Bestemming gezocht voor (cultuur)vakantie met kinderen

door Liene Valcke
(Brugge)

Hallo,
Jaarlijks trekken we met onze 3 dochters van 5, 8 en 10 naar een zonnige regio in Europa. In Zuid-Frankrijk en Toscane was dat erg plezant. We vonden er telkens een mix van cultuur en plezier voor de kinderen.

Dit jaar trokken we naar Umbrië, maar dat viel erg tegen. Geen autovrije centra, geen kinderactiviteiten in de buurt, de kinderen mochten in alle musea gratis binnen maar werden er niet vriendelijk onthaald, laat staan dat er voor hen speciale boekjes of activiteiten waren.

Wie kan mij tips geven voor een leuke bestemming? We zoeken een regio waar heel wat cultuur op te snuiven valt maar waar kinderen ook welkom zijn en waar ze zich kunnen uitleven.

We reizen met de auto vanuit België.

Alvast bedankt voor jullie reacties.
Groeten
Liene

Reacties op Bestemming gezocht voor (cultuur)vakantie met kinderen

Klik hier om een reactie te geven

Oct 18, 2011
cultuur met kinderen
door: Sabine

Hoi Liene,

Het is wel veel verder reizen dan Zuid Frankrijk... Maar wat mij erg leuk lijkt is Spanje. En dan vooral de omgeving van Andalusië met een bezoek aan Sevilla en/of Malaga.

In Frankrijk is de omgeving van de Loire met zijn vele kastelen, en de Charente Maritime met prachtige stadjes als Rochefort en La Rochelle erg mooi en leuk. Om de cultuur vakantie compleet te maken kun je ook logeren op kasteelcampings.

Zelf hebben we met onze kinderen Slovenië en Kroatië bezocht. Deze landen zijn ook erg leuk om te bezoeken. Als je in Slovenië in de buurt van Ljubljana een onderkomen hebt, dan zijn bijna alle bezienswaardigheden binnen een uur rijden te bereiken. Zie ons vakantieverhaal Slovenië om een indruk te krijgen.

In Kroatië hebben we de omgeving van Dubrovnik bezocht. Erg mooie stad! Bekijk hier ons vakantieverhaal.

Ik hoop dat je wat aan de tips hebt.

Succes verder met zoeken.

Nov 05, 2011
dordogne - middeleeuws, prehistorisch, kastelen
door: hilde

hallo, de ideale vakantiebestemming met kinderen die ook wel cultuur willen is de dordogne.

Fietsen, wandelen, een rijke geschiedenis, kastelen, prehistorische grotten en parken, tientallen middeleeuwse bastidestadjes, ridderspelen, valkeniers en noem maar op
meer info kan je bij ons verkrijgen op de ferme d'Emilie,groetjes Hilde

Feb 27, 2012
Auvergne
door: Marcel

Hallo,

Wellicht heb ik een leuke tip voor jullie, de Auvergne in Frankrijk.

May 09, 2012
Oostenrijk
door: Sandra de Blaak

Hallo,
wij hebben vorig jaar een hele fijne vakantie gehad in Oostenrijk, in de Lungau. Dit is nog een heel oorspronkelijk gebied met veel tradities en cultuur. Daarnaast prachtige natuur voor wandelen en fietsen.

Een leuk gasthof bij 2 nederlandse vrouwen is een aanrader, de kinderen hadden het daar ook goed, heel ontspannen en gezellig. Het eten konden we ook allemaal erg waarderen.

Dit jaar zijn ze ook begonnen met een familieweek, waarbij de kinderen ´s ochtends meegenomen worden op avontuur. Het heet auwirt.

Klik hier om een reactie te geven

Doe mee en verstuur jouw bijdrage! Het is heel eenvoudig. Klik hier om naar Vakantie Vragen te gaan.

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)