Flower Camping La Rochelambert, een kleinschalige natuurlijke camping in Frankrijk

Door Jorien Tjeertes

In de Haute-Loire in de Auvergne ligt Flower camping la Rochelambert. Jorien en haar gezin gingen op bezoek bij deze leuke kleinschalige natuurlijke camping.

Camping la Rochelambert ligt prachtig aan een rustig beekje, ideaal voor de kids

Hallo, wij zijn een gezin met twee zoons van 5 en 2 jaar. Begin mei 2018 zijn we een aantal dagen op vakantie geweest op uitnodiging van Flower Campings.

Nabij het dorpje Saint Paulien aan een rustige weg ligt Flower Camping La Rochelambert.

Aan de oever van een kleine beek is het een oase van rust waar jong en oud zich uitstekend kunnen vermaken door de vele verschillende activiteiten die de camping te bieden heeft.

Een warm welkom

Een springkussen en tafeltennistafels staan al op ons te wachten

Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen door Magali en Michel. De jongens worden meteen enthousiast bij het zien van het springkussen die bij de ingang staat, even ontladen na een rit van 2 uur vanuit Lyon.

De camping heeft verschillende accommodaties waar je kunt overnachten. Een aantal hutten voor 2 personen, een woonwagen, en verschillende hutten en nomadententen voor 4 personen. Kom je met meer dan 4 personen dan kan je overnachten in één van de chalets.

Nadat we zijn ingecheckt gaat Magali ons voor op de fiets naar onze accommodatie. Een rode chalet met mooie veranda met klein trappetje is voor de komende nachten voor ons. We parkeren de auto naast onze chalet.

Een prachtig chalet

Ons mooie chalet bij la Rochelambert

De camping ligt op een heuvel en daardoor is het uitzicht prachtig. Voor onze chalet ligt een ruim open gras veld. Omdat het schuin loopt niet ideaal om te voetballen maar rennen en rollen kan hier perfect. Dat hebben de jongens meerdere malen met heel veel plezier uit geprobeerd.

Op onze ruime veranda staat een buitentafel met vier stoelen en twee strandstoelen. Een heerlijke plek waar wij heerlijk hebben gegeten en uren lang spelletjes hebben gedaan.

Door de openslaande deuren kunnen we naar binnen, waar we een knusse woonkamer en keuken aantreffen. Er zijn twee slaapkamers, één met een tweepersoonsbed en in de andere kamer staan twee stapelbedden. Een aparte wc en een badkamer met ruime douche.

De chalet heeft alle basis benodigdheden in huis, maar handdoeken, theedoeken ect dien je zelf mee te nemen.

Samen de camping ontdekken

Vanuit een hangmat houd ik mijn zoontjes in de gaten

Nadat we de spullen hadden uitgepakt zijn we de camping gaan ontdekken.

In de buurt is een ruime speeltuin met verschillende speeltoestellen centraal gelegen op de camping. Klimmen, klauteren, glijden en schommelen. Ook aan de ouders is gedacht met fitnesstoestellen.

Verderop is er een tennisbaan, basketbal court, sauna, zwembad, pluktuin, restaurant en een paadje naar een beekje te vinden.

Bij het beekje is een ruim veld met verschillende hangmatten en stoelen. Ook hier kan er geklommen en geklauterd worden. Hier zijn ook een aantal kampeerplekken waar je kan overnachten.

Terwijl wij ontspannen in de hangmat lagen hebben de jongens zich prima vermaakt.

Saint Paulien, een typisch klein Frans dorpje

Even naar de intermarche in Saint Paulien

Op minder dan 10 minuten rijden van de camping ligt Saint Paulien. Hier vind je de welbekende grote supermarkt, de Intermarche. Alles is daar te vinden, luiers, kleren, potjes eten, kant en klare maaltijden. Fijn om dat in de buurt te hebben.

Saint Paulien is bovendien een typisch Frans dorpje. De leukste activiteiten liggen echter buiten het dorp.

Zo vind je net naast de camping Canopy klimpark, waar wij jammer genoeg geen gebruik van hebben gemaakt.

En even verderop ligt een heus kasteel:

Kasteel de Polignac

Ons zoontje bewondert kasteel de Polignac

Een kwartier rijden van de camping is een echt kasteel bovenop een berg te vinden. Met de auto kom je een eind maar er moet nog wel een flink steil stukje gelopen worden nadat je entree heb betaald.

Deze weg is niet geschikt voor een buggy! Maar het uitzicht is prachtig en er staan ook veel spelletjes die door onze jongens met heel veel enthousiasme werden gespeeld .

Om het echte kasteel helemaal tot te top beklimmen met de vele trappen was bij ons ook een groot succes!

Le Puy-en-Velay

De grootse plaats in de regio is Le Puy-en-Velay. Een stad waar verschillende historische pelgrimsroutes samen komen om daaruit verder te gaan richting Santiago.

Wij hebben een bezoek gebracht aan kathedraal Notre-Dame du Puy. Volg de bordjes vanaf de parkeerplaats door de smalle steile straatjes ,die wel begaanbaar zijn met de buggy, naar de kathedraal. Vandaar uit kan je doorlopen via een trap naar de Zwarte Madonna waar je een mooi uitzicht heb over de stad.

Wij zijn daarna heerlijk wezen lunchen in de binnenstad.

Eenmaal weer terug op de camping konden we heerlijk relaxen. En de jongens hebben zich heerlijk vermaakt.

Ben je op zoek naar een rustige camping midden in de natuur? Maar waar ook verschillende uitstapjes en activiteiten te vinden zijn in de buurt? Dan is Flower Camping la Rochelambert een ideale camping om te verblijven.

Over Flower Campings

Fijne wandeling over de camping, op weg naar het beekje

Flower Campings is een netwerk van kleinschalige familiecampings in Frankrijk. De campings zijn niet groter dan 300 staanplaatsen. Maar ook niet te klein, zodat er wel vertier is voor de kinderen.

Je vindt de campings in de mooiste regio’s van Frankrijk. Er zijn campings aan zee, in de bergen of op het platteland.

Op de campings is altijd wel een zwembad of natuurlijk zwemwater aanwezig. Is dat niet het geval, dan is het dicht in de buurt wel te vinden. Er worden diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd of ze kunnen spelen op de sportvelden en in de speeltuinen. De campings van Flower Campings zijn ideaal voor een gezellige campingvakantie in Frankrijk met vrienden of familie!

Jorien bezocht Flower camping la Rochelambert op uitnodiging van Flower Campings.

Het vernieuwde zwembad van La Rochelambert

Flower Camping La Rochelambert heeft ook een zwembad. Was te koud toen wij er waren, maar er is nu ook een deel overdekt en verwarmd!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)