lange autoreis met baby

door Alain

Wij willen in juli op reis gaan naar Torrevieja en
dit met de auto. Onze baby is dan 3 maanden oud.

Wat is de beste manier om de baby te vervoeren? Een gewone Maxi cosi of...? Hoe en waar plaatst ik best de reisstoel? Is het ok om de stops aan te passen aan het eetgedrag van de baby en dan een 30 minuten rust te nemen?

AntwoordHet is mogelijk om je baby in de maxi cosi te vervoeren. Eigenlijk is het dan wel de bedoeling dat je om de twee uur stopt om je kindje even de kans te geven om op een kleed wat te bewegen en in een andere positie te liggen.
Toen onze kinderen nog baby waren reden we soms wel wat langer door. Zeker als ze lekker lagen te slapen, maar iedere ouder moet zelf die keuze maken of ze dat verantwoord vinden of niet.

Er bestaat tegenwoordig ook een autoreiswieg. Deze voldoet ook aan de veiligheidsnormen en dan kan je je baby liggend vervoeren. Je kunt deze ook huren voor een aantal weken. Kijk maar even op deze site.
www.autoreiswieg.nl

Als je met de maxi cosi gaat reizen, zou ik de reis wel in twee dagen maken.
Anders zit de baby wel heel lang in een soort zittende positie.

Waar je het beste de maxi cosi kan plaatsen is afhankelijk van welke auto je hebt. Let er vooral op dat je hem niet bij een airbag neerzet. Heb je een airbag voorin, dan moet je de maxi cosi achterin zetten.

Klik hier om te reageren

Doe mee en verstuur jouw bijdrage! Het is heel eenvoudig. Klik hier om naar Vakantie Vragen te gaan.

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)