Baobab Familiereizen: Fair en Duurzaam

Reisorganisatie Baobab kwam in de zomer van 2013 in zwaar (financieel) weer terecht. In September werden ze daarom overgenomen door Sawadee. Daardoor zijn hun reizen behouden, en ook het karakter daarvan: Fair en Duurzaam.

Met Baobab naar Kenia

Zowel Baobab als Sawadee boden al langere tijd verre groepsreizen aan, ook voor gezinnen. Daarbij waren er veel overeenkomsten, zodat een overeenkomst van Baobab door Sawadee niet onlogisch was.

Persoonlijk vond ik dat de Baobab familiereizen een duidelijk statement maakten: ze zijn Fair en Duurzaam. En ik ben blij dat de reizen dat karakter grotendeels hebben weten te behouden. Maar wat betekent dat eigenlijk?

Fair staat voor eerlijk, en iedereen is inmiddels wel bekend met de term Fair Trade. Je kan er dus van op aan dat Baobab een eerlijke prijs betaalt voor de diensten van lokale mensen op de verre bestemmingen die je bezoekt.

Maar dat is niet alles. Baobab wenst zich te profileren als dè duurzame reisorganisatie van Nederland. En daarbij worden de reizigers betrokken bij de duurzame projecten die zij ondersteunen.

Een familiereis met Baobab betekent dus ook dat je kinderen leren waarom duurzaamheid belangrijk is. En zij maken kennis met duurzame projecten in de praktijk.

Baobab is overgenomen door Sawadee. Kijk daarom bij  Sawadee familiereizen

De vier pijlers van Baobab

Baobab heeft in haar reizen 4 zaken belangrijk gesteld:

  1. Een faire prijs, voor de reizigers èn voor de lokale bevolking. Er wordt direct zaken gedaan met de lokale mensen. Dat betekent ook vaak kleinschalige accommodaties. In mijn ogen ook veel leuker dan grote hotelketens
  2. Deelname aan lokale projecten. Baobab ondersteunt lokale projecten, waar je bovendien tijdens je reis een kijkje kan gaan nemen. Interessant en leerzaam voor de kinderen
  3. De milieu-effecten van de reis worden gecompenseerd. De kooldioxide uitstoot van de vliegtuigvluchten worden bij Baobab gecompenseerd via eigen projecten. Als reiziger kun je hier ook keuzes in maken
  4. Veel contact met de lokale bevolking. Een groepsreis betekent voor je kinderen natuurlijk dat ze veel contact hebben met leeftijdsgenootjes. Maar ook met lokale kinderen wordt contact gezocht. Ook dit is voor kinderen zeer leerzaam

De familiereizen van Baobab

Bovenstaande is natuurlijk heel goed, maar waar het in eerste instantie voor jou om draait, dat zijn de reizen zelf. Baobab heeft een leuke assortiment, met een adviesleeftijd van minimaal 6 jaar voor de kinderen.

De reizen hebben over het algemeen een hoog tempo. Veel zien en veel doen is het motto. Bijzondere bestemmingen zijn een reis langs bergvolkeren in Vietnam, In 18 dagen door China, en de reis naar Costa Rica.

Maar ook alle andere familiereizen zijn bijzonder. Klik hier voor een overzicht op de website van Baobab.

Kortom: kies Baobab als je een leuke, maar ook een heel duurzame en leerzame verre reis wilt maken.

En door de overname door Sawadee is het aanbod alleen maar verder uitgebreid. Kijk dus vooral ook bij de Sawadee familiereizen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)