Met baby naar Italië en Hong Kong

door Lo

Met onze baby in Hong Kong, wat een feest!!

Met onze baby in Hong Kong, wat een feest!!

Met onze baby zijn we op vakantie geweest naar Italië en Hong Kong.

En ja hoor, alle clichés worden uit de kast getrokken. Men denkt dat als je ouder bent geworden je geen mooie vakantie mee maakt. Geen verre reizen of iets.

Niets daarvan is waar. Hoe jonger je kind hoe makkelijker het eigenlijk is.


Met de auto naar Italië


Het is even wennen, maar wat niet als je leven wordt gevuld met iets moois. Ons zoontje was amper 3 maanden oud en we zijn met de auto richting Italië gegaan. Niet lafjes naar het Comomeer, nee naar Umbrië. Met een overnachting in zuid Duitsland.

Je hoort de mensen al denken. Hoe kan je dat nou de baby aandoen, de hele tijd in de auto zitten/ liggen. En je geeft borstvoeding, hoe moet dat nou.

Een baby heeft de eerste paar maanden veel slaap nodig, of hij nu thuis op bed ligt of in de auto.

Tuurlijk niet dagelijks zulke lange ritten en tussendoor je stops maken. En uiteraard voor moeder en kind even borstvoeding geven. Niets aan de hand.

Italië is een topland als je met kinderen op vakantie wilt.

Bambino voor, ciao bello, bellisimo.. zijn constante woorden die je hoort. Ze duiken nog net niet in de kinderwagen om je kind te ontvoeren, maar als het even kan zouden ze het liefst je baby in de armen nemen en er de hele dag mee spelen.

Nee Italië was voor ons top. Heerlijk genieten van je kindje, het land, de mensen en het heerlijke eten.

Hong Kong


Ja Hong Kong was een heel ander verhaal. Ons zoontje was inmiddels al 8 maanden oud. Dus veel levendiger en een eigen willetje aan het krijgen.

Maar het vliegen en reizen valt heel erg mee. Zorg voor een goede accommodatie en verplicht jezelf niets. De Chinezen zijn dol op kinderen en ze spreken over het algemeen Engels.

Voor ons was het een familiebezoek waardoor we weinig tot niets hoefden te regelen. Maar van vakantiegangers hebben wij vernomen dat het een prima land is voor doortocht.

Kortom geniet met volle tuigen van je vakantie en laat je niet bang maken door wilde verhalen.

Klik hier om te reageren

Doe mee en verstuur jouw bijdrage! Het is heel eenvoudig. Klik hier om naar Deel jouw Reisverhaal te gaan.

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!