Kindvriendelijke accommodatie in Kota Kinabalu

door Jeroen
(Enkhuizen)

We zijn op zoek naar een mooie lokatie in kota kinabalu. Geen groot mega hotel maar eigenlijk ook niet echt een jeugdherberg.

We reizen met 2 kinderen 4 jaar en 1,5 jaar. Of vanuit KK naar een mooi eiland, maar accommodatie is voor ons wel belangrijk met kinderen. b.v.d voor de tips.

Groetjes Jeroen

Reacties op Kindvriendelijke accommodatie in Kota Kinabalu

Klik hier om een reactie te geven

Mar 16, 2010
kindvriendelijke accommodatie in Kota Kinabalu
door: Sabine

Hoi Jeroen,

Het was wel even zoeken naar een leuk plekje om met je kinderen te verblijven.

In de stad heb ik twee hotels gevonden met familiekamers. Seapark Condotel heeft redelijke prijzen en ook een buiten zwembad.

En het Best Western Kinabalu Daya Hotel heeft een ideale ligging om de stad te verkennen.

Ik kijk nog even verder of ik nog meer leuke accommodaties kan vinden.

Groetjes, Sabine

Mar 21, 2010
kindvriendelijke accommodatie in Kota Kinabalu
door: Yvonne

Wij zijn vorig jaar met twee kinderen van 4 en 8 jaar oud op Sabah geweest. We hebben het wel wat luxe aangepakt, dus weet ik niet zeker of je hier wat aan hebt...

Maar toch, wij zijn begonnen in Kota Kinabalu en hebben daar in een luxe resort overnacht (4 nachten) op zo'n 10 min. van de stad Kota Kinabalu rijden en de naam is Sutera Harbour Resort met een heerlijk groot zwembad en ligstoelen etc. (voor de zwembanden voor de kinderen moest je een idioot bedrag betalen, die kun je beter in de winkel van het hotel kopen, dat terzijde).

Het ligt weliswaar aan zee net buiten de stad, het strand is niet echt aantrekkelijk (praktisch geen strand), wel kun je hiervandaan naar een van de eilandjes voor een dagtrip of zelfs overnachten, wij zijn er voor een dagje naar toe gegaan en was leuk. Dit kun je regelen bij de haven naast het hotel. Overigens is hier vlakbij nog een hotel (naast Sutera Harbour Golf Resort) en vlgns mij heeft dit hotel ook iets met dezelfde keten te maken (hebben een nog leuker zwembad, kwamen wij de laatste dag achter).

Wij hebben vanuit Kota Kinabalu een auto gehuurd om naar Kota Kinabalu Nat. Park te gaan (aardig stukje rijden, je zou kunnen overwegen om dit te combineren en vervolgens door te rijden naar bijv. Sandakan) Achteraf bekeken hadden wij dit beter kunnen doen, wij zijn vanuit Kota Kinabalu gevlogen naar Sandakan.

Nog even over het park: de berg Kota Kinabalu is prachtig (heenweg volledig in de wolken maar de terugweg niet en werkelijk spectaculair! Zijn bij het Nat. Park eerst helemaal doorgereden naar Hot Springs (die stellen niet veel voor, maar je kunt er wel een mooi stuk de bush inlopen en dan heb je er zo'n hanging bridge (je moet overigens overal voor betalen), was erg druk maar voor de kinderen wel erg leuk.

Vervolgens nog verder doorgelopen en kwamen bij een watervalletje met een heerlijk fris water waar ook die kleine visjes zitten die je huid (voeten) heerlijk schoonpoetsen, even eng maar wel grappig.


Teruglopen en na een erg verfrissende duik (zwembad daar was vreselijk koud) weer de auto in. Op de terugweg gestopt bij het Nat. Park (niet heel ver meer gelopen, werd te laat), maar vervolgens weer verder gereden richting Kota Kinabalu getrakteerd op een geweldig uitzicht op de Kota Kinabalu Mountain.Mar 21, 2010
vervolg
door: Yvonne

Sandakan: met een taxi naar Sepilok gegaan overnacht bij Sepilok Jungle resort, aan te raden (minder luxe dan Sutera), maar prima te doen (wij hadden een kamer met balkon) 1 2pers. bed + extra matras en de jongste sliep in z'n eigen travel tentje. Ging net aan! Wij hadden niet gereserveerd, hadden geluk, maar kan zomaar volgeboekt zijn.

Het ligt in een prachtige tuin en er is een lekker zwembad (moet je p/dag voor betalen, maar dat stelt niet veel voor). Hiervandaan kun je lopend naar Orang Oetan rehabilitation lopen (10 min.) en dat is wel een beetje een toeristisch gebeuren, maar ach je bent een toerist of je bent het niet.

Daar kun je ook de jungle inlopen, onze dochter Maud ving daar nog een bloedzuiger op haar arm, was even schrikken maar dat kun je daar nu eenmaal treffen.
Hier zijn we 2 nachten geweest.


In Sandakan hebben we ook nog 2 nachten overnacht in het Sabah Sandakan hotel Borneo, weer wat luxer met een lekker zwembad. Hadden we ook niet gereserveerd (alleen het eerste hotel vooraf gereserveerd).

Wij hadden graag naar het Turtle eiland gegaan, maar dat moet je dus echt ver vooruit reserveren, is overigens wel erg duur. Hiervandaan kun je dus allerlei excursies boeken (ook hartstikke duur, maar geloof niet op eigen houtje te regelen) voor die riviersafari's.

Dit was het in een notedop!
Ik hoop dat ik je toch een beetje van wat nuttige info heb kunnen voorzien.

Groet,
Yvonne

Klik hier om een reactie te geven

Doe mee en verstuur jouw bijdrage! Het is heel eenvoudig. Klik hier om naar Vakantie Vragen te gaan.

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)