Kinderwagen op Schiphol

door Karin

Wij gaan naar mallorca met onze 3 maanden oude baby. Weet iemand hoe het zit met het vervoeren van de kinderwagen op schiphol?

Tot waar mag je de kinderwagen meenemen, en als je hem met je koffers af moet geven, heb je continu je baby in je armen. (We moeten ook nog met de bus naar het appartement). is dit niet erg onhandig voor de baby?

Antwoord


Een Kinderwagen of Buggy mocht je voorheen meenemen achter de douane. Vanwege ARBO richtlijnen is dat echter veranderd.

Alleen een inklapbare lichtgewicht buggy (zogenaamde paraplubuggy, maximaal 5 kg) mag tot aan het vliegtuig worden meegenomen.

Vlak voordat je het vliegtuig instapt geef je hem pas af, en dan wordt hij als laatste in het vliegtuig geladen.

Bij aankomst van het vliegtuig vraag je aan het personeel waar je de kinderwagen weer kan ophalen. Soms is dat al direct bij de slurf, maar soms wordt hij met de andere bagage bij de bagagebanden afgeleverd.

Maxi-cosi


Een maxi-cosi is ook toegestaan, maar alleen als je voor een aparte stoel voor de baby betaalt mag deze mee het vliegtuig in.

Het is echter niet aan te raden om een baby langer dan zo'n anderhalf uur in een maxi-cosi te laten zitten, dus dat lijkt me geen goed idee.

Hoe dan je baby vervoeren?


Je moet tegenwoordig dus sowieso een eindje met de baby rondlopen. Een draagzak voor op je buik of rug is dan wel aan te raden. In bepaalde opzichten (in de drukte bijvoorbeeld) is dit zelfs handiger dan een kinderwagen.

Bovendien is er een ruimte achter de douane waar je de baby rustig in een wiegje kunt neerleggen. Je hoeft dus niet de hele tijd met de baby in je armen rond te lopen.

Meer hierover lees je op de pagina over
Vliegen met een Baby.

Heb je een aanvullende opmerking hierover? Voeg dan je commentaar toe door op de link hieronder te klikken.

Klik hier om te reageren

Doe mee en verstuur jouw bijdrage! Het is heel eenvoudig. Klik hier om naar Vakantie Vragen te gaan.

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)