camper vakantie met peuter

door Rebekka
(Rozenburg ZH)

Hallo,

Kan iemand mij een tip geven om een leuke route uit te stippelen voor als wij in juni 2012 op vakantie gaan per camper met ons bijna 3 jarig zoontje?

Wij gaan voor het eerst met een camper op vakantie maar ik heb geen idee hoe ik de reis kan voorbereiden. Ik wil wel een klein beetje iets uitstippelen want met een kleine kan je niet op de bonnefooi gaan rijden ook al reis je per camper, lijkt me.

Ik ben op zoek naar een rustige camping waar je met de camper dus mag staan want ik heb gehoord dat je niet overal met de camper mag kamperen. Het liefst iets van een boerencamping en eventueel met een zwembad voor de kleine.

Tussendoor kunnen we ook wel wat drukkere campings bezoeken. Heeft iemand een tip voor een gids oid? Ik kan op internet niet echt veel wijzer worden want als je naar campings gaat zoeken, kom je vaak op grote campings met grote zwembaden en glijbanen waar de massa heen gaat en dat vinden wij dus juist NIET leuk.

Verder zijn alle tips mbt vakantie met een peuter in een camper welkom!!

Alvast bedankt!

Groetjes van Rebekka.

Reacties op camper vakantie met peuter

Klik hier om een reactie te geven

Dec 20, 2011
camper
door: Jessica

Hoi,

Waar willen jullie naar toe rijden? Zuid europa, scandinavie, oost europa? Het zijn nl voor met de camper heel verschillende plaatsen. Zo is scandinavie ideaal om op de bonnefooi te gaan, maar zuid europa weer minder. En welke maand?

Groetjes

Dec 20, 2011
vrijheid met de camper
door: Sabine

Hoi Rebecca,

Hierbij wat tips van Marieke, zij gaat elk jaar op vakantie met de camper.

Koop een boek met camperplekken (Pro Mobil - stellplatzen), want die zijn er heel veel in Italië. Dan hoef je niet op een camping te staan, scheelt erg veel geld + de tijd dat je aankomt of vertrekt kun je zelf bepalen! Al wil je 's-nachts vertrekken of aankomen, alles kan.

Als je dus niet op campings gaat staan, heb je dus ook niets hoeven boeken (Stellplatzen kun je overigens ook niet boeken). Dat is een groot voordeel, want mocht het onderweg al érg mooi én mooi weer zijn: gewoon stoppen en niet verder rijden!

Als je weet dat het in Italie geen lekker weer is die week: een andere kant op rijden: Duitsland en Frankrijk hebben ook honderden Stellplatzen die in dergelijke boeken vermeldt staan. Voor een paar euro sta je met je hele gezin een dag (of langer natuurlijk) op soms de mooiste plaatsen!

En onze ervaring is dat je als beginnende camperaar vaak veel te veel kilometers rijdt en vergeet te genieten, het is overal mooi en met een camper overal vakantie!

Huur een 5-persoons camper, zodat je geen bedden hoeft op te ruimen om aan je dinette te zitten/eten. Bijkomend voordeel als je niets hoeft op te ruimen: je kan binnen no time
doortrekken!

Als je iets handigs ter beveiliging tegen het uit-bed-vallen kan verzinnen: neem het mee (een net of plank). Dan zit je buiten lekkerder als de kleine een middagdutje doet. Een campingbedje kan ook prima, die gebruikten wij buiten ook als box.

Trek je eigen plan en doe dit ook gewoon, er kan veel meer met kleine kids dan menigeen denkt!!! Wij hebben inmiddels 10 jaar camper-ervaring met 3 kleine meiden.

Dec 20, 2011
Antwoord op Jessica
door: Rebekka

Hoi Jessica, wij willen graag in juni richting Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland. We zijn er nog niet helemaal uit.
Ik denk dat ik bij de bibliotheek ga kijken voor boeken waar ik wellicht wat aan heb. Anders moet ik boeken gaan kopen en dat is misschien een beetje duur.
Als je nog tips hebt, hoor ik ze graag!!
Alvast bedankt!

Klik hier om een reactie te geven

Doe mee en verstuur jouw bijdrage! Het is heel eenvoudig. Klik hier om naar Vakantie Vragen te gaan.

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)