Kindvriendelijke hotels in Luxemburg

Redacteur Liane bezocht Luxemburg in de herfst. Ze verbleef met haar 2 kinderen in 2 leuke kindvriendelijke hotels. Hier lees je haar bevindingen.

Je hebt misschien onze andere blogs gelezen over de leuke uitjes die je in Luxemburg kunt doen. Die kun je hier terug lezen.

Wil je meer weten over de regio Luxemburg en bijvoorbeeld het prachtige Mullerthal? Check dan deze pagina.

Hieronder kun je lezen in welke hotels wij hebben geslapen!

Hotel Cornelys Haff in de Luxemburgse Ardennen

Liane en kids voor Hotel Cornelys Haff

Na onze eerste activiteit bij : ’Toerist Center Robbesscheier’ arriveren wij in 10 minuten bij Hotel-Restaurant Cornelys Haff in de Luxemburgse Ardennen. Dit hotel in het rustige dorpje Heinerscheid is een prima locatie om deze leuke omgeving te verkennen. Of om te overnachten als je op doorreis bent naar het Zuiden.

We worden gastvrij ontvangen en naar de kamer gebracht. De kamer is ruim genoeg, netjes en schoon. Wij zijn met 2 kinderen en er is een extra bed in de kamer gezet.

We hebben wel trek gekregen en lopen naar het restaurant waar de grote open haard heerlijk brandt. Dit geeft gelijk een gezellige sfeer. Er zijn wat tafeltjes bezet en er zitten wat mensen aan de bar. Er wordt in dit hotel/restaurant veel aandacht besteed aan de maaltijden die met verse, regionale producten worden bereid.

We maken een keuze uit de menukaart en spelen een spelletje Skipbo. Dit is ook geen enkel probleem, de sfeer is gemoedelijk en kinderen zijn welkom.

Na een heerlijk diner vertrekken we al snel naar onze kamer. Het is heerlijk stil en we maken een goede nacht. We staan op tijd op en genieten van een heerlijk ontbijtbuffet met verse producten.

Een eigen bierbrouwerij!

Liane bewondert de bierbrouwerij

We vragen ons wel af wat het gebouw is naast het restaurant. Daar bevindt zich een grote machine en een aantal opslagtanks. We vragen het na en het blijkt dat ze daar hun eigen bier brouwen. Wel 4 verschillende soorten!

Dat hadden we gisteren moeten weten! We mogen even rondkijken bij de machine en vinden het jammer dat we het bier niet kunnen proeven. Wel een goede reden om nog een keertje terug te gaan naar dit hotel.

Dineren bij Hotel Cornelys Haff

Hôtel de la Sȗre

Floor en Sven voor de ingang van Hotel la Sûre

Na een drukke dag op pad met de Luxemburg Card rijden we naar Hôtel de la Sȗre in Esch-sur-Sȗre, waar we in het donker aankomen. Het hotel ligt wat hoger, dus met de auto door de wat steilere, smalle straatjes, waar we na wat moeite parkeren.

Je merkt ook in het donker dat het hotel in een prachtige omgeving ligt. We lopen door de sfeervolle straatjes naar het hotel. Als we naar boven kijken zien we de muren van een kasteelruïne uit de 10e eeuw. Heel leuk om deze te bezoeken en met de trap naar boven te gaan om te genieten van het mooie uitzicht.

Dit kun je beter met daglicht doen bedenken wij, dus wij gaan lekker naar binnen. Hier zijn we verrast door de sfeervolle inrichting van het hotel/restaurant en de leuke, ruime familiekamer die ze hebben. Beneden is een 2 persoonsbed en via een steile trap zijn 2 losse 1 persoonsbedden.

Diner is Chique, maar wel lekker

Het overheerlijke toetje

Wij hebben inmiddels behoorlijk trek en gaan dus snel naar het restaurant. De menukaart is wat chique en er staan veel bijzondere gerechten op. Op de kaart vind je vooral menu’s bestaande uit een aantal gerechten.

Het eten is heerlijk en we genieten. Je betaalt best wel wat voor het eten, dus dat is wel iets om rekening mee te houden. Kinderen zijn zeker welkom. Er is een grote spelletjeskast en een klein speelhoekje ingericht voor de kleintjes.

Wij gaan na het eten met een voldaan gevoel naar onze hotelkamer. We slapen heerlijk en genieten de volgende dag van een goed ontbijtbuffet met veel verse producten.

Je kunt je hier prima een weekend vermaken. Het hotel beschikt ook nog over een mooie Wellness, dus ook zonder kinderen een aanrader!

We hebben helaas geen tijd meer om de omgeving te verkennen. Dat vinden we wel heel jammer, want daar zijn we nog wel nieuwsgierig naar.

Bekijk ook nog

Ontbijten bij Hotel la Sûre

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)