omdat het echt te warm is voor actie. Na een broodje zoeken we de schaduw op en de kinderen zoeken verkoeling op hun bed.

We blazen onze banden op om op het Iseomeer te gaan drijven. Goed smeren en volop genieten van het uitzicht. Het is geweldig zo tussen de bergen op het water.

De barbecue is heerlijk en er is nog energie over voor de disco. Hier gaat mama karaoke. (Grapje van papa die heeft gezegd dat mama zo goed kan zingen).

Ook zondag heet, broeierig en Finn wil vandaag echt naar zijn vrienden van de animatie omdat ze met de trein gaan rijden. Eerst alle kinderen sminken en dan de camping in de rondte met voorop een tractor.

Die dag gaan we ook echt Italiaans ijs eten. Van die hele grote scheppen eigen gemaakt ijs in alle smaken die je maar kunt verzinnen. Morgen gaan we naar Bergamo.

BergamoZo gezegd zo gedaan. Na yoghurt met verse ananas en banaan stappen we in de auto. Bergamo is een mooi stadje met twee verschillende niveaus. Een hoog en een laag stadje.

De auto parkeren we in het lage stadje en van daar uit lopen we naar een treintje wat ons naar de hoge stad brengt. Het is maar negentig meter hoogte verschil maar het lijkt heel erg stijl omhoog te gaan.

Ook het uitzicht is prachtig over de lage stad heen. We gaan ook met het treintje terug omdat het erg warm is om te wandelen.

We gaan lunchen waar de kinderen helemaal worden vereerd, hoe mooi ze zijn met de blonde haren en de kleur ogen die ze beide hebben. Ze vinden het geweldig die aandacht.

Rond drie uur zitten we dan weer in de auto en we gaan via de anderen kant van het meer terug naar Camping Del Sole. Even de andere kant van het meer bewonderen. Thuis gaan we afblussen in het zwembad.

Piramide Del ZoneOnze laatste dag in Italië gaan we naar de Piramide Del Zone. We gaan met de auto erheen om daar een rondwandeling te maken, zodat we een mooi uitzicht krijgen van de piramide.

De Piramides zijn een natuurverschijnsel die ontstaan zijn uit bergen waar delen vanaf gespoeld zijn. De restanten hebben de vorm van een piramide en op de meeste ligt een groot gesteente. Gaaf om te zien.

Ook het uitzicht vanaf zone is prachtig. De rondwandeling is wel pittig lopen en klimmen maar goed te doen, ook voor de kinderen. Voldaan gaan we aan de koffie met wat lekkers.

Ook ligt er in het plaatsje Zone de Gnome Wood. Dit zijn hele mooie houten beelden die gemaakt zijn van bomen. Er is ook een geweldige speeltuin bij. We gaan kijken waar het is en ook hier moeten we te voet verder. Na ongeveer een klim van 3 kilometer die heel stijl is hebben we nog steeds geen beeld van onze eindbestemming. Ook is het nog rond de dertig graden. De kinderen zijn echt op en daarom besluiten we terug te gaan.

Jammer maar geen speeltuin. Wel een heerlijk meer waar we de hele middag blijven om te genieten. Finn heeft het na het eten helemaal gehad en valt in slaap.

Later proberen we nog of hij zijn laatste avond wil dansen maar de vermoeidheid is te groot en hij wil liever slapen. Shannon gaat nog wel even haar laatste disco beleven.

Koffers pakken, auto inruimen, uit checken en dan de kinderen op de animatie ophalen om te gaan rijden. We gaan via de Oost kant van Zwitserland rijden waar een aantal passen liggen die erg mooi schijnen te zijn.

En ja hoor; het is meer dan mooi. Geweldig die toppen van de bergen in de sneeuw en het mooie uitzicht over de hoge meren. We klimmen tot ongeveer 2300 meter en daar gaan we natuurlijk even in de sneeuw.

Een mooie afsluiter van een heerlijke vakantie in Italië!!Reacties op Met de kinderen naar “Lago D’Iseo” in Italie.

Klik hier om een reactie te geven

Jan 18, 2010
camping?
door: Anneke

Hoi,
Bedankt voor je reisverhaal. Kun je aangeven op welke camping jullie gelogeerd hebben?
Wij zijn zelf op zoek naar een camping met stacaravan aan Lago D-Iseo!
Groet

May 12, 2013
Camping bij "Lago D'Iseo"
door: Betten

We hebben jouw reisverhaal gelezen en zijn benieuwd naar de naam van deze camping.

Met vriendelijke groet,
Johan Betten

Feb 02, 2014
Camping
door: Kris

Hoi, mooi reisverhaal. Welke camping?

Feb 03, 2014
camping Lago D'Iseo
door: Sabine

Ik heb het even nagevraagd bij de schrijfster van het reisverhaal en ze zijn bij Camping Del Sole geweest.

Klik hier om een reactie te geven

Doe mee en verstuur jouw bijdrage! Het is heel eenvoudig. Klik hier om naar Deel jouw Reisverhaal te gaan.

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!