Dagje uit met baby, wat kan er allemaal?

Als jonge ouder komt er een hoop op je af. En juist dan wil je ook wel eens een dagje uit met baby. Maar wat kan je doen, en waar moet je allemaal aan denken?

Een baby kan eigenlijk overal mee naar toe

Onze baby Zeb wilde al snel zitten in de kinderwagen

Je realiseert je dat misschien pas als je kindje wat ouder wordt, maar een baby is eigenlijk heel makkelijk. Je kan hem bijna overal mee naar toe nemen.

Met de baby in de kinderwagen kan je lekker shoppen, een stad bekijken, musea in, noem maar op.

En ook op plekken waar de kinderwagen niet kan komen, kom je met een Bondolino of een rugdrager een heel eind. Wandelaars nemen hun baby gerust zo mee op een trektocht, maar ook voor kleine stukjes is het heel leuk, je kindje ziet zo veel meer.

Alleen voor de voeding moet je even een rustig plekje opzoeken. Maar in de meeste café's of terrasjes kan dat wel. Veel moeders geven daar zelfs de borst. Het is maar net hoe makkelijk je daar zelf in bent.

Heb je liever wat meer privacy? Ook dat kan bij de meeste restaurantjes wel geregeld worden.

Ook verder weg

Met onze baby Tycho in de rugdrager

Ook een uurtje of twee in de auto is voor een baby geen enkel probleem. Ideaal zelfs, wanneer je dat tijdens de slaapjes plant.

Na zo'n twee uur is het wel belangrijk dat je de baby even kunt laten bewegen op een kleed ofzo.

Een picknick in het park, of een speeltuintje bij een wegrestaurant. Het kind heeft weinig nodig om zich zo te vermaken.

Waarheen op zo'n dagje uit met baby?

Plezier in de speeltuin met een baby

Vooropgesteld: Voor de baby hoef je eigenlijk geen speciale dingen te bedenken. Die krijgt weinig mee van alles wat je verzint.

De enige activiteit waarvoor dat niet geldt is het zwembad. Dat is vermaak voor alle leeftijden, en dus ook voor baby's.

Sommige KNO artsen raden zwemmen onder 1 jaar af, maar als de baby geen KNO (keel, neus, oor) problemen heeft is er geen probleem. Andere instanties raden zwemmen met baby's juist aan.

Andere uitjes waar (vooral wat oudere) baby's positief op kunnen reageren zijn:

Ook kun je eens kijken naar:

  • Dierentuinen, vooral ook met een mooi zee-aquarium
  • Speeltuintjes met bijvoorbeeld een ballenbak (ook bij winkelcentra)
  • Musea met kleurrijke schilderijen
  • Een boottochtje

Kortom, een dagje uit met baby is heel leuk. Als je je een beetje aan het ritme van de baby aanpast is vrijwel alles mogelijk.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)