Meeuwen voeren

door Joke de Vries
(Holten)

Het valt niet mee brutale meeuwen te voeren en ze gelijk op afstand te houden....

Return to Fotowedstrijd

Sem in Hanoi, Vietnam


Het verhaal van de schildpad

De eerste zonnestralen dringen de kamer binnen. We hebben een heerlijke ruime kamer in het Indochina hotel in Hanoi.

Ik hoor Thom enthousiast vragen:?Mam, gaan we vandaag naar de schildpadtempel kijken??. Gefascineerd zijn ze door het verhaal wat ik ze gisteravond voor het slapen gaan heb verteld.

Door het warme weer is het vooral 's avonds heerlijk om na het eten nog even door de oude stad te dwalen.

Het Hoan Kiem meer ligt vlak bij ons hotel. Midden in het meer staat de kleine Schildpad Pagode. Deze pagode wordt vaak als symbool voor Hanoi gebruikt.

Een stukje verderop komen we langs de Ngoc Son tempel. De tempel is al gesloten. We staan op het houten bruggetje en kijken over het meer. Kijken jullie maar eens goed of je misschien een reuzenschildpad ziet?, zeg ik. Vragend kijken de jongens me aan. Ik begin te vertellen.

Volgens een oude legende was er hier heel lang geleden (in de 15e eeuw) een invasie van het Chinese leger. Koning Le Thai To versloeg dit leger met behulp van een heilig zwaard.

Na zijn overwinning voer hij in een bootje het meer op. Opeens botste hij tegen een hele grote gouden schildpad op. De schildpad pakte het zwaard en zwom er mee weg. De schildpad zal het zwaard bewaren totdat de mensen van Hanoi het weer nodig hebben.

?Zou dat echt waar zijn??, vraagt Sem. Niemand weet het zeker, zeg ik, maar in 1968 is er een dode schildpad gevonden. Hij is bijna 2 meter lang en weegt wel 250 kilo. Onderzoekers zeggen dat deze schildpad 500 jaar oud is. Dat is uit de tijd van de legende. Deze oude schildpad is nu te zien in de Ngoc Son tempel.

En dat is nog niet alles, vertel ik op spannende toon. De mensen in Hanoi geloven dat er nu nog steeds een hele grote, oude schildpad in het meer leeft. Soms laat hij zijn kop zien en komen er honderden mensen bij het meer kijken. Wie weet dat jullie hem ook wel zien. Kijk maar eens goed ..!

De jongens turen over het meer. Ze popelen om in de tempel te gaan kijken. Daar is het nu te laat voor. Terug op de hotelkamer kijken we nog wel even naar een filmpje van deze schildpad op you tube. Wat ziet hij er prehistorisch uit!

Ook ik ben ineens klaar wakker. Snel aankleden en ontbijten. Op naar de ?schildpaddentempel?, zeg ik tegen Thom. Nu is het tenminste nog lekker koel.

Meer lezen? Kijk op www.muddyshoesguides.nl
Met de Muddy Shoes kinderreisgidsen proberen we cultuur aantrekkelijk te maken voor kinderen en ook ouders handvatten te geven om dit op een leuke manier te doen.

Marcella Ponsen
www.muddyshoesguides.nl


Return to Fotowedstrijd

Sanne op de verjaardag van het Bosmannetje

door Sandy Adriaans
(Reek Nederland)


Wij zijn afgelopen vakantie in Helden (Limburg) op vakantie geweest.

Daar op de camping woont het Bosmannetje en die was jarig die dag.

Daarom kregen alle kinderen een heerlijk gebakje met heeel veeeeel slagroom.

En zoals je ziet,vind Sanne dat wel heel erg lekker!!

Ze had ook nog eens een mooie feesthoed voor het Bosmannetje gemaakt.

Was dus een geslaagd verjaardagsfeestje op de camping.

Return to Fotowedstrijd

Luca en zijn bier

door Nicoleta Todea
(Tilburg, Noord Brabant, Netherlands )


Luca en zijn bier.
Ik ben Luca, ik heb 7 maanden. Ik was naar Amerika geweest , naar mijn geke tante. Hier ik ben met mijn favorite drink.:D

Return to Fotowedstrijd

Vliegend boven het water

door Marloes van Beek
(Den Haag, NL)


De grootste hobby van onze zoon van 4 op vakantie was het zo hoog mogelijk in de lucht gegooid worden door papa... in het zwembad natuurlijk! En deze keer ging hij wel héél hoog!!

Return to Fotowedstrijd

Vakantie Zuid West engeland, een geheim pad bij de kust

door Kristel v.d. Pouw Kraan
(Roelofarendsveen)

Surfing eh...UK

Surfing eh...UK

Tijdens onze vakantie in Zuid West engeland met ons gezin en mijn ouders hebben we de kinderen iets anders laten zien dan de standaard strandvakanties naar turkije en griekenland.

Gewoon veel lopen en veel zien. Bleh, was het eerst idee, geen zwembad.....maar dit werd toch hun "vet koel"-ste vakantie ooit. Er was van alles te zien en te ontdekken. Lang leve Bournemouth!

Return to Fotowedstrijd

Schelpjes rapen aan de noorzeekust

door Greet
(Herzele , Belgium)

Na een heerlijk dagje aan zee nog gauw een beetje schelpjes rapen alvorens naar huis terug te rijden .

Return to Fotowedstrijd

Sem en Thom in Vietnam

door Marcella Ponsen
(Amersfoort, Nederland)


Op slangenjacht in Mai Chau.

Wat een geweldig uitzicht! Vanuit onze kamer in Mai Chau Lodge kijken we over de rijstvelden en bergen van noord Vietnam. Het is hier heerlijk rustig – een ideale omgeving met kinderen.

Overdag is het warm. Maar ’s morgens en laat in de middag is het een heerlijke omgeving om te wandelen. Langs de rijstvelden en naar de nabijgelegen dorpen.

De kinderen kijken hun ogen uit – mensen aan het werk op de rijstvelden, waterbuffels en houten huizen op palen. Rond de huizen scharrelen varkens, kippen en kalfjes.

Er komen een paar jongentjes aangelopen. "Xin chao". Ze wenken Sem en Thom om een stukje verderop te komen kijken. “Wat zijn ze aan het doen?”, vraagt Sem nieuwsgierig. De jongens porren met een lange stok tussen wat planten. En jawel hoor, even later hangt er een echte slang om de stok. Vol verrukking en ook een beetje angstig kijken onze jongens toe.

Zou hij niet giftig zijn, schiet er door me heen. Tegelijkertijd bedenk ik me dat deze jongens hier zijn opgegroeid en de gevaren waarschijnlijk beter kennen dan ik.

“Come, come”, de nieuwe Vietnamese vriendjes roepen naar Sem en Thom en rennen lachend weg. De slangenjacht is begonnen. Niet veel later vinden ze gezamenlijk weer een slang. Ditmaal een kleine.

“Dit geloven mijn vriendjes thuis nooit”, zegt Sem. Jammer dat we van de slang geen foto's hebben -maar in de gedachten van onze kinderen, zal dit waarschijnlijk nog lang de dag van hun leven zijn.

Marcella Ponsen
www.muddyshoesguides.nl

Return to Fotowedstrijd

Sprong in het diepe


Onze dochter lachend onder water met de ogen open.

Return to Fotowedstrijd

Gardameer 2010

door nadine
(amsterdam)


Na het eten en voor het slapen nog even spelen in het gardameer. Wat wil een kind nou nog meer.......en wat ziet een ouder het liefst......Door naar Inzendingen 51-60 van de Fotowedstrijd 2010 op Vakantie met Kinderen


Return to Fotowedstrijd

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!