Dubai met kinderen: leuk, veilig, schoon en zeer goed betaalbaar!

door Gaby
(NL)

Madinat Jumeirah: foto van Ali AlEfain

Madinat Jumeirah: foto van Ali AlEfain

Onze spookjes van 7 & 4 hebben de reisgenen van geen vreemden... Papa en mama reizen al jaren en ook de kinderen hebben al heel wat gezien: Frankrijk, Luxemburg, België, Denemarken, Zwitserland, Zweden (2x), Fuerteventura (3x), Tenerife....

Een vliegtuig is als een auto voor ze. Als we 2 weken vakantie hebben en maar 1 week weg gaan vragen ze waarom we geen 2 weken gaan?

De bestemming in de Kerstvakantie 2012/2013 was een weekje Dubai.

Natuurlijk hadden we ons goed voorbereid. Was het wel veilig? Is er voldoende te doen voor ze? Hoe gaat het met eten? Al snel hadden we alle antwoorden en hakten we de beroemde knoop door.

Wat een verrassing was Dubai. Heerlijk weer (25-28 graden), super schoon, heel veilig en de mensen waren zeer behulpzaam en vriendelijk.

We keken onze ogen uit: wat een winkels, wat een huizen, wat een hotels en vooral: wat een vet coole (om even de bewoordingen van de kids te gebruiken)auto's ! Alles was groot, groter, grootst of duur, duurder, duurst.

We sliepen in appartement Suha aan Jumeirah Beach. Daarmee hadden we gelijk veel vrijheid. Een supermarkt om de hoek (24/7 geopend) waar we onze ontbijt spullen konden halen. Het appartement was heel groot, schoon en werd iedere dag weer gepoetst.

We moesten keuzes maken in wat we gingen doen: Strand, zwembad,Ski Dubai, Dubai Mall (en daar schaatsen), de Walk, Burj Khalifa, Burj El Arab, Souks ("oud" Dubai) is allemaal gelukt. Met als topper: spelen met dolfijnen in Hotel Atlantis (op the Palm) en daarna nog de hele dag genieten in het waterpark.

De woestijn hebben we gelaten voor wat het was, we gaan in de meivakantie naar Jordanië en zien daar genoeg zand en kamelen. De grootste verrassing van Dubai? Dat het zeer goed betaalbaar is.

Oké je kunt het een waanzinnig dure trip maken maar het appartement en leven daar (eten en drinken) was goedkoper dan in Nederland. Een absolute aanrader, ook met kinderen van 0-18!

Reacties op Dubai met kinderen: leuk, veilig, schoon en zeer goed betaalbaar!

Klik hier om een reactie te geven

Jan 14, 2013
Dubai met kinderen
door: Sabine

Hoi Gaby,

Wat een heerlijke vakantie hebben jullie gehad in Dubai. Dank je wel dat je dit met ons wilt delen! Erg leuk!

Jan 14, 2015
Super! Wij gaan ook:)
door: Ria

Leuk om te lezen dat jullie Dubai zo goed bevallen:). Wij gaan ook binnenkort met onze kids van 7 en 9 jaar. Programma: erg vergelijkbaar:). Onze jongste is in Dubai geboren en we zijn vooral erg benieuwd hoe Dubai zich in de laatste jaren verder heeft ontwikkeld. En kunnen niet wachten om de meiden een deel van hun 'roots' te laten zien...

Klik hier om een reactie te geven

Doe mee en verstuur jouw bijdrage! Het is heel eenvoudig. Klik hier om naar Deel jouw Reisverhaal te gaan.

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!