Met de kinderen langs de bezienswaardigheden van Palma de Mallorca

Palma de Mallorca staat waarschijnlijk niet bovenaan je lijstje om met kinderen te bezoeken. Toch blijkt de stad mooie bezienswaardigheden te hebben. Wij namen er een kijkje.

Tycho met een straatartiest in Palma de Mallorca

We bezoeken Palma de Mallorca tijdens onze Middellandse zee cruise met de Costa Fascinosa. Vanaf het schip zien we al de grote kathedraal, en het is duidelijk dat dit een flinke stad is.

Na nog even wat gegeten te hebben gaan we van boord. We willen de stad bezoeken, maar eigenlijk ook wat van de omgeving van Palma de Mallorca.

Vreemd genoeg staan er niet zoveel taxi-chauffeurs hun diensten aan te bieden. Maar met één ervan gaan we in gesprek, en hij kan ons voor een schappelijke prijs een paar mooie plekjes laten zien.

Het strandje Platja Cala Comtesa

Zeb en Tycho op het strandje Platja Cala Comtesa

Allereerst willen we naar een mooi strand. Palma de Mallorca zelf heeft ook stranden, maar die zijn minder geschikt voor kinderen. Wij willen dus graag een wat kleiner strand zien.

Onze chauffeur vertelt ons dat talloze mooie kleine strandjes te vinden zijn aan de Oost-kust van Mallorca. Dat is een beetje ver om naartoe te rijden, maar vlakbij Palma zijn ook wel een paar mooie.

We rijden naar het zuiden, naar het kleine strandje Platja Cala Comtesa. Inderdaad een prachtig strandje in een baaitje van de grotere baai waar Palma de Mallorca in ligt.

Het strandje ligt aardig vol met zonnende mensen. En af en toe neemt er iemand een duik in het ondiepe water. Onze jongens gaan direct aan de slag om een zandkasteel te maken. We hebben geen zwembroeken meegenomen, maar zo vermaken ze zich ook prima.

In het hoogseizoen zal het hier heel erg druk zijn, met ook veel jongeren die ook willen feesten in de stad. Maar zo in het voorseizoen is dit een perfecte bestemming als je met kleine kinderen op Mallorca bent.

Het uitzicht bij Castell Bellver

We hebben de trappen naar Castell Bellver bedwongen!

Na een klein uurtje strandpret brengt onze taxi-chauffeur ons naar het volgende high-light: Catell Bellver.

We rijden in de heuvel- en bosrijke buitenwijken van Palma de Mallorca langzaam omhoog. We passeren daarbij de het koninklijk zomerverblijf, en wat andere mooie optrekjes. Tot we even later aankomen bij het kasteel op de heuvel.

Bellver is Catalaans voor mooi uitzicht, en dat hebben we hier ook. We kijken uit over de baai, de haven, en de stad. Het kasteel is hier ook ooit gebouwd om alles goed in de gaten te kunnen houden.

Het kasteel is met zijn ronde torens vooral van de buitenkant mooi. Binnen is nog een museum, maar volgens onze chauffeur is dat minder de moeite waard, dus laten we het daarbij.

De oude stad Palma de Mallorca

We eten een ijsje in de oude stad van Palma de Mallorca

We rijden rustig terug naar de stad, om daar ook nog wat te bezoeken. We rijden over de drukke weg tussen de stad en de zee, terwijl onze chauffeur van alles vertelt over de geschiedenis.

Aan de kant van de zee zijn de stadsmuren nog intact, en ook de windmolens uit vroeger tijden staan er nog. Maar de belangrijkste gezichtstrekker is de enorme kathedraal, die boven de rest van de stad uitsteekt.

We rijden door de drukke stad om bij de binnenstad met kathedraal te komen. Daar stappen we uit, om te voet terug naar de haven te gaan.

De kathedraal is van afstand beter te zien dan van dichtbij. Toch zien we hier de charme die Palma de Mallorca zeker heeft. Gezellige straatjes, straatartiesten, pleintjes etcetera. De stranden en nachtclubs zitten verderop, daar zien we hier weinig van.

Zo hebben we in een middagje toch een aardig idee gekregen van het eiland Mallorca. Een prachtig eiland dat erg in trek is bij jongeren, maar ook voor een kindervakantie in de zon veel te bieden heeft.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)