Alleen op vakantie met 3 kids

door Sonja
(Gelderland)

Hallo,

Ik ga over ongeveer 3 weken met mijn 3 kinderen van 17 maanden, 6 jaar en 11 jaar met de bus naar Spanje.

Ik had\heb er helemaal zin in want we zijn al 9 jaar niet op vakantie geweest, niet naar het buitenland en het word ook de 1ste keer alleen met de kids.

Maar nu krijg ik allemaal reacties van mensen in mijn omgeving van jeetje dat je dat durft met 3 kinderen (of überhaupt doet..)

En of ik niet bang ben dat er iets gebeurt ofzo, of ik dat wel aankan met nog zo'n jong kind erbij enzovoorts..

Mijn jongste loopt nog niet en eet nog niet makkelijk alles, hij gaat snel kokhalzen. Maar ik neem potjes voeding mee. Mijn zoontje van 6 is bezig met zijn zwemdiploma, is nog niet zo lang bezig, een paar maandjes. Maar hij kan wel zwemmen met bandjes en uiteraard let ik goed op.

En ja ik zal er best druk mee zijn maar is het dan echt zo onmogelijk of erg moeilijk? Ik vind het niet zo motiverend en begin dan zelf te twijfelen terwijl ik zo enthousiast was..

De reis met de bus die duurt 22 uur. Ik hou niet zo van vliegen dus vandaar die bus.., is dat te doen?? Ook voor een kleintje van nog geen anderhalf? Ik hoor graag jullie mening/ervaringen!

Reacties op Alleen op vakantie met 3 kids

Klik hier om een reactie te geven

Aug 11, 2014
Volg je eigen gevoel
door: Sabine

Beste Sonja,

Dat wordt een hele uitdaging. Maar jij weet zelf het beste wat je wel en wat je niet aankan.

De meeste mensen in jouw omgeving hebben geen ervaring als alleenstaande moeder met 3 kinderen. Wat voor jou in het dagelijks leven heel gewoon is zal voor hen ook onbegrijpelijk zijn.

Die busreis is wel heel lang. Maar je hebt in de bus je handen vrij om aan de kinderen te besteden. De twee oudsten zullen zich wel kunnen vermaken lijkt me. Zorg voor spelletjes en dingen te doen, ook voor de kleinste.

Ter plekke zal het voor jou niet meer of minder druk zijn dan normaal. En de kinderen zullen ook wel gewend zijn om zichzelf te vermaken. Bovendien zullen ze naar verwachting snel vriendjes maken.

Kortom: volg je eigen gevoel. Als jij denkt dat je dit prima aan kan, ga er dan voor. Laat je niet van de wijs brengen door anderen, die geen ervaring hebben als alleenstaande moeder.

Prettige vakantie!!

Sabine

Klik hier om een reactie te geven

Doe mee en verstuur jouw bijdrage! Het is heel eenvoudig. Klik hier om naar Vakantie Vragen te gaan.

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)