Met de kids naar Jordanië

door Frank Schrama
(Roelofarendsveen)

Hey, een mini Drommedaris

Hey, een mini Drommedaris

Hey, een mini Drommedaris

Klaar om de kleurrijke vissen te spotten
Drijven in de Dode Zee

Wij zijn van de zomer met z'n vijven naar Jordanië geweest. Wat een prachtig land. En de mensen zijn hier nog echt vriendelijk. Je komt bijna niet weg zonder een bakje echte Turkse koffie genoten te hebben.

Petra met zijn prachtige siq (kloof) en natuurlijk "the treasure" zoals zij, de tempel noemen zijn enorm. Je voelt je echt nederig in dat bijzijn. Drie dagen zijn we door de bergen van Petra gelopen en hebben zelfs nog gegeten bij één van de bedoeïenen, die daar nog woont in de oorspronkelijke grotten.

En wat dacht je van Wadi Rum, de woestijn, waarin Laurens of Arabië samen aan de zijde van de Arabieren tegen de turken vocht. Prachtige duinen afgewisseld met grillige bergen. Met een Drommedaris door de woestijn naar een bedoeïenenkamp, waar we ook bleven slapen.'Avonds een prachtige zonondergang met op de achtergrond de schaduwen van de bergen.

Akaba was ons volgende doel en daar kon je heerlijk snorkelen en duiken in de Rode zee. Wat een kleuren onder water. Vissen van allerlei pluimage komen gewoon voor je langs zwemmen. En het koraal is kleurrijk. Ook het eten van westers tot Jordanese gerechten, kun je overal in de stad doen. Men laat je graag met de lokale keuken kennis maken.

Als laatste deden we natuurlijk de dode zee aan, om eens lekker in het zoute water te drijven. Een aparte ervaring wat je zeker moet doen, aangezien de zee steeds kleiner, en zoute wordt.

Jordanië is een echte aanrader, zeker met kinderen. Men is vriendelijk en zelfs het auto rijden is makkelijk. Neem vooral de tijd en rust aangezien het op sommige plekken wel 45 C kan wezen.

Reacties op Met de kids naar Jordanië

Gemiddelde beoordeling starstarstarstarstar

Klik hier om een reactie te geven

Oct 23, 2014
Beoordeling
starstarstarstarstar
Wat een super vakantie
door: Sabine

hebben jullie in Jordanië gehad. Prachtig verhaal en foto's! Weer een nieuw land voor op mijn lijstje...;-)

Klik hier om een reactie te geven

Return to Fotowedstrijd 2014

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!