Een snel rondje Palermo op Sicilië

Tijdens een Middellandse zee cruise wordt vaak Palermo op Sicilië bezocht. Dan heb je een middag voor een snel rondje Palermo. Welke high-lights kan je dan zien?

Koetsjes en tuktuks bij de haven van Palermo

Wij maakten in 2015 een Middellandse zee cruise met Costa Fascinosa. Vanuit Rome komen we om 13.00 uur in Palermo aan. En het schip zal om 18.00 uur weer vertrekken. Veel tijd hebben we dus niet.

Nadat het schip is aangelegd, en we aan boord nog even hebben gelunched, mogen we van boord. En daar worden we ontvangen door een horde mensen die ons een ritje in een taxi, paardenkoets of tuk-tuk willen aanbieden.

Wat een drukte, zeg. Te druk naar onze zin en we waaien al het aanbod weg. We willen gewoon even rustig de stad verkennen.

We wandelen dus richting het zebrapad om de drukke weg over te steken. Dat valt al niet mee, en dan komen we in de straten vol met lelijke flats.

We vragen ons af hoe ver het lopen is voordat we iets leuks tegenkomen, en besluiten dan om terug te keren om toch maar een rondje met het toeristentreintje te maken. Vinden onze jongens ook altijd leuk.

Een rondje met het treintje

Een toeristentreintje is altijd een succes bij de jongens

Het treintje is al aardig vol, maar wij vinden nog een plekje. Een aantal forse toeristen neemt 2 plekken in beslag, maar men wil het treintje toch zo vol mogelijk hebben voor het vertrek. Maar dan gaan we op pad.

Het treintje rijdt de drukke straten in, langs de lelijke flats. Maar na een paar minuten komen we toch bij wat mooie plekjes.

Helaas maakt het treintje geen stops. We hebben dus niet de mogelijkheid om uit te stappen en rond te wandelen. Jammer, want zo blijft ons bezoek aan Palermo beperkt tot dit snelle rondje.

De Highlights van Palermo

Theatro Politeama Garibaldi in Palermo

Maar niet getreurd, we genieten vanuit het treintje toch van de Higlights van Palermo, zoals daar zijn:

  • Theatro Politeama Garibaldi en Theatro Massimo
  • De Kathedraal
  • Diverse pleintjes met fonteinen en palazzo’s
  • Villa Bonanno en andere groene parken

Helaas dus geen tijd om deze highlights wat meer te bewonderen. We hadden ook graag nog even een terrasje willen pakken ofzo. Maar het treintje bracht ons terug bij de haven, waar nou niet echt een gezellig plekje te vinden was.

Achteraf hadden we dus beter toch een taxi of koetsje kunnen nemen. Die hadden waarschijnlijk wat flexibeler geweest. En ons in een mooier gedeelte van Palermo kunnen afzetten.

Nu gaan we weer terug naar het schip van Costa Cruises om daar een drankje te nemen en lekker te chillen aan het zwembad. Ook niet verkeerd.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)